Цени на горивата во Македонија (поскапување и поевтинување)

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Вчера Макпетрол пак ,, немаа гориво,,.
Секогаш гледав кај нив да ставам ама веќе ќе ги избегнувам, ќе ми останеше колата заради нив.

Секогаш гледав кај нив да ставам ама веќе ќе ги избегнувам, ќе ми останеше колата заради нив.
Makpetrol zema od okta gorivo ,ne nosi kako porano samostojno gorivo od grcija/srbija itn....

Вчера на Макпетрол полн резервоар наполнив.

Вчера на Макпетрол полн резервоар наполнив.
Епа јас вчера пробав првин оној на Белви и после кај Коце накај 6 попладне и имаше ставено ленти.
Си отидов на Лукоил.

За неполни 10 дена ја качија нафтата за 20 денари, каква криминална држава е ова неможам да најдам соодветен збор.

Дефиниција за воено профитерство.

За неполни 10 дена ја качија нафтата за 20 денари, каква криминална држава е ова неможам да најдам соодветен збор.

Дефиниција за воено профитерство.
Za 7 dena...

1773740134787.jpeg
Автоматски споено мислење:

Моментални цени во Словенија поточно бензинските станици на Петрол:

Последно уредено:

Без никакви економски мерки и со волку ужасно јака економија, допрва ќе го јадеме. Лутаат нашиве.

Без никакви економски мерки и со волку ужасно јака економија, допрва ќе го јадеме. Лутаат нашиве.

Најстрашно е што не ни пробуваат да почнат одредени мерки за да се ублажат ефектите. Одат на карта "И така ништо не можеме да смениме, ако дојде криза дојде само нека нема паника моментално зошто може ќе се реши се. Па и промовираат некакви глупави попусти од по 2 денари на Окта", наместо целта да им биде да се намали користењето на гориво и да се има доволно залихи за барем 3 месеци да може круцијалните сектори да функционираат и уште поважно да имаат план како ефикасно да го дистрибуираат. Бензинот да биде и 120 денари нема да биде толку страшно од личен аспект. Али од аспект на економијата ќе биде катастрофа. Ако почне и економска криза во Европа, истата многу брзо ќе се пренесе и кај нас и невработеноста ќе почне да расте. А за разлика од претходните пати кога имаше вакви кризи, овој пат нема да има ЕУ и Амерички кредити за да се преброди кризата и ќе бидеме оставени сами на себе.

Дизел и вештачко ѓубре и маваат директно на најболното а тоа е храна. Ако продолжат вака да растат цените на дизелот, на есен ќе се јаде леб од 60 денари нагоре.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom