Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека денеска читав дека има преживеано типот.

Моментално воените удари најжестоки се на западната граница на Иран. Веројатно курдите ги спремаат како први да влезат како топовско месо. Со џганот од Ирак што е останат а ништо чудно и од децата на Џулиани да пуштат. Плус секако оперативци на Израел и Сад. Поради тоа преместуваше дел од трупите кон својата западна граница Иран пред уште да почне ова.
Сиромаси Курди, го изедоа калајот уште 81... во војната на Садам против Хомеини. Стариот ги користеше како топовско месо, сега по кој знае кој пат, исто сценарио:(

Некои велат дека е АИ. Мене така и ми изгледа.
Јас мислам дека е АИ, иначе до сега ќе беше преплавен интернетот
Но ако продолжи вака режимот некое слично сценарио ќе ги снајде

Кој сака нека бомбардира, како може некој да е на страна од оние муџахедини во Иран не ми е јасно, нека ги снема побрзо.

Иначе според сите проекции Израел е тој што ќе владее со тој дел од светот во рок од неколку децении, најголем раст на население, технолошки и образовно далеку пред сите.
Искрено мене уште понејасно ми е како може после 2001 Јенките да ги подржуваме?

Точно е дека режимот е зло, но многу тука имате погрешна перцепција на нештата и не сте свесни другата страна што се има направено во поновата историја.

Не мора ниту една страна да се завзема..

Da, da od kuvajtskoto PVO. Golem propust e toa. Neka ne gi ostavt poke da pukat, poke steta im napravija od Irancite.
Nemoj slucajno ni da pomislis deka iranskoto pvo im gi sobori, cel film ke si go zaebis.
Тие над Техеран не можат да ги соборат, над Кувајт ќе ги соборувале.
Немој случајно да размислиш.

ostrov e polesno da osvois..
Остров е најтежок за освојување.

Искрено мене уште понејасно ми е како може после 2001 Јенките да ги подржуваме?

Точно е дека режимот е зло, но многу тука имате погрешна перцепција на нештата и не сте свесни другата страна што се има направено во поновата историја.

Не мора ниту една страна да се завзема..
Ако е за поголемото добро никој не сака јаки исламисти така, тие да можат знаеш што ќе остане од Македонија?

Ние сме како лист на ветар, каде не дувне таму.

Ако опстане како држава со ова уредување тогаш ја постигнале целта....времето ќе покаже. Ако САД и Израел не ги бутнат од власт у наредните два месеци овие тогаш јебали су ежа у леџа.
Не знам дали САД/Израел ќе издржат месец дена, ако настави Иран со ова темпо да ги кеца. :)
Сериозно, ако педосатанистите не им го нулираат ПВО-то на Иран тогаш нема да имаат залихи за пролонгирано вакво војување.

На Иран ова им е стратегијата, они имаат залихи, проблем ќе биде уништување на лансирните рампи ако горе лета противничка авијација.
Автоматски споено мислење:

Овие па се кypчат, само ќе направат цела нафтена индустрија да им ја изгорат.

Ако е за поголемото добро никој не сака јаки исламисти така, тие да можат знаеш што ќе остане од Македонија?
5 века турско ропство, знаеме доволно.. не треба „што би било кога би било“

Режимот е зло со едно лице, додека тие на кои им аплаудирате на темава се со 6374857264747 лица

Не знам дали САД/Израел ќе издржат месец дена, ако настави Иран со ова темпо да ги кеца. :)
Сериозно, ако педосатанистите не им го нулираат ПВО-то на Иран тогаш нема да имаат залихи за пролонгирано вакво војување.

На Иран ова им е стратегијата, они имаат залихи, проблем ќе биде уништување на лансирните рампи ако горе лета противничка авијација.

Овие па се кypчат, само ќе направат цела нафтена индустрија да им ја изгорат.
Што ги пеца боже човече, лажни АИ видеа не се пецање, колку жртви имаат Израел и Америка? 13 вкупно? Еве сеа пак ги потепаа Иранциве како стаорци кога бирале нов лидер...

Не ме сфаќај погрешно не навивам за Америка и Израел пошто ја знам причината за војнава ама Иран за сега само пука во празно.

+13 држави вмешани во "конфликтот" односно војната отсега

Арапските Емирати
Велика Британија
Саудиска Арабија
Либан
Кипар
Бахреин
Јемен
Катар
Сирија
Оман
Јордан
Кувајт
Ирак
И шо е најчудно сите муслимански освен Либан и Кипар.

Што викаше Давкова има резерви?
Имаме резерви на воздух за да си ги напумпаме гумите на точаците.

Интересно како предвидувањата на овој старец се совпаѓаат со денешните случувања..

Прегледај го приврзокот 471151

Се спомнува и продолжување на конфликтот на Балканот меѓу Србите и нивните непријатели, нешто како 2ро полувреме на 90тите.
Прегледај го приврзокот 471152

Дел од предвидувањата е и падот на Ердоган после конфликтот во Иран, интересно евреите веќе најавуваат дека Турција и Ердоган им е следна потенцијална мета.

Прегледај го приврзокот 471150

Прегледај го приврзокот 471156

Предвидувањата најавуваат тотална деструкција на Турција, и големи воени дејствувања на Русите, кои од денешен аспект изгледаат невозможни после 4годишна стагнација во Украина.

Интересно е како за православните земји на Балканот се предвидува дека ќе протестираат против нивните измеќарски влади и ќе застанат на страна на Русија, а Бугарија е посебно спомната како исклучок од тоа.

Прегледај го приврзокот 471153
Прегледај го приврзокот 471157
И во фиктивно сценарио бугарите испаѓаат..................................бугари.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom