- Член од
- 13 април 2021
- Мислења
- 4.651
- Поени од реакции
- 14.381
Не мора да значи, може Марија Шерифовиќ не може да има деца.Јас сум за секоја форма на ин витро (не знам дали споено или одделно се пишува, извини Иосоно), освен оној момент кој го имаше Марија Шерифовиќ, мислам дека сурогат мајка е правиот термин. Не можам да разберам човече, сакаш дете, имаш премногу пари, ама до толку си себично гомно и не сакаш 9 месеци да се помачиш да го носиш во утроба и плаќаш на некоја рандом жена да го износи за тебе, а после ти си го одгледуваш... Па пичка ли ти матер себична, до каде ќе оди светов бе јас не можам да разберам?? Утре ќе измислат и некој да ја џвака храната место некого, овој само да голта и да сере. Многу сум ја замразел Марија Шерифовиќ после тоа, иако и посакувам се најдобро на неа и на детенцето.
Околу ин витро процесите заплеткана е работата, сметам дека Ио е до негде во право за тоа, и да воведат рестрикции пак ќе има изигрувања на системот и слично. Мое мислење е дека треба да има забрана за геј парови да може да се оплодуваат и посвојуваат деца, ама тоа е веќе друга тема и знам дека Вотчињата ќе почнат тажни да ми ставаат така да ќе застанам тука.
Автоматски споено мислење:
Апсолутно не! Мајка е таа што ќе те одгледа и што ќе те изнесе на прав пат, а не таа што ќе те роди и остави.Мајка е таа што ќе го роди, а не таа чија е јајце клетката!