Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Ти секогаш си крив. :D
Автоматски споено мислење:

Јас го малтретирам? Сериозно?

Две недели по ред он ме цитира мене.
Те примети дека се правиш паметна на теми што не ги разбираш доволно, па испадна љубезен да те подучи малце, дали ќе вроди нешто плод, не знам.
Друга варијанта е таа што ти ја кажа Ио, многу побезболна, и нема многу мозгање и е сосема исправна.

Како може еден окупиран народ да му се клања на окупаторот?

Турците кај нас биле дел од окупаторот. Кога окупаторот си оди, си одат и Турците. Тоа не е протерување.

Инаку Палестина има и христијани. Дали и тие му се клањале на Султанот? :D
Палестинците во ниту еден момент не мислеле дека се окупирани. Ниту било кога бунтувале против Отоманската империја.

Како што Македонија се исчистила од окупаторот, така и Израел се чисти од окупаторот. Само малце подоцна - зошто таму кога заминале Турците, британците не ги избркале и Палестинците.

Колку христијани има во Палестина - 10?

Многу полесна варијанта и е да види на која страна се Ванлок и бачињата и да ја одбере другата него вака да мозга и да го малтретира Бастердот да се објаснува :icon_lol:

Да бидам многу искрен не држам строго страна во случајов. За некои работи се согласувам и со Ванлок и таа екипа, а за некои не. Да можев јас да бирам во најидеално сценарио ова ќе беше последната сцена во филмот, а не меѓу првите.

Да бидам многу искрен не држам строго страна во случајов. За некои работи се согласувам и со Ванлок и таа екипа, а за некои не. Да можев јас да бирам во најидеално сценарио ова ќе беше последната сцена во филмот, а не меѓу првите.
Не се стига до султанот без ова. Ова е попатна станица.

Каде има пренос? На социјалните мрежи последна пресконференција му е за странските инвестиции.

Шо зборува овој масовен убиец?
На сител на вести имаше предмалку гледав, ебаното копиле зборуваше дека и ние сме биле како Иран и Венецуела и дека требало кај нас ваква интервенција (малку парафразирам, ама воглавно тоа).
Мора гнидиве да ги прогласиме за терористичка организација и секој нивни член да се прогласи за терорист, овие се тешки психопати кои повторно отворено се надеваат на државен удар.

Палестинците во ниту еден момент не мислеле дека се окупирани. Ниту било кога бунтувале против Отоманската империја.

Како што Македонија се исчистила од окупаторот, така и Израел се чисти од окупаторот. Само малце подоцна - зошто таму кога заминале Турците, британците не ги избркале и Палестинците.

Колку христијани има во Палестина - 10?
А големото Арапско востание што е?

Над 50.000 Христијани, православни и католички според статистиката на Википедија.

Очигледно и оваа дискусија нема да заврши додека јас не се откажам.

Сакаш да кажеш дека семитските Евреи не сакаат Израел, туку ашкеназите преку Мосад насила ги приморуваат да живеат таму?
Тоа што го кажувам е дека мнозинството денешни Евреи, Ашкеназите, не се ни С од Семити.
А ова секундарново на што се фокусираш од некоја причина: Не можам да тврдам денес кој од нив како се чуствува, но ти кажувам дека после ВСВ староседелците Евреи од околните држави немале баш некоја желба да се селат во новоформираниот Израел. МОCАД имаат организирано терористички акции (во Багдад на пример) со напади врз синагоги за да ги убедат тамошните Евреи да мигрираат во Израел. Повторно, ова се историски проверливи факти.

Евреите од Блиски Исток не се протерани од нацистите. Има многу историја што ги вклучува дедовците на децата од Газа.
Мислиш на Ашкеназите? Немаат они историја со дамнешните претци на децата од Газа. Или барем немаа се до ова сега во моментов што прават историја со првиот 24ч во живо пренесуван геноцид.

Дедовците па на истите тие Ашкенази се протерани во 109 oдделни прилики, толку од тоа што е документирано. Дали е можно сите тие 109 домаќини да не чинеле? Или можеби проблемот е до гостите? ... И иронично, дедовците на децата од Газа не се вмешани во ниедна од тие 109 протерувања.

Но ако бараш еден најголем „виновник“ или заслужен, за егзодусот (на Евреите, не на Ашкеназите) тогаш одговорот е Адријан римскиот имератор.

Смешки, од американското пво имаме безброј видеа како пропушта руски и ирански проектили/дронови во Украина и цел Блиски Исток. Оди на тајм мк или Х или ватевер и гледај во живо какво швајцарско сирење се патриотите.

Нема безбедно пво, нападот е најдобра одбрана и затоа Американците си ги повлекоа војничињата пред Иранците да почнаат да ги маваат иако гледам дека сепак имаат жртви. Затоа и немаат проблем да се тепаат со рандом држави на илјадници километри од нив, буквално недопирливи се Американците, на една дланка се бројат државите кои можат да удрат во КОНУС.

Мене лично ми е проблем што се јавува дека после сите интервенции предизвикаа преселба на орди племиња не само од Б.Исток туку и од Африка, Пакистан, Бангладеш и слични земји во Европа.

Не се стига до султанот без ова. Ова е попатна станица.

Нема да те лажам. Некако по ми беше "душата на место" кога беше од Бејрута до Техерана. Не сакав да излезе вака, или барем не по овој редослед.

А големото Арапско востание што е?

Над 50.000 Христијани, православни и католички според статистиката на Википедија.

Очигледно и оваа дискусија нема да заврши додека јас не се откажам.
Тоа е британска измислица во текот на прва светска војна во време во кое и на врапчињата им е јасно дека Отоманската империја е мртва. Дали има нешто од 1400 до 1900?

50.000 се статистичка грешка, не правило.

Оваа дискусија е и тежок офтопик на темава - зошто не постои сила на светот што стварно влече историски корелации кога се одлучува да направи нешто. Ама смешно е да се инсистира дека сите имаат право на нешто во тој регион освен Евреите. И особено кога од тие колаборатиски потурски таму се прави жртви. Се се сем жртви.

Нема безбедно пво, нападот е најдобра одбрана и затоа Американците си ги повлекоа војничињата пред Иранците да почнаат да ги маваат иако гледам дека сепак имаат жртви.
Додека не почнат да играат командоси по Бахреин/ОЕ/Катар, ако до таму дојдат работите. Ама попрво економски цели ќе почнат да се гаѓаат пред копнени битки (макар и од мал обем).

Нема да те лажам. Некако по ми беше "душата на место" кога беше од Бејрута до Техерана. Не сакав да излезе вака, или барем не по овој редослед.
И јас не сакам по овој редослед ако се прашувам. Ама еве, стави се во чевлите на Биби и кој редослед ќе ти изгледа најлогично?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom