Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Најверојатно мислела дека нема спас од него и ако го остаи девојчето со него ќе му напраи нешто и сметала дека ова е правилен избор. Секако не можеш да бидеш сигурен што се случило и не можеш да бидеш во нејзина кожа.

Имаше некој пример одамна со ваква случка каде жената сама го реши случајот после еден куп пријавувања, и ако добро се сеќавам имаше и ослободителна пресуда. Како и да е, на крај сметката ја плати тој што најмалце треба.

Мажот потфрлил со животот, службите потфрлиле ама и семејството на мајката потфрлиле.
Знаеле цело време и не успеале да ја повлечат ќерка им и внука им од монструмот. Земи ја во под кров дур не застане и дур нема судска завршница на сето ова.
Братот нешто реагирал или дури сега од кога се случи пишува статуси? Па да знам дека на сестра ми се случува ова, зимам го кршам, без разлика колкав грб има. А по сликиве ми делува дека немал ништо, обичен малски ропак.

Мајката делува дека била нестабилната чим се решила и 6год дете да убие, без да му даде шанса да се бори од после само.
Очигледно немала никаква помош ни од служби ни од фамилија, оставена на цедило. Ама убиство на дете не е решение.

Кај е народов бе ало?!
Абе капа им симнувам на младите деца во Белград. Го демолираа градот повеќе од 2 месеца! А ние?! Ние чекаме да огрее сонцето,да седнеме у кафиќ и само да викаме ЦЦцЦЦЦцЦ на вакви скоро па секојдневни трагедии!
Ми се повраќа што сум се родила во оваа вукојебина!

И ова ќе биде чудо за три дена
И ќе има уште милион вакви додека народот сеуште чека на нашите "институции" и на светлето од шалтер да го реши проблемот во социјално.
Жално и трагично за нашиот народ и за се останато.
Прости луѓе затуцани
Ма фуј бре
Автоматски споено мислење:

Утреден и не знаеш шо те чека,затоа дигни малце ручна. Не суди да не ти биде судено.
Од кај знаеш дека се фрлила по своја волја?
Затоа што го знам профилот на тие личности.
И до кај може да отиде. За вакви работи ич неќам да сум у право, читај ја објавава:IMG_8491.jpeg

На работа сум. Не мислам да ве цитирам еден по еден, нити ќе го праам па после работа. Ви кажувам за да не се мачите да ми објаснувате нешто за кое нема да се сфатиме.
Секој си одговара за својот живот и безбедност.

Две работи:

1. Не мора физички некој со раце да те бутне, за да те убие. Ова е класичен случај на убиство од страна на мажот, а не на самоубиство.
2. Најлошо решение е ова се согласувам, но исто така катастрофално е и тоа што некој член го спомна сама да рипнала без детето. На кого му го остава на овој свет тоа дете незаштитено? Да трпи се ова што досега трпеле, само сега само? Логиката и била јасна, веќе нема да трпиме ни јас ни ти семејно насилство и физичка болка, независно дали ќе сме на овој свет или не. Не сме во позиција да судиме, ниту да изигруваме паметни.

Енергијата да ја пренасочиме на наоѓање конечно решение за жените жртви на семејно насилство и вршење притисок за некој конечно да превземе нешто од тие што треба.

Имаше некој пример одамна со ваква случка каде жената сама го реши случајот после еден куп пријавувања, и ако добро се сеќавам имаше и ослободителна пресуда. Како и да е, на крај сметката ја плати тој што најмалце треба.
Пале се викаше жената
Автоматски споено мислење:

УБИЕЦОТ Е СОРАБОТНИК НА ПОЛИЦИЈАТА И МВР И ЗАТОА ИНСТИТУЦИИТЕ НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ГО ЗАШТИТУВАЛЕ И ЌЕ ГО ЗАШТИТУВААТ НАМЕСТО ДА СООДВЕТНО РЕАГИРААТ .

*Коментар што го прочитав под една статија на фб*

Не знам за конкретниов случај, ама знам дека еден куп жени јадат ќутек ради комар и брзи кредити.
Корелација мора да има некоја со бумот на домашно насилство од последниве десетина години и крајно време е некој да земе да изанализира убаво каде иде работава.

Се гледа дека е клошар.
Од маж шо се слика со педерки по лифтови run
att.7vwNM-JJTECw0e8tFX80Qe3zsPwGfCcjGSwy3d68VX0.jpeg

Ставот му е на**рчен.

Да се надоврзам на Сајбер, кај мене у комшии со години ја тепаа снаата и маж и свекрвата, не живеам таму веќе и не знам што се дешава.
Еве кај мене на работа има една од нивните, има две деца, сакаше да бега од кај мажот да се врати дома. Нејзините не ја примаа дома и децата ќе останале кај маж и. Маж и, комар, пиење и по жени.

Инаку колешка моментално поминува низ тие наши институции, за развод, за старателство итн не сте свесни, колку споро оди, па таа била на одмор, па нема замена. Еден тон нервози. Нејзиниот маж ја малтретираше и ова си замина.

Додека институциите не преземат врска со тие малтретирања, они се осоколуваат да малтретираат жени.

Пред неколку години во Битола таткото на жената која трпеше години насилство ја зеде правдата во свои раце и го отепа со пушка скотот. Одлободителна доби, ја куртуле и ќерка си и целата фамилија. Е тој е родител.

Навистина тажно, кој знае што трпела дома чим на крај се решила да повлече ваков чекор, да ја жртвува и ќеркичката за да се спасат од монструмов. Институцииве класика ќе си ја префрлаат топката едни на други, и на крај ќе се заборави случајов...

Не сакам да провоцирам, ама никогаш не сфатив како може жениве да се мажат со најголемите клошари што постојат... Мислам видете го овој, од сликата се познава дека има фалинки, не мора во живо да го запознаеш за да го процениш што карактер е.

Не сакам да провоцирам, ама никогаш не сфатив како може жениве да се мажат со најголемите клошари што постојат... Мислам видете го овој, од сликата се познава дека има фалинки, не мора во живо да го запознаеш за да го процениш што карактер е.
Отприлика вака е објаснувањето.

Доколку е самоубиство:

Требала сама да рипне,ако веќе проценила дека нема излез од некоја ситуација.

Себичност до небо од нејзина страна да ја убие и ќерката! Гајле ми е дали била ментално уништена!
Девојчето имало живот пред нејзе,другарчиња во школо и сите убавини кои ги носи животов. Невино, мало го земала у раце и се фрлила.

Ме уништи оваа вест.

Земи убиј го него,убиј се ти,ама детето остави го.
Од кај знаеш дали и детето било малтретирано или не? Од кај знаеш дали имал врски за да го земе после во негова закрила? Еве да скокала сама, најверојатно била свесна каква судбина го чека и на детето. Никогаш да не се најдеш во таква ситуација, каде смртта ти е полесен избор од останување жив.
Не знам и зошто го обвинувате семејството, многу е тешко да се излезе од таков круг кога си жртва, најверојатно и било понудено, но самата избрала да остане.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom