Кое е твоето контроверзно мислење? (ТЕМА 11 - @курајбер : Треба да се укинат некои државни празници )

Дали сметаш дека треба да се укинат некои државни празници кај нас?

• Да

• Не

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Jas ne gi relativiziram i opravduvam nivnite postapki, niti izmisluvam nesto. Ti si toj koj ne mu preci sto nekoj se prodal na drzava koja ja negira nasata posebnost kako narod i istorija za eden pisliv pasos. Taka da ako jas sum bugarski patriot togas sto si ti ?
Аспарух кај сум ја негирал нашата посебност?Јас сум ли тој шо прави поделби кај Македонците?Кажи ми која ти беше крајната цел да отвориш ваква тема со која ќе створиш раздор кај Македонците?Опнал знаме со двоглав орел и ми глумиш загрижен патриот.

@мкд владе @Zlatikevichius @Aceso Кои се вашите пораки кон членовите тука со бугарски пасоши? Еве со години веќе сите членови на форумот, колеги во дискусии, горе долу се познаваме. Со една реченица кажете што мислите за членовите овде, на темава?
Тоа да се вратат пасошите нема потреба да го спомнувате. Реални сценарија.
Јас кажав, јас имам многу блиски пријатели кои се насекаде по светов со бугарски пасош. Најдобриот другар веќе повеќе од 15 години живее во Германија. Немам никаков проблем со нив како луѓе. Кога можам, кога и да дојдат се гледаме, пиеме пиво, кафе, нормално не зборуваме за темата бугарски пасоши. Они го знаат мојот став по тоа прашање, а јас знам дека тоа што сметам дека направиле грешка не ги прави нив лоши луѓе.

Од членовите овде, на темава, јас пред да ја отвориме дискусијава знаев само еден таков, сам ми кажа. ;) Дали имав некаков проблем со него? Немав. Дали сметав дека е сосема ОК, кул лик, и никогаш не сум го спомнал пасошот во комуникацијата со него? Да. И уште го мислам истото. Нека ја отвори темата за Најкајганџии за 2025 и нека ги побара моите мислења таму, ако заборавил. ;)

Јас луѓето не ги делам по националности, религии, бои, полови, родови, ориентации, како што повеќето тука прават. Ги делам само на луѓе и нелуѓе. Една од најблиските личности која сум ја имал во последниве 20 години и која ја сакам како сестра, е Турчинка. Сега и она ми замина, во САД (иако не со бугарски пасош :P ). Луѓето со кои секојдневно работам се над 80% од друга националност. Да не претерам, ама од 230 луѓе во фирмата, дали 50 се Македонци! И имам многу блиски луѓе и меѓу нив. Еден од нив, во една ситуација кога мислел дека сум на некој начин загрозен, на полноќ дојде кај мене да ме брани. Со оружје! :pos: Уште се смеам за тоа.

Не знам што друго да додадам. Се додека некој не ми ги чепка децата, здравјето, спокојот и мојата Македонија :love:, за мене е добар човек. ;)

Шознам, јас па уживам во контрења и запалена дискусија, особено па на вакви осетливи теми.

Немам ништо ниту против Владе, ниту против било кој друг член, дури и реков баш погодивте идеална тема соодветна на насловот. Убаво пиша некој на првите страни, ако не се спукаш со пола форум слабо ти е контрадикторното мислење.:icon_lol:

Мојот топол (хаха) поздрав.
На официјалното видео се ложат саде Срби, Хрвати, па дури и честитки за Илинден од некој Словенец. Зато постирам од овде, да биди тивко.
Во песната има пијано, кавал, зурла па дури и одѕвонување на црковно ѕвоно. По македонски од ова, нема.
Плус Синтезис пејат како штотуку да го оплакале Мирмидонецот од Илијадата.

Дека со една реченица: На чешмата до две-три моми полнеја вода студена. - успеаја да доловат се она што значи Македонија, дека само од една реченица можат да ти се накренат влакната на кожата, кој би рекол.
Периодот од 95та до 2007ма е најдобар во македонската музика. Ги знаете кои се имињата од периодот и вие и јас.

Последно уредено:
... не разликувате сегашна самостојна држава Македонија и македонски јазик кој не ти е признат, а ми покажувте примери за македонски јазик на Македонци како дел од друга држава Социјалистичка Федеративна Република Југославија е наследничка на Кралството Југославија (1918-1943) и Демократската Федеративна Југославија (1943-1945), со се Бледскиот договор од 1947 година!

... да бидеме прецизни и Грците не правеле проблем кога сме биле во состав на Југославија за името, ама кога се осамостоивме како посебна единствена држава Македонија, ееее тогаш не ти го признава името, па со црпнатите неписмени политичари поставени од надворешен фактор го сменија насилно името без народна подршка, а Бугарија не ти го признава идентитетото и јазикот СЕГА како самостојна држава МАКЕДОНИЈА, па со надворешен фактор сакаат де жа ву истото да ни го направат, а не дека го признават македонски јазик како другите јазици во состав на друга држава кралство Југославија, па СФРЈ ... дали правиш разлика?
Ne be epten sum smotan pa ne ja znam razlikata.
Samo zaboravash sojuz e sojuz i nema vrska nikakva razlika dali makedonija bila ili nebila vo sojuz.
Ednash priznat stalno priznat!

I ne uaboravaj, vo primerot pogore se raboti za Popis vo BUGARIJA!

Ili ako nevestata shto ja nategnale vo brak utre odkako ce se razvedi pak ce bidi nevina?
Se nadevam me razbirash koja mi e poentata!

Последно уредено:
Аспарух кај сум ја негирал нашата посебност?Јас сум ли тој шо прави поделби кај Македонците?Кажи ми која ти беше крајната цел да отвориш ваква тема со која ќе створиш раздор кај Македонците?Опнал знаме со двоглав орел и ми глумиш загрижен патриот.
Kade vide deka pravam podelba na Makedoncite?
I ne ja otvoriv jas temata izguben eden :facepalm:
P.s kakvo zname preferiras da klam ?
Rusko, Kinesko, Americko, Bugarsko ?
Da ne sakas i na kirilica da pisam ?
Kazi i druga zelba da ne imas duri sum raspolozen :cautious:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom