Формула 1 - сезона 2025

За кои (мин.1, макс. 3) возачи ќе навивате во 2025?

• Вкупно гласачи
    76
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
SF26.png
Еве го предното крило на Ферари каде што се гледа механизмот за управување со предното крило.
SF26.webp
Веројатно последна сезона за црнчугава што е добро.
Ферари ќе изненади е сега дали позитивно или негативно зависи од нив. Променета е суспензијата во потисни шипки напред и назад што е прв пат после долго време мислам дека од пред 2013 немаат ваков концепт.
SF26.png
W17.png
Еве една разлика од другите. Ферари со помалиот дел горе од надворешната страна на крилото (означен со црвено) добива повеќе на правец отколку во кривини бидејќи има помал аеродинамички отпор.
Може повеќе за проблемите на Вилијамс? @Edward69
Во Бахраин ќе се тестира ништо сериозно само коментираат некои без врска :).

ferrariINS.png
Новиот волан на Ферари кој влече нешто од Мерцедес. sf16_h.jpg
SF-26 дизајнерски со бели линии изгледа како SF-16-H што не е лошо.
Сезоната не е почната, но станува интересна. Посебно ми треба време за описот на актуаторот и движењата кај предното крило бидејќи задното е веќе познато, а предното не е.

ферариво им застанало на сред патека кога го возел Хамилтон. Брука реално. Се ваѓаат со некој изговор дека ограничени биле на 15 км па морал да го допре Хамилтон, но не ми се верува. И аутото им делува прилично basic у споредба со мерцедесот.

ферариво им застанало на сред патека кога го возел Хамилтон. Брука реално. Се ваѓаат со некој изговор дека ограничени биле на 15 км па морал да го допре Хамилтон, но не ми се верува. И аутото им делува прилично basic у споредба со мерцедесот.
Друже нема никаква брука тука, подобро срга да откаже него на сред трка, комплет нова технолгија е со мн непознати, па ќе има такви испади. Што се однесува до тоа дали e basic или не е деф ќе трпи мн измени

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom