Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Беше само прашање на време кога темава ќе се претвори во "плажата на Зоки" према тоа што калибар на постирачи се нафрли тука задњиве неколку страници :D

Е кај да ги носи на Црното море? :pos:
Веројатно ја знаел нивната вредност па затоа подалеку, што е сигурно сиругно е.

Денес во РФ 25% од тоа олигарсите/илити по западен календар бизнисмени се изјаснуваат за Јудаисти ама влијанието на политиката на Москва , според Алаудинов-чеченот е многу поголема од тие 25%.
Влијанието е 90%
Тие ресто 10% се недоизучени!

А што сакаш ти да зборат колку од Словенските народи биле убиени, кој ги ебе над 40 милиони Словени тие не се избран од Бога народ!
Тие не ебат никој, тие мислат дека се избран народ. Како и да е, ако гледаме така, Словените во времето на анти христот, месијата на евреите, ќе бидат под заштита на цар избран од Господ.

St. Lawrence of Chernigov: Some Prophecies and Statements on the Ukrainian Situation

Russia, together with all the Slavic nations and lands, will constitute a mighty Tsardom (kingdom). At its helm will be an Orthodox Tsar, Anointed of God. The Tsar will be from God. All schisms and heresies will vanish in Russia. There will not be any persecution of the Orthodox Church. The Lord will have mercy on Holy Rus', because in her there had been the horrible, terrible time preceding the antichrist. The great regiment of the Martyrs and Confessors has shown forth, beginning with the highest spiritual and civil ranks. Metropolitan and Tsar, priest and monk, children and even nursing infants, ending with laypeople. All these will beseech the Lord God the King of Hosts, the King of Kings, glorified in the Holy Trinity, Father, Son and Holy Spirit.

Мислам дека Франција ќе биде првата Еу земја која ќе се впушти во конфликтов.

Германија нема капацитети моментално, освен да цапета. Италија не е заинтересирана ама ич. Шпанија ја знаеме позицијата а и денеска на мое изненадување Полска се приклучи кон Шпанија со изјави дека Иран не е опасност по Европа.

Секако Франција е и најмоќна во Европа воено. Пред Германија. Па и пред Турција според мене.

Фали будалчево :LOL:

Хехе, уште еден пример дека ако нешто делува премногу добро за да биде вистинито тогаш мора да е илузија.

Другарот Јосиф беше дементен, а неговиот претходник и наследник делуваше премногу здраворазумен за навистина да биде таков, и така испадна.

Мислам дека Франција ќе биде првата Еу земја која ќе се впушти во конфликтов.

Германија нема капацитети моментално, освен да цапета. Италија не е заинтересирана ама ич. Шпанија ја знаеме позицијата а и денеска на мое изненадување Полска се приклучи кон Шпанија со изјави дека Иран не е опасност по Европа.

Секако Франција е и најмоќна во Европа воено. Пред Германија. Па и пред Турција според мене.
Иранците им ја нападнале базата во Ербил на Французите пред малку, најмалку една 6 повредени имаат. Имајќи предвид како Иран влече потези, веројатна е твојата претпоставка дека Франција ќе се умеша воено.

Иранците им ја нападнале базата во Ербил на Французите пред малку, најмалку една 6 повредени имаат. Имајќи предвид како Иран влече потези, веројатна е твојата претпоставка дека Франција ќе се умеша воено.
Прочитав сега, некои прокси на Иран дејствувале. Оправдување плус. Можеби ќе влезат со некоја “дефанзивна” улога.

Паднат е амерички kc-135 во Ирак.

До сега Франција беше неутрална?
Во СБ гласаа за резолуција за осуда на Иран, ако е тоа неутралност јебига.

Фали будалчево :LOL:
Не е точно.
Антагонизмот помеѓу супер силите сега ќе имаше многу поголем интензитет да останеа демократите на власт.
Немаше да има стоплување на односите, ниту средба каква што имаше на Аљаска.

Не е точно.
Антагонизмот помеѓу супер силите сега ќе имаше многу поголем интензитет да останеа демократите на власт.
Немаше да има стоплување на односите, ниту средба каква што имаше на Аљаска.
Односот на републиканците и на демократите во последните десетина години кон Русија и кон Блискиот Исток е како ден и ноќ.
Ова за сите тие што мислат дека надворешната политика на САД била непроменета од двете партии.

Слушнавте изјава на Биби Нејтањаху пред малку? Создавал услови да се врати Месијата, Израел ќе го дочека Месијата но тоа нема да биде нареден Четвток... Израел станува сериозна глобална сила итн...

Војнава добива сериозна длабока религиозна позадина...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom