Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 50: @Darling - Неверството да биде криминално дело)

Неверството да биде криминално дело

• Вкупно гласачи
    20
Ќе продолжиме со темава, или ќе се заебавате?

Еј, ако може Византија да пишува у чии чмарови бутал прсти може и девојкава да напише што праела со другарките :icon_lol:
Гледаш.. во истото мислење го пишав тоа.
Жени ви се ок, мажи не?
двојни аршини се тоа бе дечки.
Значи ако имате ќерка лезбејка ќе ѝ се ложите ( болно), а син геј на клоци?
Автоматски споено мислење:

Јас би го читал тоа. Ајмо Мачке, досадни се другиве. Падна ли триење на гради? Се душкавте ли пред тоа ко Визи и ботомсите.
Не..
ја со жена очи би си ископала. Нема шанса. Со мажи боље се слагам, само да не се у 17ти век со главите.

Во денешно време кој сѐ гласа, и кој се води држава е прво за на психијатриски посматрање, а после се друго.
И за кај нас во една партија се шушка дека има долгогодишен министер геј. Па ти ја води државата и гласа.
Ние бар мултитаскаме. Они дур си копале очи, жениве копале ниви, чувале деца, одржавале дом, и тоа сѐ рачно еден период. Ради вакви ко тебе има жени брат. Ама да не го потите после по форуми, ќе знам и да се тепам, и да готвам, и по дома работи да правам само да не квичи некој. А ќе видиме дали ќе најдам спротивна половина со истите квалификации.
Многу сте паметни вие, а после 8 саати работа со даљинското у рака, рацете у к и ајт. Е така не може.
Каква врска има напишаново со предлогот жените да не гласаат ?
Глеј на позитивната страна,една обврска помалку, повеќе слободно време, побезбедна средина за живеење, сите либерални/левичарски влади во светот постојат ради женско гласање и цел свет страда поради тие политики и пропаганди.

Многу сте паметни вие, а после 8 саати работа со даљинското у рака, рацете у к и ајт. Е така не може
Џабе е, не се цени сестро тоа што дома го работиш. Тоа ти е must, врзано ти е со полот. Домашната работа е неплатен труд кој е столбот на општеството.

Каква врска има напишаново со предлогот жените да не гласаат ?
Глеј на позитивната страна,една обврска помалку, повеќе слободно време, побезбедна средина за живеење, сите либерални/левичарски влади во светот постојат ради женско гласање и цел свет страда поради тие политики и пропаганди.
Пошто кажуваш кој колку ,,вреди” ти кажувам дека тоа што САМО оделе у војна, е НИШТО во спротивно со тоа што жените сами го правеле дома.
Џабе е, не се цени сестро тоа што дома го работиш. Тоа ти е must, врзано ти е со полот. Домашната работа е неплатен труд кој е столбот на општеството.

Дада. Дур не им затреба нешто.
,,Кај стои цедилката”
,,каде има ѓезве” прв пат си вари кафе во 30 год брак
,,каде има чисти крпи”
Татко ми еднаш праша кај имаме тенџериња, а е најотваран плакар во кујна после тој за прибор и садови…
Ама бил во војска, знае да пука, љуштел 100 кила компири.
Ја и мајка ми со корона. Она со треска лежи, ја со маски 2 готвев за тројцата, дезинфицирав позади мене, и чистев, една недела.
Пошо не се знае ни тенџере кај стои. Камоли да треба нешто друго.
Дедо ми научи да готви на 74 кога баба ми доби деменија и однеможе.
Дотогаш слабо, салати, јајца и скара. Ништо друго. А сака манџи, сака пити, сака благо, сака палачинки, све нешто.
Е сега знае.
Се научи. Знае машина за алишта да користи, усисивач, се запозна со крпата за прашина.
Баба ми беше родена 1939, он е 1938. Од 16 год до пензија работеше во текстилна фабрика она, и две деца. Умре во 2023та. После 10 год мачење од кои 3 во дом бидејќи беше во кревет. Баба ми дур ка држеше мозок, што не правеше.
Мене како мала 2 недели ме чуваше, салфетки ми палеше по дома дека тоа ме радуваше, за да јадам само. Душата ѝ ја вадев и мене ме исчува.
Нема споредба.
Ќе ми збори он мене за гласање.

Како, на кој начин? Со електрошокови? Хормонална терапија?
Pa i vo prethodnata tema napisav. Poradi toa sto statisticki se mnogu popodlozni da si se samoubijat, znaci besplatni tretmani kaj psihijatri, psiholozi kade polesno ke ja prifatat realnosta deka ne se nesto posebno tuku najobicna greska na evolucijata. Poradi isto statisticki privereno golemara promiskuitetnist, besplatni tretmani i lekarstva protiv venericni bolesti, pa besplatni lekarstva protiv depresija i sto ti jas znam tamu. Eve i od mene neka se oslobodeni od plakjanje parking i patarini. You get the idea.

Прво научи кога завршил средниот век, па после цитирај ме, океј? Еве, Византиски ќе ти помогне да ја совладаш оваа тешка историска лекција. А втора работа, немам време да те учам на елементарна логика. :)

Прво научи кога завршил средниот век, па после цитирај ме, океј? Еве, Византиски ќе ти помогне да ја совладаш оваа тешка историска лекција. А втора работа, немам време да те учам на елементарна логика. :)
Друже, мене ме цитираше девојчето, полека малце.

Пошто кажуваш кој колку ,,вреди” ти кажувам дека тоа што САМО оделе у војна, е НИШТО во спротивно со тоа што жените сами го правеле дома.
Еве во модерно време и со модерен пример, во Украина на улица од точак ќе те бутнат ако си машко за да загинеш од некој дрон а дел од Украинкиве по дома растураат на веб кам странициве со работа.

Еве во модерно време и со модерен пример, во Украина на улица од точак ќе те бутнат ако си машко за да загинеш од некој дрон а дел од Украинкиве по дома растураат на веб кам странициве со работа.
Леле примеров.
Дечко: дипломиран економист, смер сметководство и ревизија, 8ца просек, звање: Ревизор.
Ја треба да го сфаќам цело сметководство како наука, и да бидам во тек со економија, право и уште триста срања секој ден.
Ти со твоите квази муабети од 2 денари можеш да го лупаш на такви.
Дај некој квалитетен пример, доста ви фуфка од успешни жени. Што комплекс ќе беше тоа.
Автоматски споено мислење:

Не знаев дека за домашните обврски треба да се плаќа..
Неплатена работа.
Социологија се учи во средно образование.

Дада. Дур не им затреба нешто.
,,Кај стои цедилката”
Pa normalno, ko ne ja koristi. Zosto bi mu bila cedalka pa da treba da znaj kaj e. Deka ednas vo 10 godini mu pritrebala i sega treba se da znae sto kaj stoi vo vasata soba ( kujnata ).
Oti ne prasal kaj mu e motorcanglata, sekirata, cekanot, pumpata ili generalno se so e vo vizbata ili garazata ?

Back
На врв Bottom