Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Иран распалил и по Јордан, Бахраин, Доха и СА, базите амерички каде што чуваат авиони и бродови.

Иран распалил и по Јордан, Бахраин, Доха и СА, базите амерички каде што чуваат авиони и бродови.

Џам ќе свитка Иран сеа.
Ќе го изораат како нива Америте.

Иран има многу sleeper cells (не знам како е на македонски) во САД.

Ако решат тие да ги употребат, ќе биде покољ. И пак гомната со плетенки и кепки на тиквата ќе бидат победници.

abe oni se spremaat za ova so godini. bea nekolku pati napadnati. ne samo luge nego veruvam imaat i oruzje spremno a da vnesis ili napravis nesto positno hemiski ili bioloski ne e bas tesko... vo usa imas miljarda mali univerzitetski i kompaniski labaratorii so svasta sto ne se ili se minimalno obezbedeni. ima potencijal i te kako da eskalira ova pogotovo ako im zgusti na mudzite doma.

... е како тоа камерата наместена токму каде ќе рокне и во секунд врти да фати подобро, кој тоа знаел, мене ми е сомнителна ваква снимка! :cautious:

Скоро сите УСА бази во регионот се гаѓани од страна на Иран.
И носачот е исто така гаѓан (дали е погоден или не нема вест и нема да има).
Првата салва е кон Израел и е со 30 ракети.
Израелската подморница бега (има видео).

Ова е важно, сега Иран ја имаат секоја можна правна причина за возвраќање.
Најголемата грешка на Иран е што не иницираа (со некакво заробување танкер или нешто слично) и извршија напад пред да бидат нападнати ама јбг, сега ќе берат плодови.

Многу наеднаш некако се загрижиле за демократијата во Иран.....

Ако Трамп во првиот мандат важеше за единствен претседател што не започнал војна во последните не знам колку години, овојпат потфрли. Трубеше за мир цело време, ќе ја завршел војната во Украина, се не само што не се случи тоа туку и друго жариште отвори.

Изгледа мора да го одработи мандатот за господарите.
Немој така за големиот Миротворец чоекот се напраи да добие нобеловка а “вие“ не му давате е па сега ќе видите каков е кога ќе се налути или полуде ама тоа е исто.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Џам ќе свитка Иран сеа.
Ќе го изораат како нива Америте.

ќе видиме што ќе биде, но не верувам дека имаат некакви капацитети за да водат војна подолга од неколку денови. Иранските воени инсталации се утврдени најчесто у планини, исто како и производството на воена опрема. Така да овие воздушни напади нема да имаат некој ефект врз Иран.

Зошто сте такви?
Кај се Северџаните да постават прашање што е со нивниот Црпе?
Живб ли е здрав ли е ќе се врајча ли во Северџистан да плати за гревовите..

Значи додека ви даваше бесплатен вазељин добар беше а сеа коа му е тешко никаде ве нам да прашате!
:(
Автоматски споено мислење:

...Иран има нуклеарка?
Е од кај да знаеме, па Големиот Клигула нема појма дали Иран има нукес не па ние.
Има разноразни шпекулации ама додека јавно не потврди Иран сето тоа е само шпекулација.
Инаку за Израел не им треба нукес доволно е да ја рокнат Димона и Израел ќе го снема.

Зошто сте такви?
Кај се Северџаните да постават прашање што е со нивниот Црпе?
Живб ли е здрав ли е ќе се врајча ли во Северџистан да плати за гревовите..

Значи додека ви даваше бесплатен вазељин добар беше а сеа коа му е тешко никаде ве нам да прашате!
:(
Автоматски споено мислење:

Е од кај да знаеме, па Големиот Клигула нема појма дали Иран има нукес не па ние.
Има разноразни шпекулации ама додека јавно не потврди Иран сето тоа е само шпекулација.
Инаку за Израел не им треба нукес доволно е да ја рокнат Димона и Израел ќе го снема.

ako nekako uspeat da go skinat pokraj ruski ke treba i iranski proizvodi da kupuame za poddrska :lolzz:

Добро бе јас Ајатолахциве ги мислев за попаметни дека се. Ги напаѓаат Саудиска Арабија, Катар и Кувајт. Во време кога режимот и така им се распаѓа овие ќе го свртат и целиот блиски исток против нив.

Добро бе јас Ајатолахциве ги мислев за попаметни дека се. Ги напаѓаат Саудиска Арабија, Катар и Кувајт. Во време кога режимот и така им се распаѓа овие ќе го свртат и целиот блиски исток против нив.
Неточно.
Ги напаѓаат американските ефективи/базите во тие земји.
Инаку сите тие земји шти ги наброил се во Епштајн коаљицијата или поинаку речено се под ционистичка управа.

Брановите бегалци од древнава цивилизација ќе биде баш интересни

Последно уредено:
Неточно.
Ги напаѓаат американските ефективи/базите во тие земји.
Инаку сите тие земји шти ги наброил се во Епштајн коаљицијата или поинаку речено се под ционистичка управа.
Зошто не ги нападнат американските бази во Ирак? Ирак нема да се налути за тоа што им го нарушуваат суверенитетот затоа што Ирак е под Иранска управа. Ама овие нафташкиве држави веќе се налутија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom