Сејф Сити (Safe City)

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто казните се пишани во евра?
По кој курс да им рачунам, да им ебам матер!!!!???
Затоа што одредени „ликови„, кои се склони кон корупција, полесно ја пресметуваат корупцијата во „Евра„ наместо во „денари„...:kafence:

Особено „поштени„ ликови, кои штедат „во ѕидот„ од станот од баба им...

Dobro znaeme deka si vmrovsko smizliche bez oset i zivees vo bubble, nemora da flexas sega, covekot ti ubavo objasni od sprotiven aspekt zosto e nemokjen.
Pretstavuvas problem, glasna si i na kraj vikas, gajle mi e, ne e moj problem.
Pa ne e ni negov.
А ти си комунистичка џанка што мрази шмизли како мене оти никогаш не се свртеле ко некој мрсен ко тебе.

1770886153644.pngу право си. Многу од градинките и школите се без паркинг или пристап за коли. Исто и со трафиките и дуќанчињата. Не моеш да им затвориш трафика само ради еден знак. Знам луѓе што фамилија издржуваат од таа трафика. За разлика од лепачите на плакати кои не виделе зорт, овие барем чесно заработуваат. Некогаш треба да се слушне и паталец, не само гаталци.
Се што треба е да се смени знакот од забрането запирање
Прегледај го приврзокот 469368

во забрането паркирање.
Прегледај го приврзокот 469369

И не е (само) до камионит/пикапот со роба. Треба да застане муштерија, да купи нешто. Двеста евра не се малце.
Еве како се решава тоа, не е со дозволување на паркирање на сред булевар туку со целосен ревамп на инфраструктура.
Ова е рингот околу центарот на Ајндховен, улица со големина идентична на наша Илинденска, рака на срце на места е прав голем булевар. Но тоа е баш иронично на места кај што не е густо населено. Дозволена брзина 70kmh и има предност улицава на сите раскрсници и пред пешаци и пред велосипеди.

Порано мислам дека била налик на партизанска со по 3 ленти у правец и зеленило у средина во долж на целиот ринг, ама се јавил истиов проблем што ние го имаме и еве ти како културно се решаваат тие проблеми. Само некој треба да седне на Виз Ер, и место да лапа по 5000 евра патни трошоци Струмица Скопје или Охрид Скопје и да си ја заврши работата да прошета да види и да донесе решенија во Македонија. Само тие дудуци и да ги однесеш таму да видат, нема да знаат што да гледаат. За жал.

1770885959974.png1770886153644.png

Еве уште покомплексен и поекстремен случај каде се искомбинирани колектори (странични улици кои преземаат сообраќај од булевар), артерија (булевар) намерно стеснена за поголем фокус на јавен транспорт и велосипед, БРТ, велосипедски патеки плус паркинг и сервисна улица за зградите и комерцијални простори. На истава улица се наоѓа и еден од универзитетите, па можете да замислите каква фреквентност има истата.

1770886379376.png

Imam zabrana od pred 4 godini godini sudenjeto bese na 27.01.2022 prasav vo policija mi kaza mozes da ja aktiviras do 08.02.2026 prasanjeto e sega so treba da se napravi za deloto da bide zastareno iskustva?

Imam zabrana od pred 4 godini godini sudenjeto bese na 27.01.2022 prasav vo policija mi kaza mozes da ja aktiviras do 08.02.2026 prasanjeto e sega so treba da se napravi za deloto da bide zastareno iskustva?
Дело може да застари само ако немаш пресуда за истото, ти си имаш пресуда и паметно би ти било што побрзо да си пројдеш до станица да ти ја впишат за да не кркнеш уште некоја казна или да те бараат дома ради глупости.

Пак нека се јави некој адвокат да каже, ама правосилни пресуди не знам дали застаруваат. До сега да си ја активирал ќе минела.

Дело може да застари само ако немаш пресуда за истото, ти си имаш пресуда и паметно би ти било што побрзо да си пројдеш до станица да ти ја впишат за да не кркнеш уште некоја казна или да те бараат дома ради глупости.

Пак нека се јави некој адвокат да каже, ама правосилни пресуди не знам дали застаруваат. До сега да си ја активирал ќе минела.
Po novo zastarva za 4 godini od presudata, prethodno bese dve ili tri.
Ali ete ubo rece, nekoj pravnik neka ni ja rasvetli enigmata.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom