Пожар во Кочани, диско Пулс.

• Креатор на темата Креатор на темата Syn
  • Време на започнување Време на започнување
Лошо зборуваш, значи некои загинаа пробувајќи да спасат повеќе.

Во право си, еве да се поправам:

Тие кои се занимаваа(т) со снимање наместо со помагање при евакуација имаа(т) инстинкт за лично преживување, без било каков обѕир кон тие на кои треба да им се помогне.

Им се извинувам на жртвите и на нивните семејства, воопшто не сакав, ниту сакам да навредам било кој засегнат од ваква трагедија.

Секако дека имаат инстинкт за преживување - кога ќе се најдат во животна опасност бегаат, или со други зборови кажано: имаат инстинкт за преживување кога станува збор за нив самите. А другите нека се снаоѓаат, нивен проблем.

Истото се случи и кај нас во Кочани на 16 март 2025, голем дел од жртвите загинаа во стампедо бидејќи беа прегазувани од другите кои бегаа.

Алексеј Дума тоа добро го објасни наредниот ден во емисија на национална телевизија.

Штом снимаш додека гори место да бегаш, немаш инстинкт.

Штом снимаш додека гори место да бегаш, немаш инстинкт.
Не дека многу допринесува, но 2 часот по полноќ кога се слави Нова мозокот е премногу отруен од алкохол за да размислува како нас сега логично. И мене ми е многу нејасно ова, претпоставувам еден да не го сфатил сериозно, да почнал да се радува, да снима, ги понело и други атмосфера дека е сигурно. Многу тажно, како и да е.

Стивен кој го бараа после несреќата во Швајцарија е пронајден мртов :(
Бог да го прости. Оганот голтна уште едно наше дете..
Пак ми се враќа стравот од искачанки со многу луѓе. Коа ми текнува на видеата од Пулс, и од Новогодишнава ноќ какви крици слушав.. се ежам.
Господ да им даде сила на родителите.

Не дека многу допринесува, но 2 часот по полноќ кога се слави Нова мозокот е премногу отруен од алкохол за да размислува како нас сега логично. И мене ми е многу нејасно ова, претпоставувам еден да не го сфатил сериозно, да почнал да се радува, да снима, ги понело и други атмосфера дека е сигурно. Многу тажно, како и да е.
Не е само ова, туку и за Пулс важи истото, имаше видеа. Премногу несериозно ги сфаќаат работите.

А сте биле некој у Огниште (диското), тек тоа каква дупка беше. Или у 63ка на битпазар. Прскалки? Излези? Господ само не сочувал

Иначе погоре на видеото се гледа на скали надвор, дали се заглавени меѓу скалите, ама првите блокираат се. А другиве дегени место да им помогнат да ги одвлечат некако, само снимаат. Тоа е од потребата се да снимаат и први да објавуваат на социјалните мрежи.

Иначе погоре на видеото се гледа на скали надвор, дали се заглавени меѓу скалите, ама првите блокираат се. А другиве дегени место да им помогнат да ги одвлечат некако, само снимаат. Тоа е од потребата се да снимаат и први да објавуваат на социјалните мрежи.
Нема сила која може да помогне. Сите се згмечени тука и заглавени. Треба еден дел да се повлечат назад во огнот за да се ослободат првите за да можат да поминат. Во гмечењето ништо чудно и тука веќе да има загинати меѓу заглавените, едноставно нема спас.

Стивен кој го бараа после несреќата во Швајцарија е пронајден мртов :(
Бог да го прости. Оганот голтна уште едно наше дете..
Пак ми се враќа стравот од искачанки со многу луѓе. Коа ми текнува на видеата од Пулс, и од Новогодишнава ноќ какви крици слушав.. се ежам.
Господ да им даде сила на родителите.
Греота за Стивен младо дете со потекло од Делчевско.И сестра му исто е повредена во пожарот.

Нема сила која може да помогне. Сите се згмечени тука и заглавени. Треба еден дел да се повлечат назад во огнот за да се ослободат првите за да можат да поминат. Во гмечењето ништо чудно и тука веќе да има загинати меѓу заглавените, едноставно нема спас.
Може, убаво пиша членот, заглавени беа на скалите, оградата беше дрвена, да се обесеаа 5-6 луѓе од надвор ќе ја искршеа и ќе можеше да се извлечат луѓе на страна. Другата страна е цела стакло, само еден дечко се гледа на едно видео како го отвара едното стакло.

Страшно е ова да се гледа од страна, луѓе без грижа и чувства, без храброст, само телефоните во рака.

Истото, буквално истото беше и во Кочани, луѓе со пијачки во рака си излегуваат лагано, полицаец со грб свртен кон излезот и рацете во џеб, и само 2-3ца кои се обидуваат нешто да направат. Ова мислам е видео од почетокот на пожарот, секако не се мисли подоцна кога многу луѓе пробале да се вратат по своите блиски.

Еве пример како се постапува:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom