Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
sho sakat ne znam igracite tolku da se koncentrirat na kolenje so aljusho koj mentalitet eban e toj ne razbiram sho ne mu e pogodeno?
od druga strana aljusho sosema dobra mu beshe rotacijata site igraci izigraja minutaza megjutoa katastrofalen den na fitilo mozi najlosha utakmica od ko e vo pelister

Ако е вистина ова пола екипа треба откази да јадат! Неможи секој тренер да не му чини нив да се карат, одамна се знај кој се проблемите во тимот со карактерот.

Само Гарабаја му чинеше оти незнаеше да воспостави авторитет и ги оставаше да се куропецават.

Нека му е честито титулата појаки се цела сезона, се надевам од сега ќе почни да се прај екипа за вгодина.

Шо не му беше јасно на тие аматерите со Аљушот од првиот пат, па го носат по втор пат? Јасно беше ко ден дека ќе си еби мајката атмосферата со него. Со методите заостанат во прошлиот век, капак на се гомно како чоек и карактер. Ако не се најдеа овие будалите ќе си гледаше ракомет на ТВ и следна станица ќе му беше некој клуб ко Пролет, Бутел.
Дури клубот го водат аматери и во менаџмент и од клупа, и 10 милиони буџет да има џабе е. Ај лаку ноч.

Честита нека им е титулата, апсолутно заслужена, не издоминираа во секој поглед, и на терен и на тактички план.:aplauz:
Реков пред некој ден, дека ќе биди многу тешко да ги тепаме, посебно без среден бек, далеку се сега појаки од зимата, плус се воиграа,ама дека вака доминантно ќе не изгазат не очекував, плус без десен бек ни играа,ама можеше да се очекува ова, ти ко не можиш нормално РК Прилеп да го тепаш дома, шо има помал буџет од годишната плата на еден наш играч, нема шо да прајме појќе муабет:pos:
Денес глата ни ја дупнаја во одбрана, буквално не размонтираа во второ, лекција по дефанзива, Гоце Џомба го напраја Дилан Наи, то е то, алал нека му е на дечкото, ги уништи.
Денес личевме на екипа од трет ешалон од Челинџ куп, РК Коњух Намештај и слично, џабе толку сезони во ЛШ. ништо не научивме од тој модерен ракомет.:icon_mrgr:

То е то, коректно и доблесно е да се признај кога си послаб, а оваа сезона бевме за класа послаби на терен од нив, иако по имињата во ростерот треба/ше да е обратно,ама не играт имињата.
Сега останва чесно да се доигра сезоната, да се оди ALL IN на то второ место и директен пласман во ЛЕ,ама сега со овај пораз ги вративме и то како во игра шанкурињата од тврдината, зато беше важно да се тепа денес, ќе одевме на +2 од нив, па во 4 то коло ако ги тепавме ќе бевме на +4.
Кучка ќе се кучи до крај за то второ место, 4 то коло идат слугите, заедно со Славета, Бабачо, експерто, ништо чудно и без то второ место да останиме.:eek:
Со ваква аматерска игра и тотална недисциплина во играта и на клупата ќе биди весело на тие гостувања во Скопје и во Епархијата, и не треба и не смеј да сме многу оптимисти со ваков шарлатански пристап кон играта.
Страшна недисциплина има во екипата, и кон играта и кон тренерите, а то е директно непоштовање кон публиката шо се закрева секогаш и сегде да ги бодри, то го вергламе цело време, ама џабе, ШО РАЗБИРАМЕ НИЕ ОД РАКОМЕТ?
Шо е најтрагично, та недисциплина иди од најискусните играчи страдавме и уште ќе се страдаме оваа сезона, шо треба/ше и мораше да се пример за останатите.
Џабе тренери се менват, џабе се бара виновникот на друго место а на теренот, кај играчите смрди уште од стартот на сезоната, не да смрди КОПА, то се виде уште на утакмиците со Алкалоид и со клубот од тврдината.
Нека заврши сезоната и мора од управата, ако имат некаков план за во иднина, да ја земат метлата од зад врата и сериозно, ама најсериозно да го ЗАЧИСТАТ КЛУБОТ ОД ЗАМИСЛЕНИ ЗВЕЗДИ.
Пола екипа плачи и е печена за непродолжвање на договорите, предвремен раскин итн.
Арам нека му се тие високи плати шо ги калапат, небаре за РНЛ и Гумерсбах играт, а на терен личат ко некои аматери од РК Ринија.
Џабе тренери се менват ко чорапи, рибата смрди од глата ( од главните играчи шо ги смета(в)ме за носители на играта).
Ракомет со одење не се игра.
Помина времето на тој ракомет, сега или ќе трчаш без топка, ќе се научиш малку техника, не ко некој бик лупај во зона без идеја и чекај пенал да ти свирнат, ќе се научиш да нападниш на гол,ако не те бива за то, ќе си седниш на клупа и нема да се срамиш да те гледа рајата кај шо се бламираш да ти паѓа топката од раце ко на некој цицибан.

sho sakat ne znam igracite tolku da se koncentrirat na kolenje so aljusho koj mentalitet eban e toj ne razbiram sho ne mu e pogodeno?
od druga strana aljusho sosema dobra mu beshe rotacijata site igraci izigraja minutaza megjutoa katastrofalen den na fitilo mozi najlosha utakmica od ko e vo pelister
Која игра, која ротација имаше нападот без идеја 60 минути , само нешто индивидуално и тоа Видомски и толку.

Е сега дали има недоразбирање бојкот играчи тренер играчи меѓу нив стари клапи или незнам што е работата ама уште негде 40-та минута се гледаше дека ќе изгубат , ни жар во очи ни игра ни бутур распишана банда.

Па ако не оди напад ставаш 7 на 6 а не пола второ полувреме под пасивен играа

Не беше реално да очекуваме во плејофот титула со -4, нека му е честито титулата тие не ја освоја ние ја изгубивме ама тоа не е важно се бројат титулите. На Кузмановски му требаше среден управата не дека не знај вероватно знаеа дека готово е со титулата и оставија во периодов да се бара среден. Сега нека ги засукат работите и да почнат со чистка.
Искрено реално е за очекување да замини Кузмановски (што од една страна е голем хендикепт за нас но од друга страна вероватно најдобри решение за нас се виде дека играта се на еден играч не носи резултат годинава) а треба да се ослободат најмалце уште тројца и да се донесат играчи за напад на титулата наредна година.
Кој да почни со чистка бе пријателе? Чистката треба баш од таму да почни од управата, арно пишаја погоре некој нив треба да му направи чистка, па компетентни луѓе да прават чиста на тимот. Ако треба овие да направат чистка ни се еба мајката, знајме каква чистка ќе напрат, успешноста на погодени играчи му е помала од 5%, поголема шанса имаш 7 на лото да фатиш отколку овие трупојте играч да погодат. Само за чаталење ги бива.

Кој да почни со чистка бе пријателе? Чистката треба баш од таму да почни од управата, арно пишаја погоре некој нив треба да му направи чистка, па компетентни луѓе да прават чиста на тимот. Ако треба овие да направат чистка ни се еба мајката, знајме каква чистка ќе напрат, успешноста на погодени играчи му е помала од 5%, поголема шанса имаш 7 на лото да фатиш отколку овие трупојте играч да погодат. Само за чаталење ги бива.
Од кај излезе па ти сега, што не достави понуда до општина Битола да го преземеш клубот па прави чистка во управата. Три титули по ред до сега сме немале благодарение на ова управа и то бидна. Еве ова година ќе го земиме купот и пак ќе биде година со титула. Не дека немаат грешки во моментов се најдобра опција за РК ПЕЛИСТЕР.

Од кај излезе па ти сега, што не достави понуда до општина Битола да го преземеш клубот па прави чистка во управата. Три титули по ред до сега сме немале благодарение на ова управа и то бидна. Еве ова година ќе го земиме купот и пак ќе биде година со титула. Не дека немаат грешки во моментов се најдобра опција за РК ПЕЛИСТЕР.
Ти ги мешаш брзините изгледа. Едно е да даваш пари, друго е да се плеткаш во работи за кои појма немаш, а резултатот од сето тоа е овој хаос. И шеикот дава милијарди во ПСЖ па не си игра футбал менаџер со клубот, туку си има компетентни луѓе поставено да го водат и менаџираат.

Катастрофална игра, искрено во овие 3-4 години имам забележано дека ако отвориме добро и водиме 2-3 разлика до 15-20 минута ние сигурно имаме најмалце нерешено сеедно која екипа е на спротивната страна, додека пак ако е килаво како денес нас можи и Прилеп да не победи и то е факт.

Денес Фитилот лош ден ама демек не треба да има лош ден? Со ПСЖ играше со температура па изгази, јас не разбирам ние шо народ сме со мозок од риба и да, јас сум тој шо вели дека НИКОЈ ама баш НИКОЈ не смеј да се расправа со публика !!!! Публиката е да бодри и да свири, ама прв ред да седиш и да вреѓаш, караш... не разбирам, а се знајме сите мал град сме... Друго јас прв кажав дека Аљушот не е тренер за ова екипа, оти е од типот на Бранче и Милан во фудбалот, на инает, со арогантност, со провокации, НЕМОЖИ ТАКА! Така авторитет не се прај, ако мене ме навредиш ти денес на тренинг/утакмица, како јас утре да играм за тебе? Како да те мавам од к*р? Неможи. Аљушот не е тренер за Пелистер ваков со вакви амбиции и точка, парталите со се помошници и гитла, само алекот кондициониот можи да остани друго се бришат, ако сакаме мрдниме ако не... Вардар залетан да, со многу самодоверба ама и хемија очигледно, и Чупиќ ваков таков ама очигледно знај шо прај и си има авторитет. Деки се карал (не видов) па мани го плата и нека се кара утре пак, за то се прај правилник, ама да се казнува и тренерот за понашање... Ако тој од првиот ден му се дери и му покажва сила и така пробва авторитет да му напрај, требаше да му стани јасно уште одма дека со вакви играчи како Хосни, Богдан, Деки, Фитил тој механизам неможи. А и да, Тајник фалеше. И да, ни треба салам спортски директор, Димитар за Ѕвонко беше Лапорта. Честито нека му е титулата, посилни се враќаме.

Пак смејте се по Тајник и дека без него сме засилени ;)
Без Тајник нас егал РК Прилеп ни игра, без среден бек во ракометот си никој и ништо, види го Мики Маус кај нив од патики ги вадеше, не се најде решение за него.....ептен бев сигурен во победа некако, па и без Тајник, се поради домашниот терен и домашното судеше (имаше доста одлуки во наша корист) како не издоминираја ни судии спасваја ни ништо......
Заслужен пораз, то е то одиме Европа лига, барем таму можиме повеќе победи да собериме, со малку среќа и група се врви таму....
Друга работа не можи најдобар срелец во тимот да ти има 3 гола и ти да се надеваш на победа.....то со никој не го бива не пак со 1961....
Релација тренер-играчи и мерење муда, овде колку шо се сменаја тренери нигде не се сменаја и никој не чинеше, значи нешто внатрешно не штима, нека заврши сезоната и мора рез на екипата и пак ќе речам тренер на кој играчите ќе му се серат на гла не е тренер и никој играч не е поголем од клубот....

п.с. СО УМ следната сезона ! :toe:

Фитиљо е крив дека 3 сезони нема среден бек. Од најгоре е проблемот во нашиот клуб

Ти ги мешаш брзините изгледа. Едно е да даваш пари, друго е да се плеткаш во работи за кои појма немаш, а резултатот од сето тоа е овој хаос. И шеикот дава милијарди во ПСЖ па не си игра футбал менаџер со клубот, туку си има компетентни луѓе поставено да го водат и менаџираат.
Не јас ти ги мешаш брзините три години сме по ред шампиони со истата управа. Дали ти не се плеткаш во работи кои воопшто и не ги познаваш со тоа што го пишиш, сите сме нервозни машки треба да му се честита на противникот и уште посилно да се работи.
Автоматски споено мислење:

Не јас ти ги мешаш брзините три години сме по ред шампиони со истата управа. Дали ти не се плеткаш во работи кои воопшто и не ги познаваш со тоа што го пишиш, сите сме нервозни машки треба да му се честита на противникот и уште посилно да се работи.
Денес Фитилот лош ден ама демек не треба да има лош ден? Со ПСЖ играше со температура па изгази, јас не разбирам ние шо народ сме со мозок од риба и да, јас сум тој шо вели дека НИКОЈ ама баш НИКОЈ не смеј да се расправа со публика !!!! Публиката е да бодри и да свири, ама прв ред да седиш и да вреѓаш, караш... не разбирам, а се знајме сите мал град сме... Друго јас прв кажав дека Аљушот не е тренер за ова екипа, оти е од типот на Бранче и Милан во фудбалот, на инает, со арогантност, со провокации, НЕМОЖИ ТАКА
Тебе не ти е страм и овде да пишеш како треба се виде со твоето како треба со плукањето на поранешната управа на ФК ПЕЛИСТЕР на кое тереџе е сега ФК ПЕЛИСТЕР со новата управа и поголем буџет.

Нема поголем канцер од играчи со табиет како Манасков и она бриченото педерче што јајцата над курот ги ставаат. Сосема заслужено си изгубивте, со тоа што мислам дека дури сега ќе ви почнат проблемите. Далеку од тоа дека само Аљуш е проблем, пола екипа шерифи ви глумат.

Автоматски споено мислење:

Тебе не ти е страм и овде да пишеш како треба се виде со твоето како треба со плукањето на поранешната управа на ФК ПЕЛИСТЕР на кое тереџе е сега ФК ПЕЛИСТЕР со новата управа и поголем буџет.
Добро бе ти разбираш шо ти пишам јас, у пичку матер да фатиш?? То шо сме шампиони три години не го менува фактот дека ФК Лисолај е поорганизиран од Пелистер и дека клубот го водат аматери? Од 100 играчи шо се претераја овие сезони, 3 имат погодено се на се. Во три сезони во умрена лига првите две титули други ни ги осовоја, првата Алкалоид шо го доби Вардар, втората Тиквеш го доби Вардар исто, а со правилно менаџирање се праеше екипа која ќе издоминира во лигата ко Вардар шо праеа дури беше Самсоненко. Ова сезона сњ доби на квалитет во лигата се појави Охрид, Алкалоид година поискусни, Вардар крена за разлика од претходните 2-3 сезони и исплива на површина неспособноста и аматеризмот. Ете ти го резултатот сега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom