Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Прајме муабет за пораз..Ако тоа што НАТО им дојде на границите на Русија, не е за тебе пораз, тогаш океј е...

Брикс? Бајка наменета за ембрионални зачетоци како тебе. На најблизок сојузник на БРИКС, апликант за во тој истиот, и најверојатно иден член им го спакуваја Претседателот како кило кромид и го однесоа во самица во Њу Јорк. Членките на брикс? Мукла...Им го рокаат Иран, со авиони, со ракети, кое е фајдето од БРИКС? Едно соопштение не издадоа, а камоли да влезат во конфронтација. Мукла, маца појела језик.

Индија од истиот тој БРИКС, соработува повеќе со Западните земји од тие во тој брикс, и ако дојди во иднина да треба да бира страна, ќе остани бркс....Да не зборваме за Емиратите и Бразил....

Емиратите се членки на БРИКС, а на своја територија имаат Амерички бази повеќе од што имаат свои бази.

Затоа смали доживљај...

@Dexter26 шеташ по тавани, скокаш од теми на теми. Убаво ти кажа @Justae Verum . Двојни аршини имате. Јас велам, да, рушењето на училиштето е воено злосторство, исто како што ракетирањето на цивилни згради на Русија во Украина е воено злосторство, исто како и ракетирањето цивилни згради на Украина врз Русија е злосторство, макар што тие тоа го прават во самоодбрана бидејќи се нападнати. За мене тоа се исти работи, ама ти мериш со двојни аршини, и шеташ по Виетнами, и разводнуваш тема....

i kako projdoa na granica?

kolku kolonii ostanaa u afrika? bazi na bliskiot istok? koj bazi u emiratite kutar eden u hoteli se krijat megu civili, klasicni picki.

dedolarizacija? novi tehnologii za naplata, % od nacionalni rezervi u dolari?

kolku ginat od fentanil godisno? projdoa pola mil godinava.

zaebi kazi kolku plakas za nafta/benzin, inflacija?

zapadot e zavrsena prikazna, prasanje e samo uste kolku usa ke gi cedi eu i sojuznicite za da se odrzi use nekoja godina.

prikaznata na brics samo sto zapocnuva.

i kako projdoa na granica?

kolku kolonii ostanaa u afrika? bazi na bliskiot istok?

dedolarizacija? novi tehnologii za naplata, % od nacionalni rezervi u dolari?

kolku ginat od fentanil godisno? projdoa pola mil godinava.

zaebi kazi kolku plakas za nafta/benzin, inflacija?

zapadot e zavrsena prikazna, prasanje e samo uste kolku usa ke gi cedi eu i sojuznicite za da se odrzi use nekoja godina.

prikaznata na brics samo sto zapocnuva.
Uh, gotovo e so zapadot, tamu nema leb da se jadi..,.Vladivostok e noviot raj na zemjata....

Uh, gotovo e so zapadot, tamu nema leb da se jadi..,.Vladivostok e noviot raj na zemjata....

bash gotovo. nisto ne proizveduva, mora da vojuva i krade za da odrzi kakov takov standard, doma za da se odrzi plaka reket u forma ma socijala na musli i crnci... a usa pocna da si gi unistuva i jade sonuznicite, eu veke nikoj ne na ebe 2%...

vladivostok ne mora da e rajot ama bar ima napredok, tamu e podobro od sto bilo a na zapad skoro sekade imas pad na standardot.

@Dexter26 шеташ по тавани, скокаш од теми на теми. Убаво ти кажа @Justae Verum . Двојни аршини имате. Јас велам, да, рушењето на училиштето е воено злосторство, исто како што ракетирањето на цивилни згради на Русија во Украина е воено злосторство, исто како и ракетирањето цивилни згради на Украина врз Русија е злосторство, макар што тие тоа го прават во самоодбрана бидејќи се нападнати. За мене тоа се исти работи, ама ти мериш со двојни аршини, и шеташ по Виетнами, и разводнуваш тема....

Ако некој на дело демонстрира двојни аршини тоа ќе да си ти со твојот "САД си имаат агенда" коментар.

Изгледа сепак твојата омраза кон злото беше најобична измислица, онака за кога ќе немаш аргументи со кои ќе придонесеш за дискусијата.

Ако некој на дело демонстрира двојни аршини тоа ќе да си ти со твојот "САД си имаат агенда" коментар.

Изгледа сепак твојата омраза кон злото беше најобична измислица, онака за кога ќе немаш аргументи со кои ќе придонесеш за дискусијата.
Извртуваш тези, дечко, ти пробуваш да шеташ теми, и со тоа ја разводнуваш дискусијата.. Ти немаш аргументи.
Америка си тера своја агенда во Иран, Венецуела, итн....Колку загинати Американски војници има?

Русија си тера своја агенда во Украина итн....Колку загинати Руски војници има?
Секоја голема сила си има агенда. Ама сега кога одбираш да ја пикаш главата впесок и да глумиш дека она што го прави Русија е различно и поблагородно од она што го прави САД, тогаш тоа е твој проблем.

Извртуваш тези, дечко, ти пробуваш да шеташ теми, и со тоа ја разводнуваш дискусијата.. Ти немаш аргументи.

Секоја голема сила си има агенда. Ама сега кога одбираш да ја пикаш главата впесок и да глумиш дека она што го прави Русија е различно и поблагородно од она што го прави САД, тогаш тоа е твој проблем.

Хехе, не оди тоа така дечко, ти си тој кој си ја пикаш главата во песок игнорирајќи го фактот дека Русија во повеќе наврати потпиша мировни договори со Украина во Минск, а кои нео-нацистичката хунта во Киев охрабрена од САД и ЕУ не ги почитуваше и не ги спроведуваше на дело, притоа продолжувајќи да го гранатира руското цивилно население во Донецк и Луганск.

За да биде резилот уште поголем за руската дипломатија, Русите до денешен ден настојуваат на изнаоѓање на дипломатско решение, кое истите САД и ЕУ никогаш нема да го испочитуваат, исто како што никогаш не ги испочитуваа договорите од Минск и никогаш не ја условија својата помош за Украина со почитување и спроведување на истите тие договори.

Всушност, кога сме кај дипломатски решенија, САД ја поминаа цела 2026 година покажувајќи и докажувајќи на дело дека потпишан договор црно на бело за нив не вреди ниту колку хартијата врз која е напишан/отпечатен и потпишан, ниту колку мастилото со кое е напишан/отпечатен и потпишан, а со тоа и било каква доверба во американската дипломатија паѓа во вода.

САД од друга страна немаат живо американско пиле во Иран, а не па американски државјани во Иран кои се жртви на било какви угнетувања и злосторства против човештвото. И за разлика од Русија која ја одбра воената интервенција како последно можно средство за решавање на кризата во Донбас, САД не еднаш туку два пати - еднаш во 2025 година и уште еднаш во 2026 година, глумеа дипломатија и преговори додека истовремено - да повториме: не еднаш, туку два пати - го нападнаа Иран, кој не претставува никаква воена, економска или политичка закана против САД.

Поновата историја на човештвото од почетокот на 20-от век па наваму помни дека единствено швабите исто така не еднаш туку два пати - еднаш во 1914 година и уште еднаш во 1939 година измислиле непостоечки напади врз германска територија - непостоечки напад од страна на Франција врз Нирнберг во 1914 година, и непостоечки напад од страна на Полска врз радио станица во Глајвиц во 1939 година - како изговори за да ја започнат Првата Светска Војна во 1914 година и Втората Светска Војна во 1939 година.

Историјата вели дека тие кои ги измислија таквите непостоечки напади врз германска територија како изговор за да започнат нови крвопролевања, завршија неславно, а ако американците не се опаметат и не престанат да се растегнуваат подалеку од колку што им стигнува чергата, и нив ги чека неславен крај.

Хехе, не оди тоа така дечко, ти си тој кој си ја пикаш главата во песок игнорирајќи го фактот дека Русија во повеќе наврати потпиша мировни договори со Украина во Минск, а кои нео-нацистичката хунта во Киев охрабрена од САД и ЕУ не ги почитуваше и не ги спроведуваше на дело, притоа продолжувајќи да го гранатира руското цивилно население во Донецк и Луганск.

За да биде резилот уште поголем за руската дипломатија, Русите до денешен ден настојуваат на изнаоѓање на дипломатско решение, кое истите САД и ЕУ никогаш нема да го испочитуваат, исто како што никогаш не ги испочитуваа договорите од Минск и никогаш не ја условија својата помош за Украина со почитување и спроведување на истите тие договори.

Всушност, кога сме кај дипломатски решенија, САД ја поминаа цела 2026 година покажувајќи и докажувајќи на дело дека потпишан договор црно на бело за нив не вреди ниту колку хартијата врз која е напишан/отпечатен и потпишан, ниту колку мастилото со кое е напишан/отпечатен и потпишан, а со тоа и било каква доверба во американската дипломатија паѓа во вода.

САД од друга страна немаат живо американско пиле во Иран, а не па американски државјани во Иран кои се жртви на било какви угнетувања и злосторства против човештвото. И за разлика од Русија која ја одбра воената интервенција како последно можно средство за решавање на кризата во Донбас, САД не еднаш туку два пати - еднаш во 2025 година и уште еднаш во 2026 година, глумеа дипломатија и преговори додека истовремено - да повториме: не еднаш, туку два пати - го нападнаа Иран, кој не претставува никаква воена, економска или политичка закана против САД.

Поновата историја на човештвото од почетокот на 20-от век па наваму помни дека единствено швабите исто така не еднаш туку два пати - еднаш во 1914 година и уште еднаш во 1939 година измислиле непостоечки напади врз германска територија - непостоечки напад од страна на Франција врз Нирнберг во 1914 година, и непостоечки напад од страна на Полска врз радио станица во Глајвиц во 1939 година - како изговори за да ја започнат Првата Светска Војна во 1914 година и Втората Светска Војна во 1939 година.

Историјата вели дека тие кои ги измислија таквите непостоечки напади врз германска територија како изговор за да започнат нови крвопролевања, завршија неславно, а ако американците не се опаметат и не престанат да се растегнуваат подалеку од колку што им стигнува чергата, и нив ги чека неславен крај.
Значи утре по оваа твоја логика на „угнетено малцинство“, може да му текни на Еди Рама да ги запали тенковите и да му текни дека во Македонија се „угнетени“ Албанците и да сака да си ги припои Тетово, Гостивар, Дебар во Албанија? Потпишавме Рамковен договор, ама Македонија не го почитува и мора да ги браниме нашите браќа во Тетово..М?

Или еве по најново Бугарите да му текни, не не клавате во Устав? Рокај тенкојте, авионите итн....И не, немој да ми реплицираш дека не е исто, исто е.. Значи, во случајов, по секоја дефиниција на историјата, Русија е ОКУПАТОР, а Украина е земјата што се брани. Тие мантри ова не се почитувало, она не се почитувало, се само изговори за она што му беше на Русија агенда: да си ги припои Луганск и Доњецк. И мантри кои вие, љубителите и почитувачите на ликот и делото на политбирото, коминтерната, српот и чеканот, ги верглате постојано како некоја си универзална вистина.

Еве да земеме дека и не се почитувало, зошто си дозволила Русија да биде веслана? Таква велесила, кгб мгб? Значи е неспособна! И аман немој со флоскулите како тие биле миротворци, како тие не сакале да напаѓаат ама биле принудени, бла бла. Приказни за мали деца. Сам си го кажа одговорот, од типот „напад на пошта или радиостаница“. Русија ќе ја нападнеше Украина, Украинците и 99% од договорите во Крим да ги имаа исполнето.. Агендата на Русите му беше таа, да си ги припојат териториите. Како што му е агендата на САД да им ја диплат нафтата на Венецуелците под превезот на тоа што Мадури бил диктатор.

Ама не, вие сакате да верувате дека Русија е нешто поразлична од САД. А всушност се ИСТИ....И кога некој ќе ви ја каже вистината, одма се вреѓате ко лично нешто да ви ѓибнав, а во реалноста, Русија не е ништо поразлична од САД. Исти се...Си го гледаат интересот, и не бираат средства и начин како да го постигнат....

Русија ако се грижеше за малцинството свое во ДНР и ЛНР, можеше етапно и постепено да работи на менување на Зеленски и носење свој сателит (како Лукашенко). Знаејќи го mood-от на украинците за брзо менување на власт таа опција ќе му беше дааалеку побезболна со ниту една руска чизма во Украина, без ниту еден погинат руски војник, и ќе си го исполнеа тоа. Особено кога Украина ќе се соочеше со Европската бирократија и уцените. Веднаш, убеден сум во рок од 1 максимум 2 години Русија ќе успееше да инсталира Лукашенкова власт во Украина.

Последно уредено:
Погоре некој пишал дека иран бил 'цивилизација'. Држава и луѓе што го имаат прифатено исламистичкиот култ не може да се наречат ни нација а не па нешто погоре. Тоа се бескичмењаци и циганарија

Бабите и дедовците во Македонија 500 години умирале и трпеле се и сешто само да не потпаднат под таа исламистичка секта, е тоа е цивилизација. А ова е една обична исламистичка вукојебина без никаква култура.
Ако Бог даде ќе се распадне со многу жртви, а тоа ги чека и преостанатите терористи кои се членови на педофилската банда ислам

На крај место неспособни ќе ги обвинат дела извршиле геноцид врз украинскиот народ..

Ништо да не ве чуди од луѓето кои го дудлаат на западната куротресина, со тапија се отидени

BREAKING: In the past few hours, the IRGC Navy has begun substantially escalating its targeting of violating vessels in the Strait of Hormuz

Anti-ship cruise missiles and drones were launched at various vessels. Simultaneouslt, fast-attack boats of the IRGC Navy are engaging hostile tankers with guided rockets, Dushka machine guns, and small arms.

According to reliable reports, at least 3 vessels have been struck so far, and a fourth one has decided to turn around. Some reports even mention that up to 6 vessels were struck (unconfirmed for now).

Back
На врв Bottom