Криза во Венецуела

• Креатор на темата Креатор на темата Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
штом го нема дудлачот @Vartolu да се радува и шера видеа за слободата на венецуелскиот народ, работата не иде по план :kafence:
Ќе ве молам господине Рон, експерту за ПВО, да ми најдиш каде тоа јас реков дека доаѓа слобода за венецуелскиот народ?! Мене ми велиш дудлач, а белата палата цела на колена ја имаш поминато...Ој животе скоте....

Да не ти се верува Макрон го поддржува Трамп, Ле Пен контра Макрон

1767534371765.png 1767534389881.png

Трамп најави лов на уште неколку диктатори.Се надевам дека на списокот е и Зеленски!:D

Трамп најави лов на уште неколку диктатори.Се надевам дека на списокот е и Зеленски!:D
Зеленски ако е паметен, сега треба да почни да преговара за својата глава, а не за Украина. Како што направи Башар Ал Асад. Него му е отпеана песната во Аљаска, само веројатно уште не сфаќа или го лажат неговите парнтери од ЕУ дека не е така. Со предавањето на Блискиот Исток во рацете на САД и Израел, и Венецуела на САД, се знае судбината на Зеленски а за жал и на Украина. Секој ден пролонгирање на војната сега оди на директна непоправлива штета на Украина, и и е во интерес што е можно побрзо да склучат мир, зошто да не испадне наместо Донбас, да треба да ја дава пола Украина....

Ќе ве молам господине Рон, експерту за ПВО, да ми најдиш каде тоа јас реков дека доаѓа слобода за венецуелскиот народ?! Мене ми велиш дудлач, а белата палата цела на колена ја имаш поминато...Ој животе скоте....

40 цивили загинати, каде ќе ви оди душата на вас зионистиве :kafence:

Зеленски ако е паметен, сега треба да почни да преговара за својата глава, а не за Украина. Како што направи Башар Ал Асад. Него му е отпеана песната во Аљаска, само веројатно уште не сфаќа или го лажат неговите парнтери од ЕУ дека не е така. Со предавањето на Блискиот Исток во рацете на САД и Израел, и Венецуела на САД, се знае судбината на Зеленски а за жал и на Украина. Секој ден пролонгирање на војната сега оди на директна непоправлива штета на Украина, и и е во интерес што е можно побрзо да склучат мир, зошто да не испадне наместо Донбас, да треба да ја дава пола Украина....
Па и тоа ми беше поентата.Зеленски е пуштен низ вода.Ништо не е случајно.И Мадуро и Иран.Трамп и Путин си ги договорија зоните на интерес.

40 цивили загинати, каде ќе ви оди душата на вас зионистиве :kafence:
Рон, оди брат со ладна вода измиј си го лицето, и олабај се малку...
Па и тоа ми беше поентата.Зеленски е пуштен низ вода.Ништо не е случајно.И Мадуро и Иран.Трамп и Путин си ги договорија зоните на интерес.
Јас имав пишано тука дека средбата на Доналд со Владимир на Аљаска беше новата Јалта.

Ниту брикс се спомнува веќе, ниту дедолазирација ни ништо.

Малку подолгорочно гледано Русија и Кина не можат да бидат во сојуз. Како што би рекле старите, не може да има два петли на едно буниште, така да и Русија е свесна дека не и одговара баш толку многу моќна Кина, особено што граничат една со друга, така да ќе дојде период можеби не за бргу, можеби не за 10-20години, а можеби и порано од тоа, но според мене едно е сигурно, а тоа е дека неминовно е кога две огромни регионални сили ќе се судрат на овој или оној начин. Додека со САД со оглед на местоположбата Русија - САД многу полесно можат да си ги поделат сверите на влијание, што впрочем и го гледаме тоа.

Гробот поточно.

Инаку:

Да, благодарим за корекција.
Твоите твитови само потврдуваат тоа што го напишав а тоа е дека и Ронче сам самцат ќе ги собореше хеликоптерите (кои според видеото летаа на висина од 500-1000 метри).
Се на се лош филм ама тоа не ги спречува демокративе на форумов да пајџаат во несвест, јбг толку им сече.

Има и детали кои намерно ги испуштив, а тоа е дека има загинати кај претседателското обезбедување, ако погодиш колкумина од каде се ти симнувам капа...
Претставата на Мадуро во гаќи е намерна за да го понижат пред цел свет, не е точно дека е фатен во кревет како спие, ама се надевам оваа и самиот го знаеш.

Или трета опција, восјката на Венецуела им го испорачала.
И го испушташ од предвид клучниот елемент а тоа е зеленото светло од Москва!
Без тоа ни Трампоња ни 100 Трампоњи нема да им падне на памет вакво нешто да напраат.
Кина е намерно исклучена од сето ова, веројатно на барање на Москва.

Klan na pedofili i sekta sto od dno na dusa mrzi hristijani i belata rasa generalno gledano, sto ja oslabnuva Evropa sekoj den sve poise i poise radi niza podanicki i usloveni politicari si go vozi svetov kako saka.
Мислам дека на погрешна страна гледаш.
Нема врска со Христијани Јудаисти и исти туку со потеклото на Мачадо, се говореше некаде дека татко и бил нафтен магнат (до национализацијата односно оние што одбиле им се конфискувани нафтените бушотини и што е важно сите се ОБЕСШТЕТЕНИ), не сум проверувал ама по се изгледа тука лежат мотивите на ќерка му.

никој не се радува во Венецуела од ова што го видов до сега низ видеа. Луѓето делуваат исплашено и се затворени дома претежно, или купуваат залихи.
Точно Ронче (подоцна се дополниваш) дека се работи за Аргентина, таму на вљаст е луди Милојко и е исто така демократ како тебе, а овие кои видеата ги презентираат како да се од Венецуела не им замерувај и онака не прават разлика помеѓу Австрија и Австалија (во случајов Аргентина и Венецуела) така да немаат лоши мисли туку..

Точно Ронче (подоцна се дополниваш) дека се работи за Аргентина, таму на вљаст е луди Милојко и е исто така демократ како тебе, а овие кои видеата ги презентираат како да се од Венецуела не им замерувај и онака не прават разлика помеѓу Австрија и Австалија (во случајов Аргентина и Венецуела) така да немаат лоши мисли туку..

штама денес, очекувавме капитулација, но некако не даваат да ги администрира Трамп. Ботовиве јудеохристијански изчезнаа :kafence:

Карлсон вика дека не си во право

И заклучокот е: Пре лидер на држава ќе заврши во затвор отколку педофилот од белата куќа?

Во моментов маските паднаа и единствен проблем на Светот е Америка која се шири ко канцероген тумор и Светот е заложник на тој тумор.
Може да пишуваш до утре, Трамп е многу работи, ама педофил не е.

Такер е против интервенции надворешни, затоа го има тоа мислење.
Иначе до сите тука што дркаат на зионистички империјализам

Зависи од иницијалниот удар, како што беше случајот вчера, кога целата ПВО на Венецуела беше уништена.

Чекаше Лорд Бебо да почни да твита, и да прочита што е ново во паралелниот универзум во кои живеат Лордот и неговите поданици....
Почнал и за НБА да твита бебушот, алал да му е како постига.

Па зашто американците никогаш не си го жртвуваат интересот и секој нивни партнер/вазал е секогаш безбеден и недопрен. Нели принтерот беше готов, а дедоларизацијата- готов процес.

Или сепак, може да заклучиме дека Русија е или преслаба за такви работи или едноставно си ги пушта низ вода сојузниците. Која и да е од опцииве, не обеќа ништо позитивно за новите евентуални сојузници, какви што требаше да сме ние на пример.
Кажуваш неколку работи во низа, како да се бинарно условени. Но не се.
Плус елементарно непознавање покажуваш.

Подвлеченото го коментирам, по ред:

- Нориега знаеш кој бил? Овој сега еден лик, Зеленски се вика - си слушнал за него?

- Јас сум кажал дека „дедоларизацијата е готов процес“ (завршен процес)? Повели цитирај.

- Кој сојузник Русија во актуелнава деценија го „пуштила низ вода“? Можеш со пример да посочиш? Немој само Мадуро, пошто „сојузник“ е формален статус а Мадуро не е тоа.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom