Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги поддржувате протестите на Ромите низ државава?

• Вкупно гласачи
    100
  • Гласањето е завршено на .
На последните парламентарни (2024) имаа 436.000 гласови, а на последните локални (2025) избори 301.000 гласови. Колкава разлика е тоа? Или е раст, ако не е пад?

znaci ne izgubile opstini. glasovi ne e bitno, koga ke treba pak ke dignat ne e toa merilo

Размисли!
Праша за исполнување на ветувања!

Туку да прашам .
... до каде е работата со 300-те пилоти од Арачиново?
... до каде е работата со ветувањата околу Смилковско езеро?
.... до каде е со YOU TUBE работата?
... до каде е пистата за F1?
... до каде е работата за уште милион и едно друго ветување.... ај да не ги набројувам....

п.с. стварно веруваш во предизборни ветувања?
... се е тоа предизборен циркус... 5% да исполнат на коњ сме.... тоа е тоа...

... мислиш дека годишно со по околу 3000 евра по жител од буџетот и ако од тоа лавовски дел се одземе за платите на буџетарите и одржување на институциите може се да се оствари од ветувањата, ... ај да не се занесуеме

еве мали примери
.... колку пари им земаат само операторите за мобилни телефони и интернет?
.... колкави им се патните трошкови, одржување на службени возила и набавка нови?
.... потребите на војската, полицијата, школството, здравството ич да не ги спомнувам....
... и ред друго

... т.е. остануваат многу малку пари за ветувањата
Види го бе, мене ме прашува за ветувањата на СДСМ. Ебате ботот. Бегај ајде сркај кафе у штаб, еден асален одговор не може од вас офците да добие. Три души ме цитиравте, за СДСМ зборите.
СДСМ кога ќе дојдат, за вас ќе зборат.

Види го бе, мене ме прашува за ветувањата на СДСМ. Ебате ботот. Бегај ајде сркај кафе у штаб, еден асален одговор не може од вас офците да добие. Три души ме цитиравте, за СДСМ зборите.
СДСМ кога ќе дојдат, за вас ќе зборат.
Аууууууу ..... „кузевска“ што толку нервоза?
Земи си пивце за живце!

„нервоза“ .... хронична психичка состојба на исфрустрирана сдсnmk-оФца која полека но сигурно преоѓа во шизофренија!

Последно уредено:
Филипче: САД треба да знаат дека власта во Македонија има карактеристики како режимите во Иран и Венецуела.

Добро, дали е нормален овој?

Во нормална држава ваков изрод под итно би бил повикан на разговор во полициска станица за да ја образложи изјавата дадена во јавност.

Ама тоа во нормална држава, а не во зомби република од типот на северенфиромистан.

Последно уредено:
Во нормална држава ваков изрод под итно би бил повикан на разговор во полициска станица за да ја образложи изјавата дадена во јавност.

Ама тоа во нормална држава, а не во зомби република од типот на северенфиромистан.

Чекај прво да се сменеле судиите и обвинителите па ќе имало правда и ќе се справувало општествово со нив.

Изјавата е ретардирана, но зошто да биде повикан во полиција? Ако биде повикан, само ќе биде манифестирано во пракса она што го тврди. :toe:

Кога се случила Кристалната ноќ во Нацистичка Германија помеѓу 9 и 10 ноември 1938, последниот германски кајзер Вилхелм Втори кој го поминал остатокот од својот живот во прогонство во Холандија, изјавил: за прв пат во животот се срамам бидејќи сум Германец.

После ваква изјава од власт и од опозиција во Македонија, и јас слободно можам ова да го изјавам: за прв пат во животот се срамам бидејќи сум Македонец.

Филипче: Интервенцијата во Иран е оправдана, но САД треба да знаат дека и во земјава има власт со авторитарни карактеристики

...

„ Видете, Соединетите Америкнски Држави се наш стратешки партнер и тие откако ги исцрпеа сите дипломатски механизми на преговори, настапија со еден таков напад, и сметам дека таквиот напад и сè што прават е во истиот контекст како што се направи со интервенцијата во Венецуела. Тоа е за доброто на иранскиот народ, како што беше за доброто на народот на Венецуела “

...

Изјавата е ретардирана, но зошто да биде повикан во полиција? Ако биде повикан, само ќе биде манифестирано во пракса она што го тврди. :toe:

Поради јавната безбедност.

Затоа што јавен функционер, конкретно пратеник во македонскиот Парламент, отворено и јавно повикува на спроведување на државен удар од странство.

Нема ниту половина година од кога имаат изгубено на локални избори, па сега кога демократските инструменти не функционираат во нивна корист бараат воена помош од надвор за спроведување на државен удар.

Сите кои губат имаат право да се лутат, но тоа не им дава право да бараат употреба на сила - па уште и странска воена сила - за да го сменат исходот од изборните резултати.

Последно уредено:
Кога се случила Кристалната ноќ во Нацистичка Германија помеѓу 9 и 10 ноември 1938, последниот германски кајзер Вилхелм Втори кој го поминал остатокот од својот живот во прогонство во Холандија, изјавил: за прв пат во животот се срамам бидејќи сум Германец.

После ваква изјава од власт и од опозиција во Македонија, и јас слободно можам ова да го изјавам: за прв пат во животот се срамам бидејќи сум Македонец.

Филипче: Интервенцијата во Иран е оправдана, но САД треба да знаат дека и во земјава има власт со авторитарни карактеристики

...

„ Видете, Соединетите Америкнски Држави се наш стратешки партнер и тие откако ги исцрпеа сите дипломатски механизми на преговори, настапија со еден таков напад, и сметам дека таквиот напад и сè што прават е во истиот контекст како што се направи со интервенцијата во Венецуела. Тоа е за доброто на иранскиот народ, како што беше за доброто на народот на Венецуела “

...

Поради јавната безбедност.

Затоа што јавен функционер, конкретно пратеник во македонскиот Парламент, отворено и јавно повикува на спроведување на државен удар од странство.

Нема ниту половина година од кога имаат изгубено на локални избори, па сега кога демократските инструменти не функционираат во нивна корист бараат воена помош од надвор за спроведување на државен удар.

Сите кои губат имаат право да се лутат, но тоа не им дава право да бараат употреба на сила - па уште и странска воена сила - за да го сменат исходот на изборните резултати.
Може изјавата и така да се сфати, а можеби и како критика на изолационизмот, на кој се поврзува. Која е и да власт кај нас, има авторитативни белези. Сакаат централизирано да го диктираат секој општествен сегмент.

Филипче беше ужасен министер за здравство, можеби не му се погоди периодот, беше министер за време на Ковид пандемијата, ама по пожарот во модуларната болница, мораше да исплива од политичките води. Кариерата му заврши кога како пичка плачеше пред медиумите, даде оставка и тоа е тоа. Си направи огромна политичка штета. Потоа мораше да следува и друга форма на одговорност, која никогаш не го стигна. Нели, столбовите на правната држава, еднаквост, правичност, рамноправност, правда и правдина кои беа ветувани, заедно со другите работи кои никако да ги дочекаме, а веќе сме на половина на нивниот политички мандат.

Филипче е политичко зомби кое, за среќа, никогаш повторно нема да дојде на власт.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
како може политичар да не укопа у лај**, никој друг не може. Будали

... во нормална држава ќе одговараше за изгорените пациенти во модуларна болница, чија техничка спецификација на материјалот сам ја заменил на пониско поевтино неквалитетно ниво, ама парите целосно ги зел за сите модуларни, па после ќе гради во Дубаи, па ќе гради...

... во нормална држава ќе одговараше за изгорените пациенти во модуларна болница, чија техничка спецификација на материјалот сам ја заменил на пониско поевтино неквалитетно ниво, ама парите целосно ги зел за сите модуларни, па после ќе гради во Дубаи, па ќе гради...

Затоа во вакви моменти треба да навиваме неговите инвестиции во Дубаи да ги снајде истото што ја снајде и модуларната болница во Тетово, по заслуга на Иран, се разбира.

Ете зошто моронот толку се запалил против Иран, неговите инвестиции можат да бидат загрозени.

Филипче уште еднаш покажа дека е тешка будала, тотално одлепил и изгубил самоконтрола
Негавата изјава може да се протолкува како повик за насилно менување на уставниот поредок со помош на воена интервенција од надворешна сила.
Ако е и слобода на говор ова е веќе премногу и злоупотреба на слободата на говор, нека правниците проценат што е што.
По мое ... филипос е одамна печен за у ќорка..... на едно 200-та и кусур години.
Нека ја реактивираат Русковска за да го заборави во притвор.

Филипче уште еднаш покажа дека е тешка будала, тотално одлепил и изгубил самоконтрола
Негавата изјава може да се протолкува како повик за насилно менување на уставниот поредок со помош на воена интервенција од надворешна сила.
Ако е и слобода на говор ова е веќе премногу и злоупотреба на слободата на говор, нека правниците проценат што е што.
По мое ... филипос е одамна печен за у ќорка..... на едно 200-та и кусур години.
Нека ја реактивираат Русковска за да го заборави во притвор.
СдС традиционално не трпи да биде опозиција, 2001 инсценира војна, 2015 Дивље насеље каде Зеко одма отиде со албанско знаме...значи не зборувам за корупција и непотизам, туку за партија која има членство обична збирштина од канцелариски ПАРАЗИТИ , луѓе без занат и струка, затоа тешко им паѓа да бидат опозиција....
Како може членство во ЕУ да биде императив од УСА, кога УК направи БРЕКСИТ, а да не кажувам дека има доста Европски држави, кој иако немаат блокада од соседи НЕ САКААТ да влезат во ЕУ, Исланд, Норге, Швајцариа, Монако.. Поарно нека каже дека стратешки интерес на нашиот партнер е блгарите да влезат во устав и да станеме бугари !!!

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom