Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 21: @џимеј - Мажи над 30 години не смеат да се радуваат на родендени и да ги слават)

Мажи над 30 години не смеат да се радуваат на родендени и да ги слават

• Вкупно гласачи
    58
Ако си турист зошто да ги дадеш на апаши, подобро тие 50 евра потроши ги на угостител кој убаво те пречекал, во манастир каде духовно си се восхитил..итн...
Ако си иселеник државата треба да ти плаќа што пак доаѓаш и трошиш пари што си ги заработил во друга држава.

Ако е упрао и осушио Филип. зш си за бе? :angel:
Види пријател ја 3-4 пати да дојдам неколку илјади евра ќе оставам..
50 евра годишно ништо не ми менуваат
Нели тие што сѐ иселија се иселија за подобро?
Не ја сфаќам разликата за 50 евра, кога секој што е надвор може да си ги дозволи, не дека сите без работа дремат во странство..
Парите да сѐ за одреден проект, пример за железница и нов аеродром во источна Македонија.
Подобра пристапност и повеќе можности

Види пријател ја 3-4 пати да дојдам неколку илјади евра ќе оставам..
50 евра годипно ништо не ми менуваат
Ако ти си во состојба да се расфрлаш бадијала- во ред ама не ги терај и другите. За источна нема шанси да се вложат, лета и деценија поминаа патот до Делчево е постојано со одрони - катастрофа..не ми се ни пишува веќе...
За инат на бугарски пасоши :icon_lol:
ногу сфесно размишлаш да си ибеш (ена) веко

Ако ти си во состојба да се расфрлаш бадијала- во ред ама не ги терај и другите. За источна нема шанси да се вложат, лета и деценија поминаа патот до Делчево е постојано со одрони - катастрофа..не ми се ни пишува веќе...

ногу сфесно размишлаш да си ибеш (ена) веко
А од кај мислиш ти да никнат пари за модернизирање на државата?
Ок и градовите и селата треба да се средуваат, исто и реките и езерата, како и планините и полињата
Но јавниот превоз и пристапноста се неопходни во овој момент
Пари за тоа од небо да не треба да паднат?
Ако контра ефектот е нема да доаѓам во Македонија, so be it.
Значи испаѓам во право кога велам дека илјадници евра се даваат по странски држави а 50 за својата се проблем да се издвојат..
Пример за 15 години 10 работи да се завршат не мислиш дека е некој успех?
Да се работи на подобрување на стандардот а не само за лоповлук цело време да се збори.

Значи вие сте против проекти од било каков вид, или погрешно ве разбирам?
Ќе ги украдат парите и тоа е?

Подобра пристапност и повеќе можности
Плус, фискална демотивација при сликовитото манифестирање на синдромот на стадо за време на изборниот циклус. (y)
Обичниот народ ќе иде у рај така да не е проблем ништо.
Само јас и @мкд владе ќе гориме во пеколот!

Плус, фискална демотивација при сликовитото манифестирање на синдромот на стадо за време на изборниот циклус. (y)
Па да реално, кога можат толку скапи летови да плаќаат, не гледам каде е проблемот за 50 евра
Јас мислам дури и кај нив некој ќе се сложат
Автоматски споено мислење:

Ќе ги украдат парите и тоа е.
Како, ако со закон и устав се заштитат и отчет мора да полагаат за истите.. зборам за тие на власт што се.
Тие што се на власт нека му ја мислат, таман време е и судстворо да проработи и партиите кривично за тоа да одговараат, без исклучок.
И парично и кривично бидејќи се јавни пари и за јавни добра се наменети

Незнам за тебе ама Владе гледај какво знаме има на профилна, ништо чудно да му имаат ветено 72 девици. :icon_lol:

Се согласувам иначе, би плаќал и по 50 на правец јас. Мора да се стави ред на таа стока дијаспорска, и не сум ни најмалку ироничен.

Се согласуваат и илјадници на кирии да даваат а 50 евра за подобро утре многу им е.
Секоја чест за тие што 30 години кирии плаќаат, 200-300 илјади евра во канта фрлени

Јас не сфатив, кој е аргументот за да треба да се плаќа?
Да се зголеми буџетот? Која е причината некој што влегува у државата да плаќа. Влегува во театар/циркус (не сме далеку)?

Анкета од предходното мислење:

анкета 17.jpg

Поставено е ново мислење: @датум - Туристите и иселениците да плаќаат при влез во Македонија.

Задоцнети одговори од предходната тема ќе бидат избришани.

Ја не сум за да плаќа никој за влез...ептен циганска мерка е тоа. Да бевме некоја атрактивна дестинација, ајде...ама ние се бориме туристи да привлечеме.

Според која логика би плаќал некој 25 евра секоја година да влезе во држава што со Југо ќе ја извозиш за 2 саати од крај до крај во било која насока, кога ЕУ што ти е скоро цел континент со 27 држави ќе наплаќа 20 евра на секои 3 години (ETIAS)? Исто толку од прилика чини и британската (ETA) за 2 години валидност. Американската ESTA е малку поскапа, 40 долари за 2 години валидност исто. Значи нашава верзија би била најскапа на свет мислиш у тајните архиви на Ватикан влегуваш.

И како би земале пари од дијаспората кога најголемиот дел од нив имаат македонско државјанство? Вакви давачки се вообичаено за туристи, немам слушнато за било која земја да бара пари од свои државјани за влез во својата држава. Ако ставиме 25 евра за и така малкуте странски туристи, брзо ќе загубиш повеќе отколку што би наплатил (само од Гевгелија на пример).

Ако е целта дијаспората да помогне на државата, сигурно има подобри начини од ова.

За инат на бугарски пасоши :icon_lol:
Tie bolesta ne si ja davat, 50 evra ke ti daele, so te gledam cuden .

So pak jas sega, so naprajv :cautious:

Незнам за тебе ама Владе гледај какво знаме има на профилна, ништо чудно да му имаат ветено 72 девици. :icon_lol:
Taman si e znameto, toa si e moe idejno resenie za drzavno zname koe ke gi otslikuva dvata drzavotvorni narodi na republikata. Nikoj nisto ne mi spomna za devici, pa uste i 72. A i za so ti se devici, neka dat nesto iskusno, servis na kurot da ti napraj, gospo da te vidi :sneaky:

Ја не сум за да плаќа никој за влез..

Ти би само излез а? Комуњарска стратегија е ова, намами ги внатре и на излез стапот. :D

Јадни ние, уште малку ќе ја изгубиме државата....на прсти денови се бројат а ќе наплаќаме за влез :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom