Демографија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Зашто се прикажуваш како да живееш тука, кукаш и истураш хистерии некои, а си дошла само кога требало да подлапнеш нешто ако е можно
Автоматски споено мислење:

Имам ја дете, не се секирај за мене. Нема да ја ебеш, џабе е витезувањево
Тоа ти може си се лигушел за да ебеш нешо ја тоа дно го неам допрено
Иди поиграј со детето тогаш јеботе не чмај тука 24/7.
А може и да ни ја кажеш тајната за толку слободно време, Ванчо спизде коа го прашав испонапиша реферати небитни.

Тоа ти може си се лигушел за да ебеш нешо ја тоа дно го неам допрено
јасно, јасно :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
Иди поиграј со детето тогаш јеботе не чмај тука 24/7.
фала на советчево, одамна ми требаше некој да ми го менаџира времето и ете, ти , тинкачот од кајгана се најде да бидеш тоа
А може и да ни ја кажеш тајната за толку слободно време, Ванчо спизде коа го прашав испонапиша реферати небитни.
кога ќе се одомаќиниш ќе ти кажам. до тогаш биди и допадлив на чолизмо

Со чолизимо се оправате. Таа не гледаш само сака да му ја збрише од овде, но никако шанса да и се даде. И од крајот на светот ќе дојде до овде само парите за пелени да си ги земе од државата.

Зашто се прикажуваш како да живееш тука, кукаш и истураш хистерии некои, а си дошла само кога требало да подлапнеш нешто ако е можно

Имам ја дете, не се секирај за мене. Нема да ја ебеш, џабе е витезувањево
Па живеам практично, сеуште се немам иселено оти неписмените еден документ основен ми го згрешија сто пати.
Како коментирате нешто за шо врска немате свака ви част, нит ме знајш нит ме познаваш па да носиш за мене заклучоци, ниту пак јас те имам прозваноо лично тебе или некој друг.

Со чолизимо се оправате. Таа не гледаш само сака да му ја збрише од овде, но никако шанса да и се даде. И од крајот на светот ќе дојде до овде само парите за пелени да си ги земе од државата.
Парите за пелени шо треба да ги земам тебе ќе ти ги дадам, да си уплатиш негде еден ден да се прошеташ, да мрдниш од тоа селото малку, можи ќе прогледаш подобро

Последно уредено:
јасно, јасно :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

фала на советчево, одамна ми требаше некој да ми го менаџира времето и ете, ти , тинкачот од кајгана се најде да бидеш тоа

кога ќе се одомаќиниш ќе ти кажам. до тогаш биди и допадлив на чолизмо
Oj be legni si ti i Vanlok so edno dete kje go sredite natalitetot:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Na tolku demagogii za drzhavata, za idninata, za penziskiot fond, ja mislev cela surija ste napraile a ono edvaj po edno i babi dedovci vujni tetki vi go chuvaat za da mozhe vie da dengubite po kajgana. Greota

Oj be legni si ti i Vanlok so edno dete kje go sredite natalitetot:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Na tolku demagogii za drzhavata, za idninata, za penziskiot fond, ja mislev cela surija ste napraile a ono edvaj po edno i babi dedovci vujni tetki vi go chuvaat za da mozhe vie da dengubite po kajgana. Greota

Ќе даде Господ. 3+ е пуштен тикетот . По едно да ги сработи пензиите за мене и невестата и едно да сработи за тебе Дота што играш на 37 години.

Ќе даде Господ. 3+ е пуштен тикетот . По едно да ги сработи пензиите за мене и невестата и едно да сработи за тебе Дота што играш на 37 години.
Ne mi treba mene ich mkd penzija, ja koa rabotev i zarabotuvav ti studirase mirovni studii 7 godini pa posle nekolku godini utepa na postdiplomski chovechki resursi duri doma te ranea pa sea na 40 godini demek 3+ ke prais:kuracc:

A se kladam i toa edno ne znaesh na koj vlez treba da otidesh za da go zemesh od gradinka, ti go chuvaat tvoite presrekjni deka konechno dobile vnuche:icon_lol::icon_lol:
Vidi tamu za socijalnata penzija na Ron zaraboti, on teshko deka kje stigne so stazh za obichna, mene ne me misli

Ne mi treba mene ich mkd penzija, ja koa rabotev i zarabotuvav ti studirase mirovni studii 7 godini pa posle nekolku godini utepa na postdiplomski chovechki resursi duri doma te ranea pa sea na 40 godini demek 3+ ke prais:kuracc:
ааа и ти не си тука значи, па што не кажа, еве ајде и тебе ќе те земам за озбилно и ќе ти се објаснувам како на некој чие постоење ми мења нешто.
A se kladam i toa edno ne znaesh na koj vlez treba da otidesh za da go zemesh od gradinka, ti go chuvaat tvoite presrekjni deka konechno dobile vnuche:icon_lol::icon_lol:
Vidi tamu za socijalnata penzija na Ron zaraboti, on teshko deka kje stigne so stazh za obichna, mene ne me misli

главен сум во градинка иначе, прва класа досетки летаат со воспитачките и другите родители :cool:

ааа и ти не си тука значи, па што не кажа, еве ајде и тебе ќе те земам за озбилно и ќе ти се објаснувам како на некој чие постоење ми мења нешто.

главен сум во градинка иначе, прва класа досетки летаат со воспитачките и другите родители :cool:
Ако си шеговит како тука на форумов (n)

На Рон не ни му треба којзнае каква пензија, него дај му еден месен нарезок и пред кооперација пресреќен ќе е

Зошто да сум искрен одеднаш, не го цениш мојот приваси? Зошто јас да давам личен пример како е тука, може да дадам мислење според како е на твитер, некоја анегдота и тоа, според новиве правила на дискутирање. Јас сум прв да одговарам на лични прашања, немам проблем со тоа очигледно, и за инает на вистината имам пишувано за како asylum seeker уби 17 годишна девојка која се враќала дома од град на пример, може лични примери да ти дадам од казнување за коментари на социјални мрежи, можам да ти објаснам што им кажуваат кога прават полови операции, но зошто ако така не се дискутирало? Како ако има приваси би знаел дека не сум во МК и како би можел тоа тогаш да го одговорам за да не сум лицемерен? Да го жртвувам привасито сега за да не сум лицемерен? Како сум лицемерен ако сакам да си ја заштитам локацијата? Јас знам кај си, вреѓам ако прашам? Лепи си твитови. Луѓе што лепат твитови се истите што лепат плакати. Ти си само реклами помеѓу постовите на форумот иоанка.

Не додавај работи за да си појачуваш аргумент, никаде не е спомнато авторитет кога јас и ти зборевме. Да се поздравиме тука поради сфаќањето што е форум. Јас не знам да дискутирам со лепење твитови. Мене ме интересира вистината и зошто некој мисли дека таа така изгледа. Ако со лепење твитови мислиш ќе има поголем импакт од тоа што јас и ти споделиме искуство, тогаш

Прегледај го приврзокот 465263
Мене целта ме е да допрам до мнозинството што можеби нѐ читаат или во иднина ќе нѐ читаат, а не тебе да те убедувам во нешто до кое и сам ќе дојдеш порано или подоцна... Ако си колку толку нормално човечко битие. Ако не си...

Гледам дека не си во моментов способен за нормална дискусија. А мене ич не ми се влегува во натпревар по серење. Така да... Живеј? Ионака не нудиш занимлива дискусија, само уште еден лик што мисли дека го фатил господ за тестиси само затоа што се отселил од татковината.

Еве ги поддоле типот на тролови кои ги привлекуваат приватни моменти за да можат потоа истото да го надуваат како балон и да се просераваат со рандом намерници кои некогаш биле доволно наивни да кажат такви приватни моменти. Ќе си каже човек кој нормален би го чешлал форумов за да дојде до такви информации (или полошо, да чешла надвор од форумов) ама ете...

Требаше од старт да препоставам дека си од тие специјалните.
Какви информации имаш за постипломски студии на рандом луѓе на форумов. Који ти је бре кypац, во АНБ да не работиш мте?

Хаха таков тип на специјалец си а?
Веројантно баш те тепале на улица како мал па сега лечиш комплекси со непознати луѓе по нетот? :unsure:

Битно ти, Рон, Дарлинг и Ванлок го опраивте наталитетот со вкупно двете деца што ги имате.:icon_lol:
Иди бре eби се со ужарено железо. И не ме ставај во уста мте... Преминуваш секакви граници на нормалност.

Гледајќи ти ја активноста на форумов и начинот на изразување, имам кратка листа чиј си дупли акаунт. Штета што модераторите не ги посетуваат доволно ваквите дискусии, мислам дека интересни резултати би се добиле со мало истражување на IP адресите.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot
Како е Вања една во илјадници ? Колку случаи има неевидентирани од полов напад, еден куп манијаци шетаат, ќе ти се згрози да знајш. Нема да те нападни арап ама можи онака куче да те изеди на сред бел ден, дневно во Битола има по еден два случаи напад од куче скитник, па ти оди пуштај мало дете само.
Колку деца на пешачки ги изгазија изминативе години ?? И тоа од шофери малолетници, пијани, дрогирани и шо ти јас знам, порано не возеше кола секое едно шанкуре, ќе ја земеше колата на татко ти ама ќе јадеше ќотек како магаре, сега очите шестки ми се отворени кога преминувам улица оти секоја будала кола вози..
Најбитните работи, болдираните, ги имаш, да ги немаше, немаше тука празни демагогии да тераш.

Ти се погодила заедницата :) абе речи си дека ви го чуваат детето не е ништо страшно да се кажи, ти го изгледале баби дедовци, а мене ми велиш едно дете не знајме да исчуваме, јас која се спаковав со се две месечно бебе и практично цел живот си го спакував и заминав во непозната држава, научив јазик, без финансиска помош, без родителска помош, го гледам и тоа дете буквално има се.
Мене не ми иди мајка да ми го причува детето за јас и сопругот да имаме секс, не ми го капи свекрва ми, не ми го чува никој за да излезам да прошетам, сегде го носам со мене, како пајтон, пазарам со се него, шетам со него, по доктори со него, по гости со него, сегде.
Ти ќе го однесиш кај мама и ќе се наспиеш како вол викендот, ние немаме спиено оет месеци
Да имаш родителска помош за одгледување деца и те како менува, јас одлучив да немам, го одбрав потешкиот пат ама не жалам
И убо ми е.
13 години сум во Франција, дојдов од мака со здравјето, не се знаеше дали ќе останам жив што се вика, но ете успеав.
Научив јазик, научив да водам компании, без да го завршам факултетот. Последниве 6 години нема недела да не работам по 60 часа неделно минимум. Директор сум, од неодамна и фирма отворив моја со над 25 вработени...
Имам дете. Сега за сега едно. Ми го смени животот, комплетно, верувам и тебе. Јас сега, благодарение на тоа дете имам мотивација мечка да изедам ако треба, за да успеам да му пружам најдобар можен живот, но и да го научам да биде човек и да разбере дека во животот има и угорнини и удолнини и дека мора да се бори и да продолжи да оди напред .
Моите родители се преселија овде кај мене да ми помагаат со детето, точно. Но јас сум тој кој сам створи услови за да дојдат и живеат овде, ги вработив во мојата фирма и во фирми каде што сум бил предходно.
Не се сложувам со тебе дека е пекол да се одгледа дете и дека цел свет е против тебе
Ми изгледа дека поминуваш низ некој тежок дел од животот и работите ги гледаш премногу негативно.
Ти си таа која одбрала да го расте детето без дедо и баба, не ги критикувај сега другите дека спијат "ко волови" додека детето е со баба и дедо.
Пободу јас ги донесов тие баба и дедо овде за да намерно поминува време со нив, исто ко и јас кога бев мал, и тоа е една од најдобрите одлуки кои сум ги донел воопшто бидејќи говори македонски подобро од мене и ужива да е со баба и дедо.
Да, поминувам премногу време на работа, но дојдов до точка кога знам дека можам, благодарение на сета таа жртва која ја дадов, да си одам на одмор со фамилијата колку сакам и кога сакам.
Кога читам како го опишуваш твоето искуство, добивам впечаток дека е пекол да си родител, и да не бев сам родител искрено би имал страв да станам читајќи те.
Живни малку, не знам колкаво ти е детето ама верувај ми, ситуацијата ќе ти се подобри.

13 години сум во Франција, дојдов од мака со здравјето, не се знаеше дали ќе останам жив што се вика, но ете успеав.
Научив јазик, научив да водам компании, без да го завршам факултетот. Последниве 6 години нема недела да не работам по 60 часа неделно минимум. Директор сум, од неодамна и фирма отворив моја со над 25 вработени...
Имам дете. Сега за сега едно. Ми го смени животот, комплетно, верувам и тебе. Јас сега, благодарение на тоа дете имам мотивација мечка да изедам ако треба, за да успеам да му пружам најдобар можен живот, но и да го научам да биде човек и да разбере дека во животот има и угорнини и удолнини и дека мора да се бори и да продолжи да оди напред .
Моите родители се преселија овде кај мене да ми помагаат со детето, точно. Но јас сум тој кој сам створи услови за да дојдат и живеат овде, ги вработив во мојата фирма и во фирми каде што сум бил предходно.
Не се сложувам со тебе дека е пекол да се одгледа дете и дека цел свет е против тебе
Ми изгледа дека поминуваш низ некој тежок дел од животот и работите ги гледаш премногу негативно.
Ти си таа која одбрала да го расте детето без дедо и баба, не ги критикувај сега другите дека спијат "ко волови" додека детето е со баба и дедо.
Пободу јас ги донесов тие баба и дедо овде за да намерно поминува време со нив, исто ко и јас кога бев мал, и тоа е една од најдобрите одлуки кои сум ги донел воопшто бидејќи говори македонски подобро од мене и ужива да е со баба и дедо.
Да, поминувам премногу време на работа, но дојдов до точка кога знам дека можам, благодарение на сета таа жртва која ја дадов, да си одам на одмор со фамилијата колку сакам и кога сакам.
Кога читам како го опишуваш твоето искуство, добивам впечаток дека е пекол да си родител, и да не бев сам родител искрено би имал страв да станам читајќи те.
Живни малку, не знам колкаво ти е детето ама верувај ми, ситуацијата ќе ти се подобри.
Не знам оти таков впечаток доби дека пекол ми е со детето, кажав дека ми е тешко, ќе објаснам најкратко зошто.
Кога беше постапката за виза јас останав бремена, поради сплет на околности јас не успеав да се породам Германија и заглавив Македонија. Летнавме со синко дури кога наполни два месеци, ваљда знаеш колку е напорен баш тој период. Сами со сопругот, во туѓа земја, со мало бебе кое уште не знае дали е дење или ноќе.
Сопругот е поголем дел од денот на работа а јас сум сама со него, помош немам никаква и се снаоѓам, уживам во хаосот ете така да се изразам :)
И не жалам за одлуката да избегам од моите и неговите, жалам што не успеав да се породам тука и цела бременост да ја поминам тука со него.
Во природа сум многу флексибилна особа и се сама во животот имам постигнато, и не жалам, дека имало периоди кога ми идело со главата во зид да се треснам имало, дека сум најсреќната особа моментално во светот, и тоа да речиш :)

И уште нешто, никогаш не се споредува еден случај со друг, ако јас поминувам тешко со бебе не значи дека и некој друг низ истото ке врви и обратно, ако тебе ти се потрефи и со помош и со све не значи дека и на друг ќе му се наредат така коцките
Секој сам си одлучува каков живот ќе живее. Полно разводи има во првата година откако ќе се роди бебето, едноставно луѓето не можат да се помират дека после раѓањето на детето животот од корен се менува, јас за нив реков таквите поарно и да немаат деца.
Подалечен пријател се разведи оти дотичниот сакаше уште беќарски живот да живее, до сто сато по дискотеки, одговорност нула ни за жена ни за дете, го шутна жена му и ене ги преку социјално борби водат за детето, преку детето користат да се напаѓаат, за тие таквите ми беше муабетот.

Ваљда не си малоумен да се колебаш за едно од најбитните работи во животот оти си прочитал некоја си Чолисимо на форум дека е тешко да се има дете, јас тоа што го напишав ќе го слушниш од секоја жена, да се има дете е огромна одговорност ама исто така и најголем благослов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom