Macka12345
Модератор
- Член од
- 14 октомври 2021
- Мислења
- 2.000
- Поени од реакции
- 3.665
Ја не гледам така.Хах, се гледа дека си младо девојче. Работите стануваат многу покомплексни кога ќе створиш фамилија и ќе имаш дете.
Ако не те штитат институции, 101 истепај го, 102 ќе те утепа и тебе и детето. Детето не знае да расудува како возрасен човек, сепак и бил татко и можеби си го сакала и затоа се враќале таму. Кога имаш дете, 200 пати ќе се преиспиташ за некоја постапка, како тоа може да се одрази врз нив.
Проблем е што девојкава цел живот вакви ропаци бираше. И општо вакви проблеми имаат девојки кои завршуваат со вакви морони. Ама сами биле свесни во што влегуваат. Таквите најчесто сакаат да живеат во такво патријархално општество и самите си бираат вакви партнери, што од несигурност во себе, што од тоа што се палат на сељаци затоа што толку им е интелигенцијата и на нив. До последно се надеваат дека нема да ја вара, нема да е насилен, ќе се смени ради детето итн. И кога нема да биде ништо од тоа, веќе е доцна. И твоите ќе се оддалечат од тебе и разочараноста од непостапување по 1000 пријави ќе влијае врз психата твоја, финансиски со зависен, физички знаеш дека може да те скине кога-тогаш. Единствен излез е да го утепаш и да лежиш затвор. Ама и тоа си носи последици по детето, го оставаш сираче.
Лесно е да се коментира затоа што повеќето сте разумни фаци и гледате од ваша гледна точка. Никогаш нема да се омажите/ожените со вакви сељаци или со некој посесивен фрик уметник наркос ко оној што ја уби велешанката.
Коа ќе иам дете, детето иде пред мажот. Секако и пред мене.
Пред сите у мојот живот. Тоа ќе го кажам јасно и гласно. Мене моите не ме тепале, друг нема да ме тепа. Таков ми е карактерот. Никад нема да варам, да вреѓам мајка, фамилија, да праам срања. Ме чепне ли без причина, или од алкохолизам. Очите ќе му ги ископам. Поготово дете да ми удри.
Знаеш ли шо може да предизвика мавање мало главче? Може да добие сериозни повреди, трајни оштетувања. А кога е поголемо, и трауми. Ќе памти. Ја така не сум живеела, неќам ни моите деца утреден.