Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Не мора да се замараш со анализа на хх-ти степен. Остани со анализа на први степен: ДОМА БИЛ.
Разбираш? Дома. Со цела свест дека ќе бидат нападнати... И дека ќе биде цел.

Останатото, голем си заклучи го сам.
Ама стави се на негово место, на местото на Евреите или на Америте.
Да заклучиме дека е маченик или дека му скурчило веќе?

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot
А кај отишле старите Евреи?
Тука се, ги има во регионот. Голем дел собрани во Израел (многумина присилно, преку диверзии од МОСАД, како бомбардирање синагоги во матичните држави, документирани историски факти). Дел се измешани со другите Семити. Дел во Шпанија, Сефардите. Итн.

Ашеназите што и да сѐ, од каде и да сѐ: Семити не се.
Има десетици илјади, можеби стотици илјади, генетски тестови за споредување. Јас и ти, и мнозинството од било кој од Балканов - имаме многу малку, сосема мааалку семитска крв. Ама имаме повеќе од нив... Пошто Ашеназите немаат ни толку.

Значи семитска генетика нема. Семтиски јазик нема (Јидиш е во германска група на јазици).

Mic drop.

Тука се, ги има во регионот. Голем дел собрани во Израел (многумина присилно, преку диверзии од МОСАД, како бомбардирање синагоги во матичните држави, документирани историски факти). Дел се измешани со другите Семити. Дел во Шпанија, Сефардите. Итн.

Ашеназите што и да сѐ, од каде и да сѐ: Семити не се.
Има десетици илјади, можеби стотици илјади, генетски тестови за споредување. Јас и ти, и мнозинството од било кој од Балканов - имаме многу малку, сосема мааалку семитска крв. Ама имаме повеќе од нив... Пошто Ашеназите немаат ни толку.

Значи семитска генетика нема. Семтиски јазик нема (Јидиш е во германска група на јазици).

Mic drop.
Сакаш да кажеш дека семитските Евреи не сакаат Израел, туку ашкеназите преку Мосад насила ги приморуваат да живеат таму?

А кај отишле старите Евреи?
„Старите„ Евреи се поробени од Римјаните, после римското освојување на Ерусалим во 70-тата година од нашата ера, од страна на генералот Тит(ус). Евреите се собрани (проценка од цца 1 мил.), претворени во робови, пар стотици илјади продадени како робови, остатокот е расселен низ тогашната римска империја, особено на западаниот дел (Шпанија).

Иран ја погодил и француската база у Дубаи. Покрај оние у бахреин и кувајт, има видео кај бебович. Читам и нешто сакале американците да се прекине све преку медијатори за да преговарале пак, но Иран ги одбил.

Последно уредено:
Во јуни прошлата година за време на војната Ајатолахот беше во бункер, Израел тогаш знаеа кај се наоѓа, ама не го убија пошто Трамп им забрани. Поентата сепак ми останува иста, како може Израел да знаат за сите каде се наоѓаат, ама не беа способни да дознаат дека терористи на 5км од нив со месеци го планираа нападот на 7-ми октомври.

Заклучокот ти е чиста шпекулација. И моќни служби прават пропусти. Можеби имале информации ама погрешно ги толкувале.

Автоматски споено мислење:

Да закључиме дека е маченик или му скурчило веќе?
Не можам јас за тебе да заклучам.
Јас само фактите ги посочувам: Дома бил. Знаел што ќе се случи.

А која е причината што Мосад знае каде точно во кој бункер се наоѓаше Ајатолахот на 2500 км од нив, знаат каде се наоѓаат сите ирански генерали и министри. Ама не знаат дека некој терористи кој се на 5км од нив планираат терористички напад?
И овие од Хамас се залетаа ко крволочни хиени и направија кланица.Ја проголтаа замката а Биби тоа и го очекуваше. Требаше да мислат со тоа главурините шо следува потоа. Не се за оправдување ни едните ни другите.

Заклучокот ти е чиста шпекулација. И моќни служби прават пропусти. Можеби имале информации ама погрешно ги толкувале.
Иран има загуби во персонал затоа што чифутините се високо инфилтрирани во структурите од иранската власт. Потврдено е од „упатени извори„. Затоа чифутините рутинску убиваат Иранци, небитно дали се по дома или во бункер.

Последно уредено:
Иран ја погодил и француската база у Дубаи. Покрај оние у бахреин и кувајт, има видео кај бебович. Читам и нешто сакале американците да се прекине све преку медијатори за да преговарале пак, но Иран ги одбил.

Потврдени се тројца мртви американски војници, и 5 потешко повредени.

Screenshot_20260301_161126_Facebook.jpg

Нападнат е авионосачот "Abraham Lincoln" на морнарицата на САД.

Техеран е силно бомбардиран денеска.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom