Криза во Венецуела

• Креатор на темата Креатор на темата Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
Значи на вас Бриксовци, мулти-поларни и глобални југови, и што ти не знам..
Прво ви одговараше Венецуела во БРИКС, се јачавте ова-она, а денес откако го спакуваа Мадуро... одма друга плоча вртите!
Уствари Венецуела под влијание на САД да им (ви) одговарала.. :rolleyes:
Вакви ментални гимнастики ни Ванчо не прави!

Да, да.. секако.. клучното зелено светло од Москва без која Земјава не се врти.. :rolleyes:
Како им функционира разузнавањето на русите.. веројатно Путин од Твитер разбрал дека му го дигнале другарчето од кревет!
Дај бе трепни ако те киндапирал некој.

Дај бе трепни ако те киндапирал некој.
Уште сум за русите сине.. и сакам да ги преебат и САД ама посебно ЕУ да го лапне до крај! Од чисто македонски патриотски причини како одмазда, ако веќе ние не можеме..

Сепак, при очи да се правам слеп, и да мавам со глава во ѕид не намеравам!
Вистината е оваа ни се свиѓала или не!

Абе Венецуела беше осудена на пропаст, ако нападнеа јенките ќе имаше многу жртви и на крај пак ќе паднеше Мадуро. Украина е друго....на апарати е ама поддржана од една структура која владее со светов од памтивек.
Не мешајте баби и жаби.

Заебано за вела планета е кој и да посегне по нуклеарно оружје, не само Русија.

За конвенционално војување правиме муабет, треба да разликуваш малце
Конвенционалното војување на Мурика. Начекај овчарски држави со економски и внатрешни проблеми ама и ресурси. Избомбардирај ги јако, влези со војска, донеси им мир и демократија, инсталирај свој режим, цицај им ги ресурсите, напушти.

Освен ако не е самоодбрана нели, што ќе добие Русија ако удри во САД?
Пред 10 мин праша зошто УСА не удрила на Русија или Кина бе човек.

Те прашав зошто Русија не удри прва пошто ете војувала со Уса и НАТО според дел членови тука. Ете нека удри чисто да докаже дека е број 1 армија во светот и нема да дозволи никој да се меша каде што стапнала руска чизма :) Ваљда е доволно, што мислиш?

За останатите глупости што си ги истрескал не вреди да се троши тастатура
Автоматски споено мислење:

Конвенционалното војување на Мурика. Начекај овчарски држави со економски и внатрешни проблеми ама и ресурси. Избомбардирај ги јако, влези со војска, донеси им мир и демократија, инсталирај свој режим, цицај им ги ресурсите, напушти.
А што требаше, нуклеарка да фрлат над Венецуела? Школски пример за специјална акција

Само како ви одговара така, нема грешка :)

Она не беше воена акција. Затоа и летаа со хеликоптери.
Ама ајде слободно продужи и прави се глуп (не дека ти е тешко).

Според претставникот на воените сили, во операцијата учествувале 150+ авиони, вклучувајќи Ф-22, Ф-35, авиони за електронско попречување, Б-1 бомбардери и други.
(Имаше видео каде фамозниот RQ-170 се враќа во матичната база)

Веројатно, пеплосани се сите ПВО во и околу главниот град на Венецуела, бомбардирани се неколку воени бази и најверојатно соборено е секакво Венецуелско летало што во тој момент се наоѓало на небото.
Комуникации, командни центри, веројатно исто.
Ќе излезат повеќе детали деновиве, но пари ставам дека е така.

Во суштина, Американците го направија истото што Русите го направија во Хостомел, само ноќе.
Мора да се прашаш што правеа Украинците со нивните Игли, на сред бел ден, ама тоа е затоа што врска немаш од основи на војување.

Пред 10 мин праша зошто УСА не удрила на Русија или Кина бе човек.

Те прашав зошто Русија не удри прва пошто ете војувала со Уса и НАТО според дел членови тука. Ете нека удри чисто да докаже дека е број 1 армија во светот и нема да дозволи никој да се меша каде што стапнала руска чизма :) Ваљда е доволно, што мислиш?

За останатите глупости што си ги истрескал не вреди да се троши тастатура
Ахам се удира чисто за да се докаже? Дечко абе ти на Марс да не си растен да му ебам мајката?

Војните се водат за ресурси.

Русија има ресурси, на муриканската економија и требаат ресурси. Чисто види кај им се лоцирани воените бази низ светов и ќе видиш како кружат као киша око Крагујевца околу Русија.

Америка има интерес да удри во Русија. Русија нема интерес да ја нападне Америка. И пошто нели Америка е играч број еден и има најсофистицирана и најмодерна војска, што не собере муда и не удри на Кина и Русија ако толку сака директно да ги контролира тие ресурси?

Јаки муабети имаше во другата тема за Актуелни случувања во светот, САД не смееле да нападнат, ќе имале огромни жртви, имале ПВО, БУК, нов Виетнам, па Каракас имал заебана географија и тежок за освојување...
Па не нападнаа... Или ти циркусон го рачунаш за војување? Еден куршум не се испали во нивни правец.

Den pred da se izdesi ova sto se izdesi

:tvg:

Klan na pedofili i sekta sto od dno na dusa mrzi hristijani i belata rasa generalno gledano, sto ja oslabnuva Evropa sekoj den sve poise i poise radi niza podanicki i usloveni politicari si go vozi svetov kako saka.
ima lugje sto vo 2026 ne sakaat da priznaat deka avstriskiot slikar sepak beshe vo pravo.

Па не нападнаа... Или ти циркусон го рачунаш за војување? Еден куршум не се испали во нивни правец.
Нападна, рокаа бомби по Каракас и го зедоа Мадуро. Ни се виде Бук, ни С 300, ни некакви су-24. Ја завршија работата и чао пријатно.

ima lugje sto vo 2026 ne sakaat da priznaat deka avstriskiot slikar sepak beshe vo pravo.
Има многу оти вистината боли и мора да си пра со умот бајрам да ја одбегнуваат вистината.

Значи на вас Бриксовци, мулти-поларни и глобални југови, и што ти не знам..
Прво ви одговараше Венецуела во БРИКС, се јачавте ова-она, а денес откако го спакуваа Мадуро... одма друга плоча вртите!
Уствари Венецуела под влијание на САД да им (ви) одговарала.. :rolleyes:
Вакви ментални гимнастики ни Ванчо не прави!

Да, да.. секако.. клучното зелено светло од Москва без која Земјава не се врти.. :rolleyes:
Како им функционира разузнавањето на русите.. веројатно Путин од Твитер разбрал дека му го дигнале другарчето од кревет!

Гледам дека се разбираш околу Бриксов. Може ли да ми објасниш зошто Кина ги стопира сите проекти во Венецуела после 2016та? И зошто им го негираа полното членство во Брикс? А при тоа продолжија понатаму да инвестираат во Чиле, Перу и тн во Ј.Америка? А во Брикс ги примија Индонезија, Етиопија, Египет, Иран, С.Арабија, и ОАЕ ?

Нападна, рокаа бомби по Каракас и го зедоа Мадуро. Ни се виде Бук, ни С 300, ни некакви су-24. Ја завршија работата и чао пријатно.
А што е битно дали нападнале или не, пукале или не, и што ти знам...
За пола саат ја завршија работата, и чао пријатно!

Ова е тоа што требаше Путин и РФ да му го направи на нелегитимниот и инсталиран Порошенко 2014-та!
Особено што тој не се занимаваше со дрога туку со геноцид правење!
Ама толку им сечеше тиквата...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom