Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Почеток на изградба на Јужната трибина на стадионот под "Тумбе Кафе" некаде од средината на 80-тите, првичниот план бил стадион за 25. 000 гледачи, но за жал остана само едната трибина.
Бутле ваков таков сепак остај голема трага во фидбалскиот клуб, денес за жал немаме повеќе таков човек со таква страст према фудбало, особено према ФК Пелистер. Во продолжение фотографии и извадок за Митко Бутлевски објавен во книгата "Битолски Спортски Легенди" од Петар Ставрев.

Нека прочитат неспособњаците од двете т.н партии, дека треба само желба, инает и љубов за сопствениот град.
Бутле беше бог и батина но за жал заборавен од сите, оти се учат партиските пиуни да водат клуб години уназад.
После него никогаш сме немале управа и чоек на место а сите се пробаа по неколку пати
Проектот за стадионот е истот од Максимир но никогаш не се направи. Никогаш се немаше помош од власите(сдсм и дпмне) и ФСМ секаде правеја нешто само во Битола ништо !

Пелистер е долгогодишен прволигаш во ПМФЛ и имаше силен старт на сезоната, но една црна серија од 77 дена без победа му ја искомплицира позицијата на табелата, по што битолскиот клуб се најде во борба за опстанок. Промената на кормилото вроди плод, па со доаѓањето на Милан Стојаноски, нештата се нормализираа и „зелено-белите“ продолжија да освојуваат бодови и да се прикажуваат во подобро светло, а малку недостигаше во последното коло од есенскиот дел да извојуваат победа на гости кај Арсими.

„Борбата за опстанок ќе се води меѓу неколку квалитетни екипи. Испуштивме победа против Арсими во последното коло, иако на два пати кога имавме водство можевме да обезбедиме сигурна победа. Тие грешки ни се вратија како бумеранг и Арсими изедначи и можеше дури и да направи пресврт. Задоволен сум од натпреварот, им честитав на играчите, но на крајот од сезоната ми недостигаат два бода за мирен сон. Имавме и други испуштени шанси, особено со Македонија ЃП, но има доволно натпревари во пролетниот дел каде што можеме да покажеме што знаеме и умееме. Имам високо мислење за нашите ривали како Тиквеш и АП Брера, па се надевам дека подобрите ќе изборат опстанок“ – коментирајќи го она што претстои, Стојаноски смета дека имаат солиден план кој ќе им овозможи добри резултати на пролет.

„Во паузата меѓу двата дела на сезоната мора да се размислува и да се поправат слабите точки кои ги забележавме оваа есен. Поради различни причини, клубот не беше во посакуваната позиција на стартот на сезоната, но сега мислам дека ја имаме комплетната слика и ќе собереме сила да излеземе од кризата. Ќе се потрудиме да донесеме неколку засилувања, најмалку четири фудбалери за четири позиции, а потоа да одработиме квалитетни подготовки, со цел да го дочекаме подготвени пролетниот дел. Првиот собир ќе го имаме веднаш по Божикните празници, а во втората половина на јануари ќе продолжиме за Анталија, каде што покрај подготовките ќе имаме и неколку контролни натпревари. Тој има и совет околу подигање на квалитетот на играта во првенствените мечеви“ – вели Стојановски.

„Ние не успевавме да ја прикажеме нашата најдобра игра главно поради лошите терени. Мислам дека публиката е ускратена за погледлив и поинтересен фудбал поради лошите терени кои по обилните врнежи изгубија на квалитет. Искрено се надевам дека Македонија ќе го следи примерот на Србија и ќе повлече средства од програмите на УЕФА за терени со вештачка трева, каде што ќе се игра поквалитетен фудбал. Самото скратување на лигата нема да даде квалитет ако не се подобрат и терените“– укажува шефот на стручниот штаб на Пелистер.

Za prv se odi Antalija ako ne se lazam ,najvazno e so igraci ke se donesat dali provereni ili pak eksperimetni ke prajme I se razbira isto vazno koj igraci me gi pustat
Се лажиш, Хаџиевски кога беше тренер последниот пат, припреми имавме во Анталија...:)

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE
Се лажиш, Хаџиевски кога беше тренер последниот пат, припреми имавме во Анталија...:)
Da vo pravo si, ne proveriv sega gledam sme bile togas da ima i sliki od tamu

Iako ne se sekjavam deka bevme I so koj igravme posle Antalija ne se proslavija mnogu Gjoko I Zoran le otpadnevme I treta liga da ne bese inetrvencijata https://zoran-misevski.blogspot.com/2014/10/blog-post_1.html?m=1

Море шо се немаме поминато упм

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE
abe golem kur pripremi antalija koi igraci ke gi odnesis antalija e pobitno, ova boranijata dali zasluzva da ja shetash
Прав си ,но таму можи да видиш играч плус да видат купат од твоите плус има нормални услови на зима за разлика од Охрид кај шо нема еден терен
Плус можи да се изиграат пријателски со по јаки клубој да се види за спонзори итн...На зима никаде во Македонија нема услови за било какви припреми но шо рече по важно е шо ќе земат и што ќе пуштат од играчите
Автоматски споено мислење:

I ednas najspektakularni podgotovki vo Malaga Spanija
Таму беа спектакуларни оти се убија од местење а нашите секој ден си го ладеја во џакузи но барем ќе остани дека сме играле со посалам екипи и среќа шо немаше истрага тогаш ако не се лажам Ванчо Атанасов ги местеше утакмиците со играчите наши
Ко сум кај местењето испод радар помина веста дека излеговме чисти во истрагата на Тетекс 1-2 Пелистер од купот шо ја имаше уефа направено

Прав си ,но таму можи да видиш играч плус да видат купат од твоите плус има нормални услови на зима за разлика од Охрид кај шо нема еден терен
Плус можи да се изиграат пријателски со по јаки клубој да се види за спонзори итн...На зима никаде во Македонија нема услови за било какви припреми но шо рече по важно е шо ќе земат и што ќе пуштат од играчите
Автоматски споено мислење:

Таму беа спектакуларни оти се убија од местење а нашите секој ден си го ладеја во џакузи но барем ќе остани дека сме играле со посалам екипи и среќа шо немаше истрага тогаш ако не се лажам Ванчо Атанасов ги местеше утакмиците со играчите наши
Ко сум кај местењето испод радар помина веста дека излеговме чисти во истрагата на Тетекс 1-2 Пелистер од купот шо ја имаше уефа направено
Mislam deka vo Malaga igravme so vtoriot tim na Borusija Dortmund 2:5 zavrsi 7+ si vleze utakmicata,igracite sekoja vecer poker igraa po sobite,ama se pamti zimski podgotovki vo Malaga ,Spanija Mislam deka mitu edna drugar ekipa od mkd nema napraeno podgotovki tamu.

dali i fk ke go ogrej sonce po 202020 godini konecno :toe:
sramota e za klub 80 godini da ne e ni priblizno blisku do titula
pa ko ke mi tekni edna renova edno gjorce pa i struga so 3 godini postoenje imat tituli da ti se odmili i fudbal i se
se nadevam deka barem ke mozime da se borime za titula ama prvo da vidime koj se i kako ke vlozvat pa posle da prajme matematiki

Последно уредено:
Ajde za ubo da e samo, dali konecno se nazira stabilen investitor vo FK? Dokolku ima nekoj poveke informacii za koj investitor se raboti neka spodeli.

Прегледај го приврзокот 464479
Дај Боже! Само не мислам дека ќе се објави нешто или протече, се додека не биди официјално нештото. Како и да е, оваа вест е појќе од добредојдена.

Јас ќе речам кој сака бујрум в понеделник во советот, мислам дека ќе можи да се постават прашања итн. Ова беше една од двете опции, најверојатно за таа другата ќе треба да причекаме некој месец, а во меѓувреме ќе се оди со оваа варијанта, (шо според то шо го знам и не е воопшто лоша). Блиску е понеделник.

Турци ќе дават пари. Молете бога да не се некој како оние во Тиквеш и Шкупи.
Ништо спектакуларно, далеку од то шо сите очекуват.
Нема да има пари да се замешаме во првите 3 екипи во секон случај.

Јас ќе речам кој сака бујрум в понеделник во советот, мислам дека ќе можи да се постават прашања итн. Ова беше една од двете опции, најверојатно за таа другата ќе треба да причекаме некој месец, а во меѓувреме ќе се оди со оваа варијанта, (шо според то шо го знам и не е воопшто лоша). Блиску е понеделник.
vo kolku sato e sednicata znajs?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom