Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 27: @Inglourious Basterd - Целосна забрана на наследството и воведување 100% данок на имотот по смртта)

Целосна забрана на наследството и воведување 100% данок на имотот по смртта.

• Вкупно гласачи
    40
Ova tvoeto idi, jas investirav vo zatvorot Idrizovo, ete plativ za novi plocki vo kupatilata, novi kreveti , pvc dograma. Eden kup ljuge doma odnesoja plata, stavija leb na sofra radi moite investicii. Dali ke odam da ziveam vo toa renovirano Idrizovo. Ne ne, vie zivejte tamu, ete jas za plocki plativ, dosta e od mene. Ko ke se vratam za odmor ke pominam da vidam kako se naredeni, mozi i ke manam edna serka tamu, cisto onaka da ne mi se djabe parite daeni, ali ni na kraj na pamet nema da se preselam tamu za stalno iako ete eden kup pari dadov. Si go sakam jas Idrizovo, kolku e vase tolku e i moe, ama ako ne moram ja ne bi. Sedete si vie, ete novi kupatila imate, jas vi gi napraviv.
Barem ce ima kaj da se iskapish.
Abe mnogu revitalizirash.No sepak dobro e si pochnal ako ne drugo poentata da mi ja svatish.

Нема тоа според мене, пишувањата тебе ти се според системот, така што продолжи напред супер си, model citizen.

Вие бугариве мора да си правите некои теории на заговор, секогаш. Не ве сака народот, тоа е.

Идеално за Македонија е да ја задржи моменталната територија, ама да има експертски влади инсталирани од западот и да бидат ТОТАЛНИ СТРАНЦИ.

Значи нема избори, да се стави крај на политичките партии, и буџетот да биде строго контролиран од експертска влада, која пак би била под строга ревизија од некоја европска комисија. Ќе си ги инсталираат они сите нивни профитабилни компании овде, и колку толку ќе има некој ред. 35 години не прават будали за ситни поени, а они крадат милиони. Подобро нека одат парите во Европа само да ни ја направат државата функционална. Win win ситуација и за народот, и за западот кој ќе има тотална геостратешка контрола овде.

Да се питам јас би им ја дал одма, само да не гледам издркани флеки како Мицковски, Заев и таа бабештината со авиончето. Овие не водат алооо, крвта да им ја ебам.

Бруталната вистина е ако револуционерите не емигрирале, кој во Белград, Софија, Москва, ќе биле неписмени и земјоделци ко остатокот од населението.
Ја сум поборник на тезата подобро неписмен со чисто срце него писмен а несвесно или свесно индоктриниран..Овие првите одат во рајот знаеш..И што значи писмен побогу..да знае да чита и пишува..мехх..Овој неписмениот реди секој ден необјавени псалми во срцето кои го тресат небото и земјата а писмениот мери и рачуна што имам ја корист од сето оваа и каде сум ја у целава прича..

Ок, шетал по планините, а од каде носел одлуки?

Каде реков дека седел во канцеларија? Класично релативизирање на муабетот.
Од кај и да бил носел одлуки, ако збориме за индивидуалните. Стратешките не ги носел сам, туку се носени на конгреси, од кој што ниеден не е надвор од територија на Македонија.

Разбирам што сакаш да кажеш, но јас сепак избрав да си бидам тука и секојдневно си се со носам со тоа. Знам дека државата ниту го цени, ниту го вреднува мојот труд и мојот успех, ама на крајот од денот јас сум задоволна со тоа што го реализирам. На крајот од денот не е се до парите.

Не. Дијаспората е резултат на изборот на поединци, како што е и избор останувањето тука. Реалноста е дека секој си го бара својот пат и тоа е океј. Само е погрешно и лицемерно кога тие што кренале раце од државава ни држат лекции како треба да се сака и чува државата.
Повеќето од тие шо останале во државава се или државна администрација,од ИТ секторот или љуге не успеале на време да ја спраштат.Демек само од Македонија си заминуваат љуге па затоа не не бива.Дали знаеш дека Косово,Абанија,Босна и Бугарија имаат поголем процент на иселеници па не плукаат по својата дијаспора?

Од кај и да бил носел одлуки, ако збориме за индивидуалните. Стратешките не ги носел сам, туку се носени на конгреси, од кој што ниеден не е надвор од територија на Македонија.
Ама биди реален, од кај доаѓале парите, оружјето, па и одлуките? Кој ги финансирал тие конгреси?

Може ако сакаш да си правиме муабет до утре ама факт е дека крајниот епилог на речиси сите големи одлуки зависеле од политиките кои се воделе во Софија. И тоа ни е очигледно некоја проклетија до ден денешен. Сите наши големи одлуки зависат од надворешни влијанија.

Гледам дека со многу жар го браниш ликот и делото на Стариот. Сигурна сум дека повеќе знаеш историја од мене, само премногу романтизираш.

Се молат луѓево на темава да останат прибрани и да ја задржат реалноста во раце (21 век/АИ) зашто историјата е една црна дупка од која конзумираме информации кои некој друг ги напишал и се што е од таму го земам со резерва..Само тоа имам да кажам..Среќна прочка and stuff..

Самата дебата тука покажува до кај сме за држава: низ страниците се поделивме на патриоти и дијаспора, пушачи и непушачи, вмро-вци и сдс-овци, дивјаци со коли и голтари бајкери што кола не можат да си дозволат и обвинуваме дека владата (која што ние сме ја избрале) не ја бива, а секако дека мнозинство може да ја бутне (и да кажам дека има и поекстремни и различни начини од: Уа доле влада).
Низ други теми и низ оваа збориме како сакаме ред и држава, но сакаме да нема закон против пушење, да нема сејф сити и да се кинат казни, да се влага преку ред секаде, да се инсталираме по партии за клативрата работни места, у кратко сакаме селективно да има правила и да работат законите, само тие што ни одговараат. Ние не сме државотворен народ, ние сме шизофренично хејтерско племе.

Повеќето од тие шо останале во државава се или државна администрација,од ИТ секторот или љуге не успеале на време да ја спраштат.Демек само од Македонија си заминуваат љуге па затоа не не бива.Дали знаеш дека Косово,Абанија,Босна и Бугарија имаат поголем процент на иселеници па не плукаат по својата дијаспора?
Не плукам, само сум реалист. Се друго е орелски крилја как да си метнех и в наши стрни да си прелетнех.

Nikoj ne pluka po nasata dijaspora. Pluka po bugarskata dijaspora ;)

Не плукам, само сум реалист. Се друго е орелски крилја как да си метнех и в наши стрни да си прелетнех.
Ако на нашата дијаспора одлучи да раскрсти со патриотизмот спрема Македонија дали ние овде ќе имаме посреќен живот?На крајот на денот зошто воопшто ти пречи патритизмот кај дијаспорците?Мислам која е поентата?
Автоматски споено мислење:

Nikoj ne pluka po nasata dijaspora. Pluka po bugarskata dijaspora ;)
Ако тие со бугарски решат ок бугари сме шом сте запнале,дали тоа ќе ти го исполни денот ќе бидиш посреќен?

Самата дебата тука покажува до кај сме за држава: низ страниците се поделивме на патриоти и дијаспора, пушачи и непушачи, вмро-вци и сдс-овци, дивјаци со коли и голтари бајкери што кола не можат да си дозволат и обвинуваме дека владата (која што ние сме ја избрале) не ја бива, а секако дека мнозинство може да ја бутне (и да кажам дека има и поекстремни и различни начини од: Уа доле влада).
Низ други теми и низ оваа збориме како сакаме ред и држава, но сакаме да нема закон против пушење, да нема сејф сити и да се кинат казни, да се влага преку ред секаде, да се инсталираме по партии за клативрата работни места, у кратко сакаме селективно да има правила и да работат законите, само тие што ни одговараат. Ние не сме државотворен народ, ние сме шизофренично хејтерско племе.
Procentualno nie kako narod imame najpovekje prodaeni dusi po glava na zitel. Skoro 50 % od populacijata se prodaeni dusi. Prosto neverojatno e kako i uste postoime kako drzava. Da gi citas prodaenite dusi kolku se zagrizeni za republikata, ispagja deka tie ne krepat, bugarofilite inaku tolku, pisi propalo. Posebno ako za seriozno gi sfatis ovie drugite, prosfetlenite i prosetanite, sarenokurtoncite. Da e do niv, od so se razocaraja od istata deka najgolemu korisni idioti na balkanot i posiroko ispadnaa i nikako da se pomirat so toj fakt deka bea samo tupi korisni idioti za edna upotreba, ne treba ni da postoime. Ete prasaj go osnovacot na ovaa tema ako ne mi vervas na zbor .

Ама биди реален, од кај доаѓале парите, оружјето, па и одлуките? Кој ги финансирал тие конгреси?

Може ако сакаш да си правиме муабет до утре ама факт е дека крајниот епилог на речиси сите големи одлуки зависеле од политиките кои се воделе во Софија. И тоа ни е очигледно некоја проклетија до ден денешен. Сите наши големи одлуки зависат од надворешни влијанија.

Гледам дека со многу жар го браниш ликот и делото на Стариот. Сигурна сум дека повеќе знаеш историја од мене, само премногу романтизираш.
Не го романтизам. Само не гледам како неговата политика била поразлична од таа на Делчев на пример (кој бил задграничен претставник во Софија).

Тошо зависно од периодот е активен поддржувач или противник на бугарската официјална политика (Стамболиски).

Ако тие со бугарски решат ок бугари сме шом сте запнале,дали тоа ќе ти го исполни денот ќе бидиш посреќен?
Ne sme zapnale, bugari ste i bugarska dijaspora ste. Toa e fakt, a ne moja zelba ili zamisla.
Izvadil likot bugarski pasos na osnov na bugarski koreni, zaminal vo Eu so toj pasos i tuka mi se puva kako bil golem patriot koj epten se zagrizil za republikata.
Odi be glej si ja bugarija.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom