Вонземјани, НЛО...

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување

Верувате ли дека постојат вонземјани?

• Да

Гласови: 1.738 79,0%
  • Не

Гласови: 463 21,0%

• Вкупно гласачи
    2.201
Прво пред да ти одговорам на прашањето кажи ми кој тоа ти кажа дека се мали зелени и од каде му текнала оваа глупост ?

Како што е очигледно, описот „мали зелени„ е ставен во знаци-наводници, што не значи дека е работи за токму такви битија, туку дека „традиционално„ на вонземјаните се гледа преку таквиот нивен „опис„, уште од кога се измислени и медиумски популаризирани.

Има и филм со такви „зеленковци„.

Сега прејди на одговорот...благодарам.

Прегледај го приврзокот 470244

Ана Паулина Луна и Мет Гаетц како дел од нивната работа за надзор, имаат видено докази... Ова го постираа денес...

Инаку за сите што мислат дека ова со УФО и вонземјани денес е за скренат внимание од Епстин фајловите не е точно, зашто Трамп уште пред да победи вети дека ќе декласифицира фајлови за Кенеди, Епстин и УФОс...
Нели требаше првиот ден од мандатот да ги пушти, сам тоа го имаше изјавено.
Ај нека е првата недела или првиот месец.

Што чекаше баш сега?

Како што е очигледно, описот „мали зелени„ е ставен во знаци-наводници, што не значи дека е работи за токму такви битија, туку дека „традиционално„ на вонземјаните се гледа преку таквиот нивен „опис„, уште од кога се измислени и медиумски популаризирани.

Има и филм со такви „зеленковци„.

Сега прејди на одговорот...благодарам.

Епа затоа чим ова е поим и назив од филм нема потреба да се користи кога се прави сериозен муабет затоа што реалноста е сосема друга.
Еве читај ако сакаш.
Исто како што ти и верниците не сакате ерес досетки кога разговараме за религија.
Што битно би се сменило како Трампчо нареди отстранување на тајновитоста од документите за постењето на „мал зелени„ долетани од некаде од Вселената?...

И тоа би било „чудо за три денови„, кое би било „покриено„ со уште некој „почуден„ и медиумски интересен бомбастичен „тајновит„ настан.

Прво на вас " неверниците " можеби би ви се отвориле чакрите да размислите дека не сме сами у целиов универзум и дека не сите не создал истиот креатор што го викате вие бог. Автоматски со тоа одма сите религии и целата светска историја ќе падне на тест за ревизија.
И на крај ќе видиме кој е во право, дали тој што вели дека од мајмуни сме настанале, дали тој што вели дека од кал сме искалапени, дали тој што вели дека одсекогаш вакви сме биле, дали тој што вели дека сме клонирани...

На пример после отварањево на фајловите за Епштајн голем дел од популацијава што се смееше пред 15 год кога Мел Гибсон јавно спомна што се дешава у Холивуд и во високите кругови, сега ги нема нигде да кажат до каде се со смеењето.

Епа затоа чим ова е поим и назив од филм нема потреба да се Прво на вас " неверниците " можеби би ви се отвориле чакрите да размислите дека не сме сами у целиов универзум и дека не сите не создал истиот креатор што го викате вие бог. Автоматски со тоа одма сите религии и целата светска историја ќе падне на тест за ревизија.
И на крај ќе видиме кој е во право, дали тој што вели дека од мајмуни сме настанале, дали тој што вели дека од кал сме искалапени, дали тој што вели дека одсекогаш вакви сме биле, дали тој што вели дека сме клонирани...

На пример после отварањево на фајловите за Епштајн голем дел од популацијава што се смееше пред 15 год кога Мел Гибсон јавно спомна што се дешава у Холивуд и во високите кругови, сега ги нема нигде да кажат до каде се со смеењето.

...а како второ, верните во Црквата се веќе запознаени дека навистина постојат „вонземјани„, дека „не сме сами во Вселената„,...ама....тие „вонземјани не се „мали зелени„ туку прилично големи, опашести, копитасти, рогати...и мноооогу црни.

Што се однесува до Епштајн...аман...па за „епштајновци„ познато е одамна, не од самиот Епштајн, туку „од пред нашата ера„, за начинот на кој паганите и идолопоклониците ги имаат „славено„ своите богови.

Начинот на „славење„, историски веќе е познат, а се состоел во истите „дејанија„ кои му се припишуваат на Епштајн: блуд, оргии, принесување крвни човечки жртви...

Или не ти кажале па Епштајн е ликот преку кој дозна како се однесуваат поклониците на Сатаната?...

...а како второ, верните во Црквата се веќе запознаени дека навистина постојат „вонземјани„, дека „не сме сами во Вселената„,...ама....тие „вонземјани не се „мали зелени„ туку прилично големи, опашести, копитасти, рогати...и мноооогу црни.

Што се однесува до Епштајн...аман...па за „епштајновци„ познато е одамна, не од самиот Епштајн, туку „од пред нашата ера„, за начинот на кој паганите и идолопоклониците ги имаат „славено„ своите богови.

Начинот на „славење„, историски веќе е познат, а се состоел во истите „дејанија„ кои му се припишуваат на Епштајн: блуд, оргии, принесување крвни човечки жртви...

Или не ти кажале па Епштајн е ликот преку кој дозна како се однесуваат поклониците на Сатаната?...
Не тебе ти кажале како се однесуваат што сеуште си заглавен у суеверија а мене ме напаѓаш што за се сум скептичен и аналитички настроен па дури и кон религијата која што сите верици ја пропагирате како факт.

@парва пази како меѓу редови си признаваат работи во кои што веруваат а не соодејствуваат со нивната беспрекорна религија туку се дел од други религии.
Ама битно кога ќе им кажеме дека нефилимите, Адам и Ева, ангелите и уште многу ликови дека не се од земјава одма не напаѓаат дека сме еретици.

Па Исус е самиот Господ Бог кој одлучи да дојде во материјалниот свет и да ни го покаже патот. За Бог да се роди на земјата мора да се подели во светото тројство односно Таткото, Синот и Светиот Дух. Исус е светиот Син кој е роден од Светиот Дух кој е женската енергија а Светиот Татко е машката енргија. Не можеш понаку да дојдеш во материјалниот свет без да се поделат двете машки и женски енергии, впрочем затоа се раѓаме во два рода, затоа Исус има Татко на небото, кога се враќа он е едно, на земјата е три.
Опенхајмер го докажа постоењето на светото тројство кога удри по него. Американците беа воодушевени од неговата заслепувачка величественост додека Јапонците дури и го осетија на своја кожа.
И ај сега не верувај да те видам и покрај доказиве освен ако е за инает само.

Не тебе ти кажале како се однесуваат што сеуште си заглавен у суеверија а мене ме напаѓаш што за се сум скептичен и аналитички настроен па дури и кон религијата која што сите верици ја пропагирате како факт.
Напротив...

Верата Христива е заснова на реалитети и е вера/учење кое се практикува во секојдневното живеење од верните во Црквата, така да твојава „теза„ дека се работи за суеверие е неточна.

Суеверието е верување „во празно„, не во реално постоечки нешта.

Со твојот скептицизам и анализирање не гледам дека си открил некоја до сега непозната вистина...освен ако нешто сум пропуштил и незабележал, а да е твое откритие.
Автоматски споено мислење:

@парва пази како меѓу редови си признаваат работи во кои што веруваат а не соодејствуваат со нивната беспрекорна религија туку се дел од други религии.
Ама битно кога ќе им кажеме дека нефилимите, Адам и Ева, ангелите и уште многу ликови дека не се од земјава одма не напаѓаат дека сме еретици.

Хмммм....не се сомневам дека токму @парва е референца за верски вистини...

Напротив...

Верата Христива е заснова на реалитети и е вера/учење кое се практикува во секојдневното живеење од верните во Црквата, така да твојава „теза„ дека се работи за суеверие е неточна.

Суеверието е верување „во празно„, не во реално постоечки нешта.

Со твојот скептицизам и анализирање не гледам дека си открил некоја до сега непозната вистина...освен ако нешто сум пропуштил и незабележал, а да е твое откритие.

Хмммм....не се сомневам дека токму @парва е референца за верски вистини...
А од вашево што е емпириски докажано за да не се смета како суеверие ?

Парва не е референца за верски вистини туку му доловувам патерни на тоа што го збореше вчера - завчера со датум.

Не сме сами ама чудна работа никој не доаѓа, кај се тие другите ако ние не сме сами?

Демек порано биле, сеа тешко им е да дојдат
Се кријат педери скапани, така се договориле со големците на оваа планета, ние ќе се криеме вие лажете ги дека сами сте и ќе поверуваат они дека нема воземјани :pos:
Тие што може од планета до планета да патуваат нема да се плашат за да се разоткријат па и катаљарда нуклеарки да имаме..
Кај се мајчините, зошто ги нема никаде?
Зошто на ниеден радар не искачаат, да не ја украле технологијата на кинезите и сега се невидливи? :pos:

Да има такво нешто ќе бидат сите максимално подготвени, нема да се замараат со тоа што е актуелно денеска
Главен фокус ќе биде тоа за да опстоиме како човечки род

Мене ми изгледа дека некој сака да го бутне помаранџата а овој користи сѐ што е достапно и спремен е да разоткрие многу работи, вклучувајќи ја и технологијата што сеуште не му е претставена на човештвото

Трамп иначе јасно гласно има кажано дека не верува во вонземјани бидејќи никогаш не видел некакви докази за тоа.
Исто и Обама

А од вашево што е емпириски докажано за да не се смета како суеверие ?

Учењето од Црквата е сеопфатно па вклучени се и материјалниот свет (неживата природа) и живите битија, особено човекот.

Верата Христова им е дарувана само на луѓето (на човечкиот род), оти само човекот е створен „по образ и подобие Божјо„ и само човекот е поканет на спасение и на вечен живот.

Верата е пред се‘ учење од областа на духовноста, каде материјалноста е споредна и помалку битна.

Емпириски се докажани многу нешта, така да посочи што поточно те интересира...

Верувањето е почеток на прифаќањето на учењето Божјо, така да без верување нема ниту знаење, ниту разбирање на она кое Бог ни го остави.

Не сме сами ама чудна работа никој не доаѓа, кај се тие другите ако ние не сме сами?

Демек порано биле, сеа тешко им е да дојдат
Се кријат педери скапани, така се договориле со големците на оваа планета, ние ќе се криеме вие лажете ги дека сами сте и ќе поверуваат они дека нема воземјани :pos:
Тие што може од планета до планета да патуваат нема да се плашат за да се разоткријат па и катаљарда нуклеарки да имаме..
Кај се мајчините, зошто ги нема никаде?
Зошто на ниеден радар не искачаат, да не ја украле технологијата на кинезите и сега се невидливи? :pos:

Да има такво нешто ќе бидат сите максимално подготвени, нема да се замараат со тоа што е актуелно денеска
Главен фокус ќе биде тоа за да опстоиме како човечки род

Мене ми изгледа дека некој сака да го бутне помаранџата а овој користи сѐ што е достапно и спремен е да разоткрие многу работи, вклучувајќи ја и технологијата што сеуште не му е претставена на човештвото

Трамп иначе јасно гласно има кажано дека не верува во вонземјани бидејќи никогаш не видел некакви докази за тоа.
Исто и Обама
Можеби самите не сакаат да ни се прикажат за баш вакви ко тебе да мислат дека сме сами и да ни се смеат на нас скептиците.
На пример евреине кажаа отворено и искрено дека силуваат, убиваат и јадат деца ?
Ама додека не доби црно на бело не веруваше. Зашто мислиш дека и сега не е така ?

Од кај ти е тоа инфо дека на ниеден радар ги нема ? Имаш побарано нешто сам освен масмедии што ти пласираат ?

Да и америка ќе дојде од нигде никаде и ќе го спаси човештвото од лошите вонземјани. Како во секој филм. Намали со филмови. Може земјаниве знаат со кого си имаат работа само свесни се дека не можат да му се спротистават па си седат мадро. БАшка и да се спремаат нема мене и тебе да ни кажат што прават па да настане општа паника. А уствари и ние не сме им битни. Битно тие за нив си направија бункери уште у короната.

Знаеш дека помаранџата ако претера сигурно ќе заврши ко Кенеди и Линколн, така ? Ваљда и он знае до каде смее да иде и зашто до овдека иде.

ХАхахаха и јас не верувам во бог и ти не веруваш у вонемјани и така. Тоа што они официјално изјавуваат за проста (америчка) маса треба да се земе со резерва. Како што јас се земам со резерва и ништо не тврдам без да разгледам дали има некаква логичка позадина.

Учењето од Црквата е сеопфатно па вклучени се и материјалниот свет (неживата природа) и живите битија, особено човекот.

Верата Христова им е дарувана само на луѓето (на човечкиот род), оти само човекот е створен „по образ и подобие Божјо„ и само човекот е поканет на спасение и на вечен живот.

Верата е пред се‘ учење од областа на духовноста, каде материјалноста е споредна и помалку битна.

Емпириски се докажани многу нешта, така да посочи што поточно те интересира...

Верувањето е почеток на прифаќањето на учењето Божјо, така да без верување нема ниту знаење, ниту разбирање на она кое Бог ни го остави.
Добро.

Ај сега се ова напиши ми го од недуховен аспект т.е. од логички.

Добро.

Ај сега се ова напиши ми го од недуховен аспект т.е. од логички.

Ај:
- Бог Е надлогичен,
- Бог Е творец на се‘ видливо и невидливо,
- Бог внесол ред (закони) според кој постои живата и неживата материја,
- Бог не подлежни на законите кои Он самиот ги создал,
- Бог нема ништо заедничко (!) со створените нешта, освен „отисокот„ во човекот во облик од разум и слободна волја,
- ние сме 100% зависни од Бог,
- законите во физичкиот Свет важат само во физичкиот Свет,
- законите во духовниот свет важат само во духовноста, ретко и во материјалноста,
- логиката е корисна само за разумните битија, како што е човекот, и таа (логиката) не важи и за другите живи битија, уште помалку важи за неживата материја,
- логиката е човечки „производ„, односно начин на осознавање вистини од страна на човекот во однос на неговото опкружување,
- човекот битисува во т.н. отпаднатост од Бога, т.е. битисува во својата огревовена и смртна природа, и во таква состојба на битисување/постоење, човекот не е способен да осознае ниту една посложена вистина, уште помалу да осознае некоја возвишена вистина од духовна природа,
- Бог ни го остави/пренесе Неговото учење кое само по себе е “нелогично„, затоа што е неприфатливо за најголемиот дел од луѓето кои, како што напишав претходно, битисуваат во својата огревовеност,
- Божјото учење не е од овој Свет, ниту е наменето за битисување во овој Свет, туку подготовка за „оној„ свет, т.е. за вечноста, во која (вечност) секоја логика губи смисла,
- човекот „фабрички„ наследува една дузина болести (суетност, гордост, похотност, острастеност...) кои не му „дозволуваат„ на човекот да се занимава (и) со духовност,
- во своето огревоено битисување, човекот е насочен исклучиво на битисување на материјално/телесно ниво* и ограничувањата кои материјалиот Свет ни ги наметнува и не ни дозволува да се насочиме (и) кон Бога Творецот...

Доволно?...

Можеби самите не сакаат да ни се прикажат за баш вакви ко тебе да мислат дека сме сами и да ни се смеат на нас скептиците.
Можно е, кога ќе има нешто поконкретно тогаш ќе знаеме

На пример евреине кажаа отворено и искрено дека силуваат, убиваат и јадат деца ?
Ама додека не доби црно на бело не веруваше. Зашто мислиш дека и сега не е така ?
Затоа што Трамп никаде не кажа дека истите постојат, туку кажа дека тоа што треба да биде објавено е поврзано со вонземски живот, уфо, уап итн..

Истиот сам има јавно кажано дека не видел докази, исто како и Обама
Пример ние можеме да кажеме што сакаме и сите кур ќе ги боли, ама тоа што они го кажуваат има тежина и за тоа ќе одговараат..

Од кај ти е тоа инфо дека на ниеден радар ги нема ? Имаш побарано нешто сам освен масмедии што ти пласираат ?
Па тоа што е достапно од институции кои со тоа се занимаваат..
Или тие важат само кога се истражува вселената од научна гледна точка?
Ако мислиш за на планетава, тогаш не.
Ама сигурно доаѓаат од негде, така?

Да и америка ќе дојде од нигде никаде и ќе го спаси човештвото од лошите вонземјани.
Добро тоа си е твоја замисла, мисли ти што сакаш

Како во секој филм. Намали со филмови.
Ниту гледам, ниту пак од таму црпам информации
Може земјаниве знаат со кого си имаат работа само свесни се дека не можат да му се спротистават па си седат мадро.
Може бе, секако
Кога ќе има нешто од таков тип ќе знаеме
БАшка и да се спремаат нема мене и тебе да ни кажат што прават па да настане општа паника. А уствари и ние не сме им битни. Битно тие за нив си направија бункери уште у короната.
Сега тие бункери се за глобални катастрофи или за вонземјани?
Знаеш дека помаранџата ако претера сигурно ќе заврши ко Кенеди и Линколн, така ? Ваљда и он знае до каде смее да иде и зашто до овдека иде.
Па тоа сакам да ти кажам, он во моментов е со многу друга политика кон Европа, кои до вчера гз и гаќи беа со демократите
Демократите беа на власт многу време и доминираа во Америка, дојде он и помати сметките и почна да се заканува
Такви одлуки како неговите најчесто се прават ако претходно имало закани кон него

ХАхахаха и јас не верувам во бог и ти не веруваш у вонемјани и така.
Ок
Тоа што они официјално изјавуваат за проста (америчка) маса треба да се земе со резерва. Како што јас се земам со резерва и ништо не тврдам без да разгледам дали има некаква логичка позадина.
Разликата меѓу мене и тебе е што јас мислам дека технологии кои се непознати за нас постојат, само не е ванземско, истото го мислам и за минатото и древните цивилизации.
Јас не негирам дека постои технологија, јас негирам постоење на вонземска форма на живот било каде во универзумот се додека за тоа нема конкретни докази

Кога ќе има, јас тогаш ќе прифатам и ќе го повлечам тоа што сум го кажал
Не мора јас лично да ги видам, туку да има очигледен доказ

Последно уредено:
Можно е, кога ќе има нешто поконкретно тогаш ќе знаеме

Затоа што Трамп никаде не кажа дека истите постојат, туку кажа дека тоа што треба да биде објавено е поврзано со вонземски живот, уфо, уап итн..

Истиот сам има јавно кажано дека не видел докази, исто како и Обама
Пример ние можеме да кажеме што сакаме и сите кур ќе ги боли, ама тоа што они го кажуваат има тежина и за тоа ќе одговараат..

Па тоа што е достапно од институции кои со тоа се занимаваат..
Или тие важат само кога се истражува вселената од научна гледна точка?
Ако мислиш за на планетава, тогаш не.
Ама сигурно доаѓаат од негде, така?

Добро тоа си е твоја замисла, мисли ти што сакаш

Ниту гледам, ниту пак од таму црпам информации

Може бе, секако
Кога ќе има нешто од таков тип ќе знаеме

Сега тие бункери се за глобални катастрофи или за вонземјани?

Па тоа сакам да ти кажам, он во моментов е со многу друга политика кон Европа, кои до вчера гз и гаќи беа со демократите
Демократите беа на власт многу време и доминираа во Америка, дојде он и помати сметките и почна да се заканува
Такви одлуки како неговите најчесто се прават ако претходно имало закани кон него

Ок

Разликата меѓу мене и тебе е што јас мислам дека технологии кои се непознати за нас постојат, само не е ванземско, истото го мислам и за минатото и древните цивилизации.
Јас не негирам дека постои технологија, јас негирам постоење на вонземска форма на живот било каде во универзумот се додека за тоа нема конкретни докази

Кога ќе има, јас тогаш ќе прифатам и ќе го повлечам тоа што сум го кажал
Не мора јас лично да ги видам, туку да има очигледен доказ
Што убаво ми ги вадиш од контекст муабетиве со ова селективно цитирање, свака ти част.
Гледам сега зашто парва се нервира да се објаснува со тебе.

Што убаво ми ги вадиш од контекст муабетиве со ова селективно цитирање, свака ти част.
Гледам сега зашто парва се нервира да се објаснува со тебе.
Што ти е извадено од контекс на пример?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom