Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Има и етиопски евреи

Да, не сакаа да ги признаат дури пред некоја година ги прифатија како бета Евреи.
(претоставувам овие другите се Алфа штом овие се Бета ;) )
Кај многумина има заблуда во врска со Евреите, не разликуваат што е етнос што е религија, на пример во Македонија од секогаш Евреите ги викале Чифути, малкумина тоа го знаат (освен Пророкот се разбира).

@Гостин, што е смешно?
ајде слободно и ние да се насмееме
Автоматски споено мислење:

Ти да не си некој натурализиран Јудаист па овде се фолираш со, ова е глупост ова не е вистина, ајде кога си толку добро запознаен кажи и ние да научиме!
Вака со “ова е следно ниво на глупост“ никаде не води.
Не, не ги ни сакам, ама другар глупост од типот на вистинските евреи се Арапи, не заслужува ни да се дискутира. Ова е на ниво Исус бил бугарин.

Иначе Ашкеназите се генетски можеби најстудирана група луѓе (контра на теориите на заговор) и е несомнено дека имаат потекло од блискиот исток. Пишував јас и за хаплогрупите. Да, имаат нешто и европско, ама не ги прави европјани. Исто како циганиве сега да речеме не се Индијци, зашто имаат нешто европската крв.

не беше темата за казари, за третиот храм беше. Џамајка почна да спинува на казари.

Не, не ги ни сакам, ама другар глупост од типот на вистинските евреи се Арапи, не заслужува ни да се дискутира. Ова е на ниво Исус бил бугарин.

Иначе Ашкеназите се генетски можеби најстудирана група луѓе (контра на теориите на заговор) и е несомнено дека имаат потекло од блискиот исток. Пишував јас и за хаплогрупите. Да, имаат нешто и европско, ама не ги прави европјани. Исто како циганиве сега да речеме не се Индијци, зашто имаат нешто европската крв.
Нема врска дали ги сакаш или не, не е тоа прашање.

За тоа кои се сметат вистински Евреи тврди науката не јас, јас само пренесувам што таа тврди.

Околу Ашкенази, скоро па сите се дојдени од просторите на денепшна Украина (мислам од таму им е потеклото) или пошироко од просторите на некогашен СССР. Сталин своевремено на тие што практицирале Јудаизам им дал автономна област и ден денес постои во РФ.
Ова го тврди науката ако имаш поинакви сознанија повели спремен сум да прифатам ако е аргументирано.

Малку познато кај нас, Солун (кога Скопје била периферија на Македонија) инаку миленииумски културен политички индустриски и воен центар на Македонците еден долг период бил скоро па под целосна управа ( и не само управа ами ги имало навистина во голем процент) на евреи Сефарди, кои отоманската империја ги прифатила во време кога биле прогонувани од Шпанија.

не беше темата за казари, за третиот храм беше. Џамајка почна да спинува на казари.
Приказната за третиот храм има продолжение, потребни се жртви/жртвување, знаеш ли што и колку?

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: A__
Гарант ги исклучиле транспондерите. :unsure:

Не, не ги ни сакам, ама другар глупост од типот на вистинските евреи се Арапи, не заслужува ни да се дискутира.
Арапите се семитски народ, тоа сака да каже.

Прво генетски не се сродни со семитските народи, второ јазикот не им е ни С од семитски. Тоа е сѐ што е релевантно за дискусијата кој таму е автохтон... Чекај само @датум да не ме види дека „семитски“ го употребувам и за нејазична одредница, ќе имам проблеми. :)

во Македонија од секогаш Евреите ги викале Чифути, малкумина тоа го знаат (освен Пророкот се разбира).
rofl
кај живееш?
со кого комуницираш?
Сталин своевремено на тие што практицирале Јудаизам им дал автономна област
Да бидеме искрени - ги собрал на купче и ги однел у Сибир, најдалеку што може, накај Северна Кореја и таму едно мало парче земја нарекол еврејска советска република, или автономна област, whatever...

Поврзано со војнава:

Па и Ванлок ти ставил лајк, а он голта глупа арапска пропаганда/теорија на заговор дека Евреите се Европејци. :pos:
Не бе, па имање европски фенотип (со нелевантски генотип) и зборување германски јазик (Јидиш)... Тоа автоматски ги прави автохтони на Левант! Де кажи ни повеќе за ова. :)

Да бидеме искрени - ги собрал на купче и ги однел у Сибир, најдалеку што може, накај Северна Кореја и таму едно мало парче земја нарекол еврејска советска република, или автономна област, whatever...
Е кај да ги носи на Црното море? :pos:
Веројатно ја знаел нивната вредност па затоа подалеку, што е сигурно сиругно е.

Денес во РФ 25% од тоа олигарсите/илити по западен календар бизнисмени се изјаснуваат за Јудаисти ама влијанието на политиката на Москва , според Алаудинов-чеченот е многу поголема од тие 25%.

Нема врска дали ги сакаш или не, не е тоа прашање.

За тоа кои се сметат вистински Евреи тврди науката не јас, јас само пренесувам што таа тврди.

Околу Ашкенази, скоро па сите се дојдени од просторите на денепшна Украина (мислам од таму им е потеклото) или пошироко од просторите на некогашен СССР. Сталин своевремено на тие што практицирале Јудаизам им дал автономна област и ден денес постои во РФ.
Ова го тврди науката ако имаш поинакви сознанија повели спремен сум да прифатам ако е аргументирано.

Малку познато кај нас, Солун (кога Скопје била периферија на Македонија) инаку миленииумски културен политички индустриски и воен центар на Македонците еден долг период бил скоро па под целосна управа ( и не само управа ами ги имало навистина во голем процент) на евреи Сефарди, кои отоманската империја ги прифатила во време кога биле прогонувани од Шпанија.

Па науката вели дека се дојдени во Европа од блискиот исток со нешто европски инпут и тоа повеќе во антички Рим отколку во Русија/Украина. Днк истражувања има еден куп.

Ама не мора ни да идеме до таму. Види ги во фаца пример познати евреи ко Епстин, Саша Барон Коен, Сендлер, Бен Стилер, Сајнфилд, дали ти изгледаат како Германци или Руси? Ај некого и ќе помешаш, ама како групи кога ќе ги гледаш се познаваат дека се различни. Не сте ми јасни како голтате арапска пропаганда.

По кој знае кој пат Русите им го испушија на Каубоите!
Пред некој ден оној Димитриев замина во САД, по разговорот Трамп-Путин, со надеж дека ќе истргуваат веројатно на сметка на Иран укинување на санкциите за РФ.
Но по се изгледа го испушија, одговорот на министерот на САД за економија е дека НЕМА укинување на санкциите кон Русија.
добро е на добро оди.

Армијата на САД во подготовки за борба гради-во-гради со Иран,

Ова Ана тврди дека израелски војници извршиле групно брутално силување (АП релативизира), јавно пред камери, на палестинска притвоиреничка!
Ама изгледа тоа е споредЕпштајн коалицијата посакувано,

Going South Park GIF

Пушти си Си Ен Ен или што и да имаш на твојот оператор и кур да не ти чуе.

Па науката вели дека се дојдени во Европа од блискиот исток со нешто европски инпут и тоа повеќе во антички Рим отколку во Русија/Украина. Днк истражувања има еден куп.

Ама не мора ни да идеме до таму. Види ги во фаца пример познати евреи ко Епстин, Саша Барон Коен, Сендлер, Бен Стилер, Сајнфилд, дали ти изгледаат како Германци или Руси? Ај некого и ќе помешаш, ама како групи кога ќе ги гледаш се познаваат дека се различни. Не сте ми јасни како голтате арапска пропаганда.
Се повлекувам, ти си во право, толку имав да речам, сепак ова е тема за според повеќето прилично значајна за ...

Гарант ги исклучиле транспондерите. :unsure:

Арапите се семитски народ, тоа сака да каже.

Прво генетски не се сродни со семитските народи, второ јазикот не им е ни С од семитски. Тоа е сѐ што е релевантно за дискусијата кој таму е автохтон... Чекај само @датум да не ме види дека „семитски“ го употребувам и за нејазична одредница, ќе имам проблеми. :)
Ти одговара да го смешаш со јазициве на датум за кога нема да можеш мене со може да се контраш со него и пак да ги игнорираш фактите што ги зборувам. Многу глупа тактика. Мислам ако сакаш да живееш во заблуда, океј, што се однесува до мене тотално небитно. За сродни, сродни се, милион истражувања сум читал, баш поттикнат од овие тврдења дека се Европејци. Не може да се оспори нивното блиско источно потекло, сакале ние или не.

По кој знае кој пат Русите им го испушија на Каубоите!
Пред некој ден оној Димитриев замина во САД, по разговорот Трамп-Путин, со надеж дека ќе истргуваат веројатно на сметка на Иран укинување на санкциите за РФ.
Но по се изгледа го испушија, одговорот на министерот на САД за економија е дека НЕМА укинување на санкциите кон Русија.
добро е на добро оди.

Армијата на САД во подготовки за борба гради-во-гради со Иран,

Ова Ана тврди дека израелски војници извршиле групно брутално силување (АП релативизира), јавно пред камери, на палестинска притвоиреничка!
Ама изгледа тоа е споредЕпштајн коалицијата посакувано,
После 2ра светска војна, САД и СССР (денешна Русија) станале суперсили и ќе се потрудат да останат суперсили.

Се повеќе и повеќе мислам дека во Енкориџ, Украина била последна точка на разговорот, а можеби и не ни разговарале за неа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom