- Член од
- 28 април 2025
- Мислења
- 156
- Поени од реакции
- 182
Ќе проверам фала.
Ете и јас еднаш да бидам прв на насловна
Ете и јас еднаш да бидам прв на насловна

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Генерално, било која внатрешна можеш да ја растуриш за 5 минути!Секој од познатите брендови си има некоја своја посебна технологија. Така и Мидеа која што е број 1 кинез.
Мене ми се свиѓа моделот All Easy Pro.
Штета што кај нас го нема, кај србиве го има.
Ми се свиѓа таа нивна технологија што цела внатрешна можеш да ја растуриш за 5 минути.
Прегледај го приврзокот 463659
Треба да им се признае за изумот.Генерално, било која внатрешна можеш да ја растуриш за 5 минути!
Зависи колку си вешт само..
Тој и досега што не отворал да чисти, џабе му е се! Ова само на "сервисерите" им олеснува..
Тој што сам си ги чисти, два штрафа плус-минус не му мењаваат многу..

E ovoa e vrv od tehnologijata na daikin steta so me stavile edno ekrance da pokazuva temperatura a nadvoresnio ventilator kopija od betmen izgleda.Исто има и Daikin eye, ламбичката која менува боја во зависност од модот на кој работи. Црвено кога е на греење, плаво кога е на ладење...
Има опција да се намали светлината или целосно да се исклучи, пример ако е во спална и ако смета
Еххх ако беше 100 илјадарки ќе земев двеE ovoa e vrv od tehnologijata na daikin steta so me stavile edno ekrance da pokazuva temperatura a nadvoresnio ventilator kopija od betmen izgleda.
A oste se cudes zosto starata ima dva ipol reda izmenuvac a novata samo dva reda aj da ti kazam da ne te faka panika toa e bidejki novata ti e 90 santima a starata e bila 70 i taman razlikata od dvaeset santima e vo dolzinata na novata od 90 cm bidejki e podolga
I si dal okolu 100 iljadarki za mestomstp.moze da pomineninso 30 iljadi

Све убаво презентирано, се гледа си се потрудил... само моделчево што викаш кошта над 100.000 има една голема мана нема ЕуровентЕххх ако беше 100 илјадарки ќе земев две
А ти од сето ова само тоа го запримети, дека нема термометар на внатрешна?
Ме мрзи да пишувам а има уште многу, само што дојдовме до најинтересното.
Ај утре

Види, јас те сваќам тебе. Ти си продавач на Грее и гледаш во секоја ситуација да извлечеш некоја корист.Све убаво презентирано, се гледа си се потрудил... само моделчево што викаш кошта над 100.000 има една голема мана нема Еуровент
Затоа од искуство на Греенланд се грееат со GWH12YD-S6DBA2A kaj nas poznata kako GREE Amber Nordic
И и богами кошта упола од Дајкунот, само 59.999...две такви Амбери една Дајкун
Прегледај го приврзокот 464095
![]()
Warmth in the Arctic ❄️GREE Developed for Nordic climates!! GWH12YD-S6DBA2A, 7.2kw Heating Capacity
Warmth in the Arctic ❄️In Greenland's icy mornings, families now stay warm with GREE's ultra low-temperature heat pump.Developed for Nordic climates, it de...youtu.be
160.000ден е цената на таа клима што ја рекламираш од 3.0kw...а не е ни 3,5....Значи две такви се 320.000ден или у превод цела Топлинска пумпа воздух-вода може да се купи за тие пари....ама Темата е Најекономично Греење!!! Не најскупо!!!Види, јас те сваќам тебе. Ти си продавач на Грее и гледаш во секоја ситуација да извлечеш некоја корист.
И пошто ги знаеш целосните ознаки на климата ти до сега имаш пребарувано лот 10, спецификации, енергетски...и што ли не, надевајќи се дека ќе најдеш нешто што ќе можеш да го спиноваш во корист на Грее.
И ако, јас не се лутам.
Ниту пак ќе пробам да те напаѓам или да ти објаснувам за моделот на Еуровент RXTM-A / FTXTM-S
Значи нема потреба.
За свои пари секој нека си купи тоа што сака.

Да не те навредив нешто?160.000ден е цената на таа клима што ја рекламираш од 3.0kw...а не е ни 3,5....Значи две такви се 320.000ден или у превод цела Топлинска пумпа воздух-вода може да се купи за тие пари....ама Темата е Најекономично Греење!!! Не најскупо!!!
Реално тешко дека некој би платил за една клима од 3.0kw 160.000ден....ама у дуќанчето никој не влегува да искешира 160к и мора да го рекламираш климичето со 200 реда пост линкови чуда... а успут "случајно" не си продавач![]()

Ова се тука отпосле го напиша и еве да ти одговорам.А пошто од рукав не кажувам ништо и се водам на официјални документи...Да ги споредиме у капацитет и Економија Amber Nordic12 од 59.999ден и Даикин Перфера 3.0 од 160.000ден....
![]()
Амберот дава 4.2kw на -15C има COP(Ефикасност) 2.27.....Perferata дава 3.58 на -15 COP 2.06
И ова неможе да не го искоментирам и објаснам:
Kaj GREE Amber Nordic со цена од 59.999ден и 10годишна гаранција, на -15C добивате 4.2кw при што потрошувачката е 4200/2.27= 1.85Kw
Kaj Daikin Perfera za cena od 160.000ден на -15C добивате само 3.58kw (600w помалце) при што потрошувачката е 3580/2.06=1.74Kw AMA и 600Wati помалце топлина дава на -15.
Сума сумарум, некој ке си купи 4.2kw за 60к ...а ке го цитирам и колегата @Просинечки ....за свои пари кој сака нека си купи што сака, само ке го дополнам....послабо за 2.5пати поскапо....нели 160.000ден![]()