Формула 1 - сезона 2026

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување

За кои (мин.1, макс. 3) возачи ќе навивате во 2026?

• 1. Lando Norris - McLaren Mercedes

• 81. Oscar Piastri - McLaren Mercedes

• 12. Andrea Kimi Antonelli - Mercedes

• 63. George Russell - Mercedes

• 3. Max Verstappen - Red Bull Racing-Red Bull Ford

• 6. Isack Hadjar - Red Bull Racing-Red Bull Ford`

• 16. Charles Leclerc - Ferrari

• 44. Lewis Hamilton - Ferrari

• 23. Alexander Albon - Atlassian Williams-Mercedes

• 55. Carlos Sainz Jr. - Atlassian Williams-Mercedes

• 30. Liam Lawson - Racing Bulls-Red Bull Ford

• 41. Arvid Lindblad - Racing Bulls-Red Bull Ford

• 14. Fernando Alonso - Aston Martin Aramco-Honda

• 18. Lance Stroll - Aston Martin Aramco-Honda

• 31. Esteban Ocon - Haas-Ferrari

• 87. Oliver Bearman - Haas-Ferrari

• 5. Gabriel Bortoleto - Audi

• 27. Nico Hülkenberg - Audi

• 10. Pierre Gasly - Alpine-Mercedes

• 43. Franco Colapinto - Alpine-Mercedes

• 11. Sergio Pérez - Cadillac-Ferrari

• 77. Valtteri Bottas - Cadillac-Ferrari

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Ред Бул има најекстремен изглед, скоро со zero pods. Ауди најкласичен. Они изгледа и со моторот имаат проблеми.

Ред Бул има најекстремен изглед, скоро со zero pods. Ауди најкласичен. Они изгледа и со моторот имаат проблеми.
Не го отпишувај Ауди сепак имаат шанси за развој во текот на сезоната.

Гласав за Норис, Леклер и Пијастри ајде аирлија
Автоматски споено мислење:

Не го отпишувај Ауди сепак имаат шанси за развој во текот на сезоната.
Едвард дај нешто за Мекларените плис, знам дека не ги сакаш ама ради мене жити се.

Гласав за Норис, Леклер и Пијастри ајде аирлија
Автоматски споено мислење:

Едвард дај нешто за Мекларените плис, знам дека не ги сакаш ама ради мене жити се.
Не ме интересираат што сакаат нека прават. Значи од кога следам Ф1 никогаш не сум ги сакал како тим, а посебно во сезоната 2008 и последната трка (омилена на еден сегашен претседател на клуб во главниот град, а тогашен коментатор на Канал 5 мислам). Еве за сезонава сакам да изненади Ауди исто како што изненади BrawnGP. Не ги поднесувам ниту возачите, ниту останатите во екипата. Истото важи и за филмот и серијата за Ф1.

Мерцедес АМГ губиме време поради тоа што другите болиди се расипуваат!

Ендру Шовлин: "Во однос на километражата сме пред нашите очекувања."

"Болидот денес се покажа беспрекорно. Всушност, губиме повеќе време на патеката поради дефекти на другите болиди и црвените знамиња отколку поради какви било проблеми од наша страна."

"На последниот ден ќе ги истражиме можностите на достапните алатки за фино подесување на болидот, аисто така ќе работиме и на помеката смеша на гуми."

Голема разлика Мерцедес и Мекларен секунда и повеќе

Прва трка па заклучоци, се' пред тоа е прикаски за деца.

Еве нешто од Барселона. Ауди е во големи проблеми со моторот и поради негова нестабилност работењето доаѓа до губење на стабилноста на возилото, а имаат проблеми и со активната аеродинамика, но тие се решаваат. Интересно за нив како и Кадилак немаат многу боја на болидите и повеќе се фокусираат само на лакиран карбон што значи максимално намалување на тежината. Доколку имаат реклами ќе бидат само лепенки, а нема да има боење на шасијата како кај Ферари на пример. Дури на последниот тест во Бахраин ќе се знае кој тим со колкава сила располага. Ауди веројатно до тогаш ќе ги реши проблемите со моторот или барем ќе се обиде во тоа.

Еве нешто од Барселона. Ауди е во големи проблеми со моторот и поради негова нестабилност работењето доаѓа до губење на стабилноста на возилото, а имаат проблеми и со активната аеродинамика, но тие се решаваат. Интересно за нив како и Кадилак немаат многу боја на болидите и повеќе се фокусираат само на лакиран карбон што значи максимално намалување на тежината. Доколку имаат реклами ќе бидат само лепенки, а нема да има боење на шасијата како кај Ферари на пример. Дури на последниот тест во Бахраин ќе се знае кој тим со колкава сила располага. Ауди веројатно до тогаш ќе ги реши проблемите со моторот или барем ќе се обиде во тоа.
Едвард може навиваме за различни тимови и се, ама алал да ти е за сите информации, и фала многу.

amr261.jpgamr262.jpg
AMR26 дизајнирано од Њуи. Страничната горна плоча од предното крило како и кај Ферари ја нема туку има нешто со цилиндрична основа и конусен завршеток напред. Другите делови се слично со ТОП 3 е сега главното што ме интересира е моторот на Хонда како ќе се покаже без RBPT.

Прегледај го приврзокот 468126Прегледај го приврзокот 468127
AMR26 дизајнирано од Њуи. Страничната горна плоча од предното крило како и кај Ферари ја нема туку има нешто со цилиндрична основа и конусен завршеток напред. Другите делови се слично со ТОП 3 е сега главното што ме интересира е моторот на Хонда како ќе се покаже без RBPT.

Им се расипал одма. Иначе делува добро дизајнов.

AMR.jpg
AMR26.jpg
Гледав нешто во врска со Астон Мартинот и ми падна нешто во очи. Абе луѓе или јас не гледам добро или овај лудакот го дизајнирал задното крило заедно со задната суспензија. Многу чуден е автомобилот од аеродинамичка гледна точка.
ferrari.jpg
Еве кај Ferrari SF-26 јасно се гледа дека е одвоена задната суспензија со задното крило.
VCARB.webp
Какво Ф1 тестирање е ако нема аеро гребло :ljubove:.

Леклерк денес прв возач по Мерцедесите со време под 1:17. Расел вчера на софт 1:17.445, Леклерк денес на медиум 1:17.949.
Позитивни впечатоци за фановите на Ферари. Плус, најмногу кругови направени без никакви проблеми од сите болиди кои извозеа до сега.

Update: Leclerc improves with a 1:16.653 on softs

Back
На врв Bottom