Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 55: Високото образование во модерното општество е преценето и претставува фрлање пари)

Високото образование во модерното општество е преценето и претставува фрлање пари

• Вкупно гласачи
    47
Александар Македонски со денови славел роденден. Исто и победите си ги славел драматично.

Зошто фудбалски победи се слават драматично и тоа не е лигавење, а ручек/вечера со семејство или пријатели за роденден е лигавење? Уште живееме во среден век очигледно. Ако секој убав повод во животот е лигавење што ќе ни остане за паметење? Само работа и сериозност.

Потребата да бидеш центар на внимание, т.н. attention whoring, е женска и педерска особина. Хетеро маж (над 15 години да кажеме), да му пеат, да дува свеќи, да му плескаат околу него е многу педерска сцена. Постирањето во Драга Кајгана е исто педерска ствар ако е од машко и не е некоја заебанција. Исто постирањето селфија на социјални мрежи е attention whoring и женска/педерска ствар.

Да славиш роденден над 25 е смешно.
Но, зошто да не се зарадува човек на тој ден? Јас не се радувам де, сеедно ми е. Од кога немам фејсбук и никој не ја помни датата, максимум 3-5 луѓе да ми честитаат онлајн.

Абе остај ги, сеа се уште млади ги фаќа средновечна криза, кога ќе дојдат до пензија, ќе чекаат цел ден децата и внуците да кренат слушалка и да речат "Дедо среќен роденден да си жив и здрав"
Среден животен век е 77 така да 38 е одприлика средновечност, не е 50..........

Поздрав и убаво да си поминете сите на вашите родендени и немојте да ве нервира туѓа среќа.

Потребата да бидеш центар на внимание, т.н. attention whoring, е женска и педерска особина. Хетеро маж (над 15 години да кажеме), да му пеат, да дува свеќи, да му плескаат околу него е многу педерска сцена. Постирањето во Драга Кајгана е исто педерска ствар ако е од машко и не е некоја заебанција. Исто постирањето селфија на социјални мрежи е attention whoring и женска/педерска ствар.
Замисли колку треба да ти е кревка машкоста за една свеќичка на тортата да ти ја загрози машкоста и сексуалноста.

Никогаш не сум славел роденден со свеќа на торта, но самиот сум го одбележувал тој ден со тоа што ќе се почастам со нешто и ќе ги почастам другите ако ги сретнам тој ден. Намерно да игнорираш роденден ми е бетер од овие што се лигават со јавни славења. Роденден поштуем и кај други, ако на некој му е роденден дури и да не го знам многу ќе му честитам и може и рандом да го почастам .. само оти му е роденден :pijani:

Замисли колку треба да ти е кревка машкоста за една свеќичка на тортата да ти ја загрози машкоста и сексуалноста.

Ти рекоа, you wouldn't get it. Не си машко, немаш појма што е машкост, што и го докажуваш со овој пост. Типично педерски одма со финтици како "кревка машкост". Нареден коментар очекувам да преминеш кон дискусија за големина на полов орган и тоа е.

Александар Македонски со денови славел роденден. Исто и победите си ги славел драматично.

Зошто фудбалски победи се слават драматично и тоа не е лигавење, а ручек/вечера со семејство или пријатели за роденден е лигавење? Уште живееме во среден век очигледно. Ако секој убав повод во животот е лигавење што ќе ни остане за паметење? Само работа и сериозност.
Ај вака, прво не ги врти зборовите, затоа што во ниеден случај не кажав дека лигавење е вечера со семејство или пријатели. Самиот чин да славам роденден ми е лигавење. Не сакам внимание, не сакам лажни луѓе да ми честитаат. За блиски, кафана, кафе, вечера, ручек сеедно, е океј и било кој друг ден во годината. Не чекам еден ден за да се соберам ако ми причинува задоволство.

Ќе навлеземе во друга тема ако продолжиме затоа што типичен женски одговор имаш, и го напаѓаш машкото само затоа што ТИ не се сложуваш со тој став. Жена ко жена секогашш сака да си слави и помине убаво, што е супер и нема ништо лошо во тоа. За девојка би трчал да и го направам денот најдобар што може ако е тоа што го сака. Ама не ме терај ти да славам ако не ми е до славење, без разлика кој е поводот.

Факт е дека мажи и жени различно ги процесираат работите и емоциите. И од лично искуство, и од муабети по друштва - мажот генерално е помизерен во животот. Не викам дека на жените им е лесно, ама мажот носи поголем товар. И баш од таа причина, многу често му е преку глава од славења и глумење радост.

А, ако сакаш конкретно зошто јас не сакам да славам - нема врска ни со машкост, ни со сексуалност. Растев во фамилија кај што на секоја прослава имаше минимум 30 луѓе. Денеска ни 5 луѓе не можеме да се собереме. И кога како тинејџер ќе изгубиш толку луѓе во 3-4 години, нормално е да не ти е ни до родендени, ни до Нова година, ни до било какви празници што резултираат со фамилијарни собиранки.

Може доживеал нешто што му го променило животот и сака повеќе радосни поводи да помине со семејството, да се соберат со пријателите за кои нема време и ги нема видено со месеци.
Абе остај ги, сеа се уште млади ги фаќа средновечна криза, кога ќе дојдат до пензија, ќе чекаат цел ден децата и внуците да кренат слушалка и да речат "Дедо среќен роденден да си жив и здрав"
Ти атачираш на роденденот други работи за да го оправдаш, како: доживеал нешто што му променило живот и сака да е со семејството, или фалењето и желбата да ги слушнеш блиските и внуците. Тие причини постојат и не се ексклузивни за родендените, што ако ги гледам и слушам внуците секој ден, тогаш смеам да не сакам ден специјално за мене со вонредно екстра внимание? Ако не додадеш what if муабети како твоите, тогаш еден маж не смее на роденденот како гола појава да му се радува, уште полошо да очекува некој да го изненадува или организира активности околу тоа. Да ти објаснам како што вие верниците се објаснувате, it’s a higher calling, to die like men.
Вие не ја сфаќате машката природа на елементарно ниво. Многу жени функционираат на претпоставки во недостиг на разбирање. Не станува за сексуалност, средновековна криза, силма интровертност, итн.
На оваа тема @wot се сусариса.
Поени за адопција на терминот. Ама сусариса е ако ме видиш со балони и свеќи. А јас свадба немав од што избегнувам спотлајт. Јас немам проблем да влезам во црква или да испоштувам обичај иако не сум верник, па така и со родендените. Не ги избегнувам како тодлер брокула, и тука е цел дисконект.

Поени за адопција на терминот. Ама сусариса е ако ме видиш со балони и свеќи. А јас свадба немав од што избегнувам спотлајт. Јас немам проблем да влезам во црква или да испоштувам обичај иако не сум верник, па така и со родендените. Не ги избегнувам како тодлер брокула, и тука е цел дисконект.

Кога читам вакви работи почнувам да те доживувам ко аскетски Стоик. Ко Зено од Кипар. Но филингз но натинг, само тивко машко страдање. Каков Аурелиј. Сиот став кој го имав за тебе се сусариса.

Вие не ја сфаќате машката природа на елементарно ниво. Многу жени функционираат на претпоставки во недостиг на разбирање. Не станува за сексуалност, средновековна криза, силма интровертност, итн.
:icon_lol:
Ќе ме пукнеш од иронија.

Моите херои не умираат никогаш.
Уф, ќе се убиеш од честитање.
Преку кур ќе ти дојде и родендени и сѐ…
:icon_lol:
Ќе ме пукнеш од иронија.
За да има иронија мора да има некоја логика, биди и ти иронична наместо празно аргументирање како: “ама можеби на неговиот роденден Македонија е ослободена, мајка му преживела рак и има попуст на бело вино, па некој сака да си прослави… роденден.”

Прекинав да славам на 10ет.
Обично честам други кога ми е роденден. Носам торта на работа за колегите ил слично. Но, не е церемонијално и нема дување свеќи ил пеење песни, мислам дека вакви глупости не прави никој над 10ет години. Обичен начин да го одбележиш денот е да честиш другари, толку.

Еден Бог знае ти е тешко што не можеш да дуваш... свеќи.

Back
На врв Bottom