Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Доста ме цитираш море, стојам зад кажаното, ако е за камп за привремен престој и сиктер сум ок, и британска помош со бугарија, се друго е надвор од памет, и на минатиот коментар не те цитирав оти си досаден, фати и мене да ме етикетираш со тодор александров, не сум неписмен.
Ова можеби си го испуштил, ама кажаа англичаниве дека треба да се интегрираат за да добиеме пари, ако не ништо.
Автоматски споено мислење:

Добро значи не издржа срце јуначко, па побрза да ми се заблагодариш што те бранам

Еве и јас да ти се приклучам не сум глуп па да им вервам на политичари!
(кога пишував за погубниот стратешки договор со Бритите никој не зеде збор сега лајте на месечината)
Задоволен, инаку не сум од оние кои се во филмот.

Гледам поприлично си загрижен за некои емигранти кои се во најава повеќе години ама до сега немаше потреба да се експлоатира, изгледа дојде времето дадено е зелено светло за Пржино2, имаш некоја значајна улога или само даваш вербална подршка?
Инаку ваква активност да имаше кога насилно се менуваше името никогаш немаше да биде сменето!

Ако повторно ви успее финтата со Пржино тогаш ќе престанам со било каква активност на форумов, нема смисла.
Не те разбирам што сакаш да кажеш.

Единствено разбрав дека демек сега сум загрижен а биле во најава со години.

Во најава се еден куп работи, сега вмро потпишува за мигранти. И во Албанија, Косово, Босна итн имаше најави па никој не ги прифати, само нашиве патриоти.

Денко Малески кај Ефтов каков гад од човек и дефиниција за буга(р)раш(русин) гомно татарско.

УЧК уби 10 припадници на АРМ кај Карпалак во 2001ва. Не плукај по гробот на своето.
Ако веќе ХАГот зел да им суди, доживотна казна за злосторства врз човештвото.
дечко јас знам кој се и што се, али протестот на шизовреникот не вреди пет пари овде во Скопје, човекот си прави приватна забава, пошто освен да креира тензии ништо не му остана, А контра протест во Скопје не вреди ни две пари, на кој му се протестира ене му го Хаг, не ви е толку далеку.

Денко Малески кај Ефтов каков гад од човек и дефиниција за буга(р)раш(русин) гомно татарско.
каков стомак имаш да ги гледаш нив двајца, жити мајка

Сдсш многу активни некако со дезинформацииве. Немало плати, мигранти ќе не сардисале, радарите не работеле. Не знам веќе колку е дозволено да штанцаат фејкови да го вознемируиваат народов. Треба да сфатат дека уште 100 години нема да се вратат назад.

дечко јас знам кој се и што се, али протестот на шизовреникот не вреди пет пари овде во Скопје, човекот си прави приватна забава, пошто освен да креира тензии ништо не му остана, А контра протест во Скопје не вреди ни две пари, на кој му се протестира ене му го Хаг, не ви е толку далеку.

каков стомак имаш да ги гледаш нив двајца, жити мајка
Треба да се знае непријателот, нашите политичари грешат кога ја користат формулата "Идентитетот" нашата борба од сите партии треба да е заштита на потеклото, идентитет е менлива работа со секоја нова генерација, мирче пре 50 години играл џамлии, а мирче од пред 15 години играл дота, тоа е идентитетска разлика, што нашите бранат идентитет не разбирам, оти ако нашата историска комисија попушти пред бугарската за било што ќе испадне дека ние потекнуваме од бугарската нација, затоа нашите политичари да си ја разберат убаво работата како и нашите историчари, за потеклото на нас Македонците нема преговори, сите наши претци се национално Македонци пред тоа словени, и искрен да бидам јас за Инат на коњов Малески би ја променил химната и би го ставил Ѓорѓија Пулевски во неа, па нека корнат коси, племето монголско им ебам. Додека Васко Ефтов е најголема новинарска курва, сите негови емисии се направени така каде што се испраќаат суптилни пораки за да перат мозоци, и воопшто не треба да се земаа за заебанција, нашето потекло и потеклото на нашиот јазик ако чепне некој политичар ги преминува сите граници, името некако се проголта, ова ќе направи невидена криза овде.

Вие се надевате дека дише пошто ви фали играта Вмро - Сдсм, носталгија ве јаде.
Реалноста е дека таа партија не постои повеќе. Звршена е од Македонецот на избори. Кој е следен?
Не се работи за носталгија туку едноставно таков каков што е сдсСС им одговара и дури сметам дека понекогаш со умисла ги држат во живот.
На многу медиуми од страна на нивни гласноговорници може да се слушне дека сдсСС и бил потребен на Македонија!
Каква потреба Македонија има од такви знаит само ДПсНЕ, не за џабе ги внесоа ЗНАМ во вљада.!

Не плукај по гробот на своето.
Од каде знаеш што е негово?

Константин и Јустинијан се Илири. Не заборавајте дека Зета и Дукља се првите српски/илирски држави, денешна Црна Гора и Косово. Србите живееле на Косово. Дури и во СХС Лесковац бил културен и финансиски центар на Србите на југот. Од Белград иделе на Кино во Лесковац. После во комунизмот, втората Југославија сака да се тргни од Кралството, па Лесковац е гледан ко елита и се од него е преместено во Белград.
Само затоа што денес не живеат Срби на Косово незначи дека Јустинијан и Константин се Албанци.
Во тие времиња на Јустинијан и Константин нема траги од Шипски јазик на Косово, а не па население. Народите биле Илири дебело измешани со Словени уште во 6ти век. Тие векови е изградена и Светата Мудрост од Јусти.
Да и се помочам на афтохтоноста измислена на стокава што се туѓо присвоила за свое. Тргнувајќи од Џорџе Кастриот.
И ние знајме дека Јустинијан е Скопјанец ама еднаш не сум видел некој да речи дека бил Македонец.

Како дојде до ебаниот проблем Косово? Србите се сами криви. Уште АвстоУнгарија ко го ослободила Белград и Војводина - северот. Цело Косово се преместило таму. Кога Шипците од Албанија виделе празно Косово си рекле - бесплатни недвижнини и сите се преместите таму. 18ти век. Ете толку се тие стални на Косово. Затоа цело Косово е Српски Манастири полно - што тие ги палеа во 2004та. Ако си Илир, зошто газиш по своето? Па нели Јустинијан и Константин се Византијци и по дифолт Православни. Во тоа време на Коста немало концепт ко Православие. Но преместен е Главниот Град на империјата, а тоа покажува дека ова се баш баш Балканци кој бегале од Рим. А не негови кучки - ко некој други, сегашни соседи.

И да не се заборави дури и таткому на Константин да е Србин - мајкаму е Гркиња. Елена. Таа жена го оформила ликот и кралот дете.
Шо ти е ова море, на кого и кон кого е упатено?
Си измешал баби и жаби, Илири Словени уште Марсовци недостасуваат, си измешал периоди и милениуми, КАНТАСТРОФА права.

Кога веќе толку сакаш да мудруваш изнеси според тебе се разбира (затоа што нема докази туку само хипшотези) кои се денешните Илири или пак исчезнале како Македонците еден визитор од Бразил ми рече дека така ги учеле на чколија дека имало Македонци па немало Македонци, изумреле не се размножувале повеќе.

сега вмро потпишува за мигранти.
Добро, штом така тврдиш сигурно имаш и аргументи/докази, може барем нешто и ние обичните смртници да видиме од силните докази!?!

Последно уредено:
Сдсш многу активни некако со дезинформацииве. Немало плати, мигранти ќе не сардисале, радарите не работеле. Не знам веќе колку е дозволено да штанцаат фејкови да го вознемируиваат народов. Треба да сфатат дека уште 100 години нема да се вратат назад.
Не е проблем 100 години да не се вратат назад, проблем е дека доста информации (ЌЕ) им се точни.

Премиер вака да лаже… мене би ми било срам

Пу.

Пу.
Може не лаже, СДСШ пред неколку години имаше веќе план направено каде да се градат кампови па немаше ваква хистерија, сега тие што направиле план демек се против па пуштија глас, а најгласните ботови кој тогаш никаде ги немаше, сега наеднаш се разбудија од спиење и активираа ко бесни кучиња.

edit: На кого ти повеќе му веруваш, на Филипче или Мицко ?
Еве јас на Мицко повеќе му верувам, ТИ ?

Последно уредено:
Го вратиле името.. Венко Филипче не викал повеќе северна :) :) :)

Новинарот го прашува фино и без ракавици „Кога мислите дека Преспанскиот е штетен, зошто не го укинете? Имате двотретинско“...

Ама неее, ние ете го вративме името, Венко не вика повеќе северна... Уште мајтап си тера....

Е мој народе, убо ми те дупат...Та едни, та други та трети.....

Пу.
Не ми е јасно зошто СДСМ го носат уште в'уста? Нели сите видовме дека таа партија беше збришана на изборите? Јасно е дека Македонецот не ја гласа/не ја гледа на политичката маса повеќе.
Бар нека се преместат по плукање на Левица како опозиционер и одговорени за паника, ќе звучи толку колку основана критиката. Вака нема смисла. Зборува за СДСМ ко за бившата, за која не му е уште јасно дека ја нема повеќе.

Може не лаже, СДСШ пред неколку години имаше веќе план направено каде да се градат кампови па немаше ваква хистерија, сега тие што направиле план демек се против па пуштија глас, а најгласните ботови кој тогаш никаде ги немаше, сега наеднаш се разбудија од спиење и активираа ко бесни кучиња.

edit: На кого ти повеќе му веруваш, на Филипче или Мицко ?
Еве јас на Мицко повеќе му верувам, ТИ ?
Јас се сеќавам дека и тогаш имаше реакција, барем луѓе од мојот круг беа во фазон на уште тоа ни фалеше. Не беше олку голема тоа памтам, оти дојден келнер од Непал ваљда не беше гледан ко толку голема опасност и некако сите знаеа дека ваљда нема да остани за 200€ во МКД. За Британија гледаме секој ден што се случува таму и буквално ти кажува дека ќе ги депортира своите силувачи и криминалци кај тебе. Затоа толку голема разлика во реакцијата.
Само таму има брцање на ножој во бубрег. Низ цела ЕУ има мигранти. Ама брцањето на ножој во грб е Англиска активност со најмногу случаи од Лондон. Ете и тие да се први во нешто.

Кога веќе толку сакаш да мудруваш изнеси според тебе се разбира (затоа што нема докази туку само хипшотези) кои се денешните Илири или пак исчезнале како Македонците еден визитор од Бразил ми рече дека така ги учеле на чколија дека имало Македонци па немало Македонци, изумреле не се размножувале повеќе.

Многу е едноставно. Како што ние сме Македонци мешани со Словени, така Србите, Црно Горците, Босанците, Далматинците се Илири мешани со Словени. Буквално реката Тара во Црна Гора е илирски збор од еден од многуте илирски кланој. Името Босна влечи исто илирски потекла. Овие народи се по 2 метра високи - така ги опишува и еден Римјанин старите Илири.
Таткому на Константин бил Илир. Мајкаму Гркиња. Јустинијан бил исто Илир од Скопје. Србите се држат ко слеп за стап за Православието пошто знаат колку ова нив ги идентификува. Мешани со Словени ил не - крвта не е вода. Исто како што нас ни е јасно дека уште сме Македонци.

Последно уредено:
Не ми е јасно зошто СДСМ го носат уште в'уста? Нели сите видовме дека таа партија беше збришана на изборите? Јасно е дека Македонецот не ја гласа/не ја гледа на политичката маса повеќе.
Бар нека се преместат по плукање на Левица како опозиционер и одговорени за паника, ќе звучи толку колку основана критиката. Вака нема смисла. Зборува за СДСМ ко за бившата, за која не му е уште јасно дека ја нема повеќе.

Јас се сеќавам дека и тогаш имаше реакција, барем луѓе од мојот круг беа во фазон на уште тоа ни фалеше. Не беше олку голема тоа памтам, оти дојден келнер од Непал ваљда не беше гледан ко толку голема опасност и некако сите знаеа дека ваљда нема да остани за 200€ во МКД. За Британија гледаме секој ден што се случува таму и буквално ти кажува дека ќе ги депортира своите силувачи и криминалци кај тебе. Затоа толку голема разлика во реакцијата.
Само таму има брцање на ножој во бубрег. Низ цела ЕУ има мигранти. Ама брцањето на ножој во грб е Англиска активност со најмногу случаи од Лондон. Ете и тие да се први во нешто.

Многу е едноставно. Како што ние сме Македонци мешани со Словени, така Србите, Црно Горците, Босанците, Далматинците се Илири мешани со Словени. Буквално реката Тара во Црна Гора е илирски збор од еден од многуте илирски кланој. Името Босна влечи исто илирски потекла. Овие народи се по 2 метра високи - така ги опишува и еден Римјанин старите Илири.
Таткому на Константин бил Илир. Мајкаму Гркиња. Јустинијан бил исто Илир од Скопје. Србите се држат ко слеп за стап за Православието пошто знаат колку ова нив ги идентификува. Мешани со Словени ил не - крвта не е вода. Исто како што нас ни е јасно дека уште сме Македонци.
Братко, требаше сите да се збришани.
И двете партии се зла.
Нѐ испокрадоа и распродадоа. На ,,душа” имаат 65 души. Што очекуваш од нелуѓе?
Кочани место да им се измоча извинете вака, искочи цело на гласање.
*кловнот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom