Феноменот Јаков Јозиновиќ (+фан клуб)

Сори Злате ама преглупа тема сс преглупо име на певача у цел пакет на песне и пакет на целу продукцију.
Сфе ја сфе непотребна и преглупа тема сс преглупи песне и преглупа дискусија.

Нека иде у пусту гору тема!!!

Сори Злате ама преглупа тема сс преглупо име на певача у цел пакет на песне и пакет на целу продукцију.
Сфе ја сфе непотребна и преглупа тема сс преглупи песне и преглупа дискусија.

Нека иде у пусту гору тема!!!
:pos:
Кои песни се преглупи, @парва ? „Тајно моја“ од Тоше Проески? „Цесарица“ од Оливер Драгојевиќ? Sorry ти, ама твоето мислење е најглупото што го прочитав во темава.

:pos:
Кои песни се преглупи, @парва ? „Тајно моја“ од Тоше Проески? „Цесарица“ од Оливер Драгојевиќ? Sorry ти, ама твоето мислење е најглупото што го прочитав во темава.
Да.

Овј не заслужуе девојка му да му даде, а не па да има посебна тема за њега на најдобриот форум ин д Јуниверзззз.

:icon_mrgr:

Добро си забележал ова со носталгија на стари песни и нивно враќање во живот. Првенствено оди преку правење модерни кавер песни како и песната Фрка што ја спомна чиј оригинал датира од пред 45 години. Тука исто би дополнил дека некој познат диџеј многу враќа во живот заборавени песни, од изгубени во времето ги враќа на ултра вирални. Знам песната Минеа - Рано кога ја дознав случајно и праќав по луѓе никој не ме ебаваше 2%, но во некое место за излегување/кафич некој диџеј ја имало вметнато во агенда и одеднаш песната втора младост доживеа, истите тие луѓе сега мене ми ја пееа/праќаа песната, бев видно збунет.

Predobar e likot, go slusam sekoe sabajle nakaj rabota, obavezno zirnite i drugite pesni.

Да.

Овј не заслужуе девојка му да му даде, а не па да има посебна тема за њега на најдобриот форум ин д Јуниверзззз.

:icon_mrgr:
Па не е темата за него лично, темата е за феноменот што направи успех поголем од 90% од пејачите на Балканот, а немаше ни една своја песна. Тоа беше намерата да се дискутира: што, како, зошто. Ама вие почнавте со ирелевантни и неверојатно глупави мислења што врска немаат со централата а не со темата. Глупави му биле песните, а он нема свои песни, цели концерти прави со туѓи. :pos: :pos: :pos: И ај сега! Што е тука глупаво?

Па не е темата за него лично, темата е за феноменот што направи успех поголем од 90% од пејачите на Балканот, а немаше ни една своја песна. Тоа беше намерата да се дискутира: што, како, зошто. Ама вие почнавте со ирелевантни и неверојатно глупави мислења што врска немаат со централата а не со темата. Глупави му биле песните, а он нема свои песни, цели концерти прави со туѓи. :pos: :pos: :pos: И ај сега!
Управо си.

Ама и ми смо.
Јакоф не заслужуе пажњу као тему на Кајгану форум. Нека оди по ѓаволите.

Управо си.

Ама и ми смо.
Јакоф не заслужуе пажњу као тему на Кајгану форум. Нека оди по ѓаволите.
ОК. Одмини ја темата, еве јас ќе ти помогнам. ;)

Темава не е за мене и каков сум јас, туку за една ситуација која de facto се случи на Балканот и на која јас не можам да и најдам НЗС и одговор. Затоа и ја отворив. А ти и некои други погоре, како и секаде, гледам дека не знаеш не само да дебатираш, туку ни да пишуваш (башка со латиницава - смрт), затоа, чао од тука.
Автоматски споено мислење:

Да, ама прашањето е зошто тоа нему му успеало, а не им успева на пејачи со долгогодишни музички кариери, албуми, спотови... Што има тој, а што никој друг нема?
Ваљда добра ПР агенција, друго објаснување немам. Или (не знам како да ги наречам/навредам) луѓе што би дале пари и би чекале ред за резервација за некој што нема своја песна.
Иначе кај нас за ваквите викаат мрзлив, само со препејување сака пари да праи, не го бива сам да пее своја песна.

Ваљда добра ПР агенција, друго објаснување немам. Или (не знам како да ги наречам/навредам) луѓе што би дале пари и би чекале ред за резервација за некој што нема своја песна.
Иначе кај нас за ваквите викаат мрзлив, само со препејување сака пари да праи, не го бива сам да пее своја песна.
Ама не беше така на почетокот. Он бил тик-токер, немал агенции, агенти, чуда. Немал никој позади него. Правел кавери на стари поп песни од балкански ѕвезди кои Gen Z-ијциве ги воодушевиле и станале вирални. Така стигнал до успехот. Е сега прашањето ми е и зошто денешнава младина се прешалтува од музиката која ја обожава, трапови и сл., кон старите хитови на Тоше, Оливер, Монтено, Балашевиќ?

И плус, ти викаш - добра ПР агенција. Добро, ни еден од реномираните пејачи на Балканот и овие турбо фолкеркиве нема таква агенција? Зашто гледаме дека имиња како Тони Цетински, Теа Таировиќ и сл. откажуваат концерти зашто не можат да наполнат 1 сала, а овој кој е никој и ништо, со ниту една своја песна успеа 7 Сава центри.

И тоа што не пее негови песни не би го нарекол мрза - колку песни треба да има пејач кој пее неполни 5-6 месеци?

Ама не беше така на почетокот. Он бил тик-токер, немал агенции, агенти, чуда. Немал никој позади него. Правел кавери на стари поп песни од балкански ѕвезди кои Gen Z-ијциве ги воодушевиле и станале вирални. Така стигнал до успехот. Е сега прашањето ми е и зошто денешнава младина се прешалтува од музиката која ја обожава, трапови и сл., кон старите хитови на Тоше, Оливер, Монтено, Балашевиќ?

И плус, ти викаш - добра ПР агенција. Добро, ни еден од реномираните пејачи на Балканот и овие турбо фолкеркиве нема таква агенција? Зашто гледаме дека имиња како Тони Цетински, Теа Таировиќ и сл. откажуваат концерти зашто не можат да наполнат 1 сала, а овој кој е никој и ништо, со ниту една своја песна успеа 7 Сава центри.
И тоа што не пее негови песни не би го нарекол мрза - колку песни треба да има пејач кој пее неполни 5-6 месеци?
Па може полесно пали кај младиве пошто и он е млад, отколку што би палел Тони и слично, нов бран музика.
А зошто се прешалтува младината... Па и ние слушавме екс-ју песни, ја сум генерација 90, па слушав песни од 75 навака.

Па може полесно пали кај младиве пошто и он е млад, отколку што би палел Тони и слично, нов бран музика.
Да, ама не е единствен млад. Зошто нему му успеало, а на никој друг не?

Да, ама не е единствен млад. Зошто нему му успеало, а на никој друг не?
Одговор на твоето прашање:
Сладок е, харизматичен, шармантен и девојчињата го сакаат. Плус тоа не пее лошо и често го пее Оливер Драгојевиќ.

———-

Прегледај ги видеата од настаните на неговиот инстаграм профил, огромен доминантен процент публика се млади девојки (процена од око во рамки на 15-25 години) а машка публика е процент во рамки на статистичка грешка (веројатно со девојките или со надеж да “бркаат”девојки таму).
Пејач е максимум просечен, ама не и дека има некоја конкуренција.

Бев кај другар и падна муабет дека женска му го тера да оди со неа на концертов пошто на нејзинава другарица и испаднала некоја работа и вртејќи низ Јутјуб ја пушти Ја Волим. Звучеше ко некоја копија од песна на Саша Ковачевиќ, само променет текстот. Не знам на која песна ме потсети, пошто не сум фан ни на Саша, али дека е копија од некоја негова песна, е.

А целиов хајп околу ликов е глуп, ама и цело општество у глобала е отидено у курац, така што нема што повеќе да се дискутира.

Ќе разберев темава да биде отворена од 14-15 годишно девојче. Ама ти бе Злате..

Освен што е симпатичен, со што друго се одликува младичов па со кавер на песни успева да полни сали? Не ми е јасно, стварно. Ниту пее квалитетно, нити пее негови песни.

Back
На врв Bottom