Јас не негирам дека се губат саати, туку аргументирам дека тие саати се потрошени оправдано на социјализирање. По дефиниција социјалните мрежи се за СОЦИЈАЛИЗИРАЊЕ и создавање МРЕЖА на познаници од твојот најблизок круг, па до стекнување нови од твојот поширок круг.
А ти викаш ако женско со кое имаш минимален контакт ти лајканала слика ќе си се размислил да не сака да те ебе?
Смири се Хенри Кавил.
На форумот настанале многу пријателства, луѓе играат фудбал, навиваат, одат на кино заедно итн па се додаваат на инста, фејс итн. И сега ти велиш ако ти објавиш слика од себе и Sledge Hammer ти ја лајкне како пријател со минимален контакт од форум, од град, ти И за него ќе се размислиш да не сака да те ебе? Хенри Кавил, несопирлив си.
Другар, ти имаш проблем со елементарно сфаќање на социјалните мрежи како прво.
И мора да работиш на себе и на самодовербата како второ.
Значи ти пројавуваш lust само ја потиснуваш? Зошто продолжуваш да скролаш а не ја избришеш бе другар, пред да се курчиш морално од висок коњ? Што значи, ти веќе не добиваш доволно внимание дома штом друга те привлекла, според твојата логика. Додека јас ставам паушален лајк ако ми се ДОПАДНАЛА СЛИКАТА бидејќи сме во ист социјален круг, и терам даље.
Зрелост кога веќе споменуваш е тој лајк од моја или нејзина страна да не створи сомнеж во врската, а не да мора да ја облечеш во бурка за да не се создаде шанса што ствара сомнеж. Ќе те засрамела јавно ако ставила лајк... леле бе кревко машко егце едно што живее за комшиите, абе демонстрирај малце самодоверба, направи да сака да е со тебе, а ти труди се тоа да остане така бидејќи ТИ нудиш доволно, а не да ја криеш друг да не случајно и понуди подобро.
da, sto drugo da pomislam dokolku zenska licnost so koja ne sum vo kontakt ili ist socijalen krug mi lajkne, osven toa deka pokazuva interes sprema mene so istoto?
kazi mi ti, na simpatiite im stavase lajkovi i zosto?
forumov i socijalni mrezi od tipot na fb, ili pak instagram voopsto i ne se sporedlivi, poentava na forumov e informiranje i diskutiranje, spodeluvanje na sopstveni mislenja i debatiranje na x temi kade sto sekoj od ucesnicite e (delumno) anonimna licnost, bez javno vidlivi sliki od sebe, bez ime i prezime, nitu pak imam moznost po default jas da biram cii postovi jas ke citam, sto i ne e slucajot so tradicionalni socijalni mrezi, znaci drasticna razlika.
lajk tuka na neciv stav ili mislenje e drasticno razlicno od lajkuvanje na slika na odredena licnost na instagram.
dechko, nemam jas problem so sfakjanje na socijalnite mrezi zatoa sto socijalni mrezi imam od vremeto na mySpace, a fejzbuk profilot za godina dena ke e dve decenii star, tuku ti si odbral da zivees (ili te stavile) vo balon na iluzii kade sto na socijalnite mrezi nisto ne se slucuva i nisto na niv ne e od nikakvo znacenje.
po tvojov moabet si odlicen primer za Stanko od FINKI, koj pokraj izrazeni intelektualno-kognitivni sposobnosti, sepak na socijalno nivo si glup, neiskusen i nesvesen za slucuvanja okolu tebe.
dokolku jas treba da porabotam na samodoverbata, togas ti treba da porabotas na samopochitta koga veke ti e skroz okej partnerkata da stava lajkovi na random lugje od sprotiven pol, da im go hrani egoto, da si istrazuva opcii i potencijalni partneri, dodeka ti dremes ko misir i coping mehanizam ti e ziveenje vo zabluda deka nisto na socijalnite mrezi ne e od znacenje u 2025, najverovatno izmanipuliran za istoto od lugje koi toa go praktikuvaat.
ne se raboti za nikakov lust, nitu pak nekakvo potisnuvanje, iako koga navistina bi bil lust vo prasanje daleku pozrelo e da go potisnes otkolku da postapis pod vlijanie na nagonite i impulsite i na taa licnost i dades do znaenje deka ti se dopagja toa shto go gledas.
eden clen nekogas imase napisano ubavo, ne mozes da vlezes vo objekt i da ne primetis deka ima plochki, no samiot biras kolku vnimanie i vreme na istite ke obratis.
jas nit sledam starleti, nitu pak se sledam so zeni kaj koi imam prolaz koga sum vo vrska, taka da nema zasto voopsto i da se vozdrzuvam, tuku kazanoto bese kako primer.
p.s, koj spomna za lajkuvanje na sliki na lugje od ist socijalen krug?
zrelost e koga izbegavas situacii koi sto mozat da stvorat somnez, ne koga zivis vo balon deka postapkite ne ukazuvaat na nikakva namera, pogotovo banalni postapki koi vo vrska lesno se izbegnuvaat ako imas gram samokontrola, pocit sprema partnerot i ne ti e potrebna dodatna eksterna validacija i paznja od sprotiven pol.
da, ti ja pretstavuvash partnetkata, taa te pretstavuva tebe, kako vo fizickiot svet taka i vo digitalniot svet, a bas jaka pocit pokazuvas sprema nea odvojuvajki vreme indirektno da i kazes na druga zenska licnost deka ti se dopagja toa sto go gledas, pred sirok auditorium.
eve bas me interesira, zenska ti stava lajk na drugo masko, istiot ja starta vo DM (80% i povekje od startuvanjata se na ovoj nacin), koj e tuka inicijatorot?