Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
На социјална мрежа сме. Еве ти лајк, внимание.
Како се осеќаш сега кога си ги изневеривме жените?
100% се фамилијарни слики, нема проблем со лајкнување на нив.

Проблемот е со сексуално провокативни профили или кога девојката/дечкото се соло.

Луѓето се спремни да ја извитоперуваат реалноста и да си ја прилагодуваат на тоа на нив како им одговара. Секоја мисла има тежина, секој збор има влијание и секое внимание кое му се посветува на некого у облик на лајк и сл. има тежина. Уствари у позадина се крие незадоволство у врската, незадоволство од партнерот и полека се прибегнува кон барање на нов/нова или евентуално правење кејф на курот/дундата.

toj moabet deka si ti krivecot, nesigurniot zatoa shto ti smeta shto partnerot ili partnerkata lajkuva na drugi lugje od sprotiven pol e moabet na idni cuck enjoyeri koi ke masturbiraat dur nekoj im ja klecka zenata pred niv.

zamisli ti kako masko vo vrska treba da si okej so toa tvoja partnerka da mu kazuva na licnost od sprotiven pol po pat na lajk i notifikacija deka i se dopagja toa shto go gleda (on), dodeka e vo romanticna vrska so tebe, a i istovremeno indirektno inicira konverzacija i mu go busta egoto.

zamisli kako zrela licnost da ja nemas taa samokontrola da iako ti se svigja toa sto go gledas toa na slikata, sepak da ne lajknes i da prodolzis da skrolas, i so toa da ne stvaras somnez vo vrska, da ne pokazuvas dostapnost sprema drugi mazi, da ne bustas ego na licnost koja sto ne ti e partner i da ne go sramis partnerot javno.

mnogu idealisticki gledate na rabotite, demek nemalo vrska lajkot, pa sto kur togas go stavas?

storinja postirate zatoa sto ste ubavi, ili zatoa sto sakate cela follower lista da ve vidi ubavi i da si gi prebroete potencijalnite koi ke vi go lajknat?

zasto ako ste ubavi, slikata ne si ja ispratite na partnerot koj ke vi dade paznja i validacija, tuku ja objavuvate da ja vidat site, hm, da ne e valjda zatoa sto ste nezasitni od paznja i paznjata samo od partnerot vi e nedovolna?

kakvi filmovi na poedinci vi pravat zenite, a pritoa im veruvate na nivnite manipulacii deka nemalo vrska toa shto lajkuvale (pa shto kur lajkuva?), deka bile prijateli od gradinka ili ete od drugarka pa drugarka pa drugar, i taka nataka, a istite zeni si go ispituvaat terenot i potencijalnite za monkey branching i vo prva prilika ke vi tvrdat kako nivniot telefon bil privatnost i intima (seksot ne im e) ideka zamisluvate raboti pri ocigledni znaci za promiskuitentnost.

Филозофија за лајкови, на тоа дереџе спаднала љубовта, па и човештвото. Најебали смо

Филозофија за лајкови, на тоа дереџе спаднала љубовта, па и човештвото. Најебали смо
moderno vreme moderni problemi, bitno e da se adaptiras.

od zapoznavanje, iniciranje dejt, sekojdnevna komunikacija, mikrovaranje, varanje, dogovaranje sredbi, itn, se denes se sluchuva preku socijalni mrezi i ne treba da se pravime slepi na toa shto tamu se sluchuva.

ednostavno socijalnite mrezi dozvoluvaat javen degenerizam pod izgovor deka socijalnite mrezi se irelevantni iako na mnozinskiot del od populacijata dnevno im jadat saati od zivotot.

lugje sakaat da mi kazat deka nemaat problem so toa partnerkata vo nivno prisustvo ili odsustvo otide kaj drug lik i mu kaze "mi se dopagjash", da mu frla pogledi ili "mi se dopagja toa shto go gledam", zatoa shto se okej koga toa se sluchuva na digitalen nachin.

socijalnite mrezi na mnozinskiot del od populacijata dnevno im jadat saati od zivotot.
Изземаш ли doom scrolling од математиката? Aко социјализираш, зошто е јадење саати?
Пола друштво и фамилија ако ти е во странство, што е случајот во секоја втора куќа во земјата, кај е проблемот?
lugje sakaat da mi kazat deka nemaat problem so toa partnerkata vo nivno prisustvo ili odsustvo otide kaj drug lik i mu kaze "mi se dopagjash", da mu frla pogledi ili "mi se dopagja toa shto go gledam", zatoa shto se okej koga toa se sluchuva na digitalen nachin.
@Sledge Hammer ти ставил лајк на постот, дали тоа значи дека сака да ти го откачи?
На инстаграм е срце, дали тоа значи некому кажуваш дека го љубиш?

Изземаш ли doom scrolling од математиката? Aко социјализираш, зошто е јадење саати?
Пола друштво и фамилија ако ти е во странство, што е случајот во секоја втора куќа во земјата, кај е проблемот?

@Sledge Hammer ти ставил лајк на постот, дали тоа значи дека сака да ти го откачи?
На инстаграм е срце, дали тоа значи некому кажуваш дека го љубиш?
i so izemanje na doomscrolling sepak fakt e deka saat(i) dnevno lugjeto troshat po socijalni mrezi, sto samo pokazuva deka socijalnite mrezi i ne se tolku nebitni kolku sto lugjeto sakaat da pretstavat.

drug e toj moabet so familija ili prijateli vo stranstvo.

dokolku imav sliki od mene postirano i istiot mi gi lajkuva slikite, mozebi i bi se razmislil, no da bese zensko i da mi lajkuvase sliki, sigurno ke pomislev deka imam shansi kaj nea, pogotovo ako nemame kontakt ili imame minimalen kontakt vo realniot zivot.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom