Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
На мигрантите не им е местото во Европа, Европјаните ако мислат дека можат да ги истурат врз православни земји се заебале, блиску е босфорот, од таму од каде што ги земале таму да си ги враќаат. Овој дел на Европа може само да биде рута ако не им плаќаат авиончиња со сиктер кафенце.
Чекај нели во ѕидини требало да се чуваат, за пари и поволности со Бугарија? На што се должи ова твое салтомортале? Вчера ги сакаше, сега не ги сакаш мигрантите? Дај земи си го новиот апдејт од партија, вака не буниш :)

Па и немаше потреба, нивниот протест не беше нешто против нас, а и во главно протестот беше наменет за симпатизерите на Али, колку и да им покаже дека уште дише, пред да пушти душа.
ПА не е баш дека не е и против нас, ние дефакто бевме нападнати од Косово, и за мозокот и менталитетот на еден од тоа малцинство кога пцуе српска мајка мисли и на нас Македонците, исто и Бугарите еден таков ми пцие Српска мајка, затоа да не се лажеме себеси дека не било и против нас, едно македонско знаме немаше... Седи си ги знаеме, но нека урлаат ќе им дојде крајот.

ПА не е баш дека не е и против нас, ние дефакто бевме нападнати од Косово, и за мозокот и менталитетот на еден од тоа малцинство кога пцуе српска мајка мисли и на нас Македонците, исто и Бугарите еден таков ми пцие Српска мајка, затоа да не се лажеме себеси дека не било и против нас, едно македонско знаме немаше... Седи си ги знаеме, но нека урлаат ќе им дојде крајот.
Што бараа на протестов од нас ?

Што не одат во Хаг да протестираат учките? Кога имаат политички вакуум им текнува на учк тероризам.

Чекај нели во ѕидини требало да се чуваат, за пари и поволности со Бугарија? На што се должи ова твое салтомортале? Вчера ги сакаше, сега не ги сакаш игрантите? Дај земи си го новиот апдејт од партија, вака не буниш :)
Доста ме цитираш море, стојам зад кажаното, ако е за камп за привремен престој и сиктер сум ок, и британска помош со бугарија, се друго е надвор од памет, и на минатиот коментар не те цитирав оти си досаден, фати и мене да ме етикетираш со тодор александров, не сум неписмен.

Што не одат во Хаг да протестираат учките? Кога имаат политички вакуум им текнува на учк тероризам.
Тоа е вистинското прашање, али како што кажав овај протест беше за Али да покаже дека дише, и затоа реков не треба да се занимаваме со него и со нив, јас да бев ко медиумиве немаше ни да известам што правел шизовреникот.

Како што, не го слушаше на Али говорот? Војската на учк била и наша војска, ајде мајката.
Немам јас време за неговте забави, може што сака да кажува, пишав и во постот погоре, не е вреден за внимание.

IMG_6457.jpeg

Нема шо даље.
Така шо мигрантите нека си седат у Британија, а може ете дел у Америка да пратат. И у онакво да се онакваат колективно. Преку глава више.

Цитирам:
... по наредба на јавен обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција го лишиле од слобода Ф.С. поради сторено кривично дело „примање награда за противзаконито влијание“ - вкупен износ од 50 000 евра за да посредува и да го искористи своето реално влијание за да интервенира кај судија во Апелациониот суд Скопје и со поткуп кон судијата да влијае за да се изврши службено дејствие што не би смеело да се изврши.

... осомничениот побарал 100 000 евра за да влијае за укинување на мерка притвор определена кон лице кое е недостапно на органите на прогонот.

... на 6 октомври 2025 година примил дел од побараниот износ и тоа 30 000 евра, што му ги предала сестрата на лицето во бегство, а на 13 декември 2025 година директно побарал и примил уште 20 000 евра, како дел од поткупот што го барал за да го даде на судијата, осомничениот бил лишен од слобода и кај него билр пронајдени парите.

1000014740.png

... се работи за поранешниот државен правобранител Фехми Стафа, кој ја извршувал функцијата државен првобранител од август во 2018 година до 23 август 2022 година кога бил разрешен, државниот правобранител го назначним Владата, а институцијата со која раководи била задолжена да ги штити имотните и други права и интереси на државата.
... Фехми Стафа работел како адвокат, а бил и меѓу пријавените кандидати на последниот јавен оглас на Собранието за избор на член на Судскиот совет.
_____________затворен цитат

...и сега треба коментар, тие што треба да се пример за чесност и праведност, види ги без срам и перде, па одозгора правници - право за што за поткуп и кривични дела? Ј'зк!

Ништо, да не го фателе ќе го донесеа во нашава фудбалска лига на рехаб

so koj fakt konkretno ne se slagas ili samo treniras glupoca?

ne mora da repliciras i da me tagnuvas ako nemas sto da kazes
Автоматски споено мислење:

Тоа го вели чоекот што своите даночни пари ги дава за размножување на кенгури така да, множи го со zero..

da i vidi kakva drzava e aus a kakva mkd.

ali glup si ti toa da sfatis...

Последно уредено:
Религијата на мирот.

Територијални претензии, мнр ќе реагира?
Прегледај го приврзокот 463622
Буквално никој од споменатите ликови не е роден во дарданија, и мислам не е територијална претензија само кон нас поради тереза и јустинијан, туку константин мислам е роден околу ниш, денешна србија.
Теткава заборавила да наведе и дека: првиот човек се појавил на КосовА, првиот град е изграден на КосовА, првата цивилизација е појавена на КосовА, науките, философиите и уметностите имаат потекло од КосовА...и така натаму.

Вселената постои само ради КосовА...

Константин и Јустинијан се Илири. Не заборавајте дека Зета и Дукља се првите српски/илирски држави, денешна Црна Гора и Косово. Србите живееле на Косово. Дури и во СХС Лесковац бил културен и финансиски центар на Србите на југот. Од Белград иделе на Кино во Лесковац. После во комунизмот, втората Југославија сака да се тргни од Кралството, па Лесковац е гледан ко елита и се од него е преместено во Белград.
Само затоа што денес не живеат Срби на Косово незначи дека Јустинијан и Константин се Албанци.
Во тие времиња на Јустинијан и Константин нема траги од Шипски јазик на Косово, а не па население. Народите биле Илири дебело измешани со Словени уште во 6ти век. Тие векови е изградена и Светата Мудрост од Јусти.
Да и се помочам на афтохтоноста измислена на стокава што се туѓо присвоила за свое. Тргнувајќи од Џорџе Кастриот.
И ние знајме дека Јустинијан е Скопјанец ама еднаш не сум видел некој да речи дека бил Македонец.

Како дојде до ебаниот проблем Косово? Србите се сами криви. Уште АвстоУнгарија ко го ослободила Белград и Војводина - северот. Цело Косово се преместило таму. Кога Шипците од Албанија виделе празно Косово си рекле - бесплатни недвижнини и сите се преместите таму. 18ти век. Ете толку се тие стални на Косово. Затоа цело Косово е Српски Манастири полно - што тие ги палеа во 2004та. Ако си Илир, зошто газиш по своето? Па нели Јустинијан и Константин се Византијци и по дифолт Православни. Во тоа време на Коста немало концепт ко Православие. Но преместен е Главниот Град на империјата, а тоа покажува дека ова се баш баш Балканци кој бегале од Рим. А не негови кучки - ко некој други, сегашни соседи.

И да не се заборави дури и таткому на Константин да е Србин - мајкаму е Гркиња. Елена. Таа жена го оформила ликот и кралот дете.

Последно уредено:
Абе дибек тие што се во ХАГ не се од МКД секако, или за злосторства во МКД, изгледа навистина се србоман па си чуствителен за работи што немаш врска.
УЧК уби 10 припадници на АРМ кај Карпалак во 2001ва. Не плукај по гробот на своето.
Ако веќе ХАГот зел да им суди, доживотна казна за злосторства врз човештвото.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom