Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Имам две карти купено има ли начин да се поклонат на некого што може да оди на утакмицата со Данска затоа што се на мое име купени?
Имав некоја повреда пред некој ден и не сум у можност да идам…

Можеме ли во четврток да бидеме онаа Македонија која знае да им го загорчи животот на големите , или ќе бидеме напунети како против Велс?

Можеме ли во четврток да бидеме онаа Македонија која знае да им го загорчи животот на големите , или ќе бидеме напунети како против Велс?
So faca kao Sedlo, poveke ocekuvam ova vtoroto da e ama ima likot nekoja seljacka sreka, pola igraci se ispovredija na Danska od koga stana selektor, toa e eden golem plus duri i na tolku slaba Makedonija.

So faca kao Sedlo, poveke ocekuvam ova vtoroto da e ama ima likot nekoja seljacka sreka, pola igraci se ispovredija na Danska od koga stana selektor, toa e eden golem plus duri i na tolku slaba Makedonija.
Хахах добра логика. Такви трупови имаат среќа, да се надеваме дека ќе ја има во Копенхаген, нешто типа Чоко у Брисел:)

Незнам како би ја поминале Данска, имаат барем 7-8 квалитетни играчи од топ 5 лигите. Ние имаме можеби тројца во Столе, Елмас и Барди, незнам во каква форма е тој ама е играч што може со еден слободен да да ја реши утакмицата. Мусоски немам појма што играч е, а и многу веројатно е да не добие шанса воопшто. Ќе ни трба луда среќа и Столе со 10-тина јаки одбрани за да поминеме, да се надеваме дека ќе биде вака.

Navistina zbori dobro, moze ja nema nauceno da ja pee ama barem garant nema da se namrstuva na himnata kako ovie so se rodeni tuka.
Оној Муслиу кога оди нашата химна, као Македонците да му зимале храна на големиот одмор :pos:
Автоматски споено мислење:

Судиите за натпреварот во Копенхаген:

Referee
Felix Zwayer GER
Assistant referees
Robert Kempter GER
Dominik Schaal GER

Fourth official
Daniel Siebert GER
Video Assistant Referee
Bastian Dankert GER
Assistant Video Assistant Referee
Sascha Stegemann GER
Автоматски споено мислење:

Нека биде овака во петокот во раните утрински часови! :oeoeoe: :ајнапиво:unnamed (6)_edit_746919112706998.jpg

Последно уредено:

Арно што го ставиле “летна” во наводници, ама зошто именката седло е со голема буква и да не тргнале со коњите и седлото касно. Повеќе од 2 дена ќе им треба да одјаваат до Копенхаген.

Данскиот селектор вели дека ќе го чува Дамсгард за финале со Чешка или Ирска?!

Во Данска деновиве се уште главната тема, кога репрезентацијата е во прашање, е повредата на Микел Дамсгард, фудбалерот на англиски Брентфорд. Во моментов можеби најдобриот репрезентативец на Данска вчера пристигна во кампот на репрезентацијата, но селекторото Брајан Ример пред данските новинари не можеше да потврди дали тој е „фит“ за настап со Македонија во четврток.

Дамсгард беше целосно надвор од составот на Брентфорд за време на викендот.

„Најважно е што имаме некои играчи кои се 100 проценти подготвени, па затоа ќе ги поминеме следните три дена гледајќи како тој се чувствува. Морам да размислам дали сакам да го внесам на првиот натпревар или ќе биде за вториот. Мора да најдеме одговор на тоа“, изјавил Ример.

Од една страна не треба да се крева фама, прибидејќи сме аутсајдери и реално шансите ни се многу мали за прво да ја добиеме Данска, па после и една од Чешка или Ирска и нема што да се прави трагедија од поразот, ама добро е да се надеваме се додека сме во игра, се надевам тоа нема да биде до пред почетокот на мечот..
Така да, нека се влезе со 100% во мечот и тоа е тоа.
Гледајќи ги генерациите што следат ова ќе ни е најголема шанса да играме на едно светско првенство..
Растодер и Мусовски ќе ја решат. :D
Дориев :)

Во петок нема да се слави макар добиле и 0:6 затоа што веќе после два дена не очекува уште еден натпревар кој ако не го добиеш - не си добил ништо. Истата грешка ја направивме и после Палермо, те пречеци, те пасоши, и на крајот таквото у уста со Португалија. Ние сме народ кој не учи од своите грешки...

Ако не примат гол до полувреме имаат шанса. Можат да не примат гол како со Белгија.
Ако примат гол први 20 минути, ќе го јадеме како со Велс.

Алиоски не го пуштија Лугано така?

Back
На врв Bottom