Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
сигурно има притисоци за мигранти сигурно од УК и еуросодомата, но Мицко не планира да носи овде циганоси. Албанија за да го отклучи таму некое поглавје и налагале тоа да го направи да гради кампови. Значи после бугарите, следно предавство би биле мигрантите што треба да се направи.

Мицкоски: Ќе се повлечам од политиката ако Филипче најде еден мигрант, во спротивно да се извини јавно

Ај да се надеваме дека ова е вистина.

Нема да има мигранти тука. Единствено за бележење е како легендиве дозволија да бидат поразени на своја тема од клинички мртви СДС, и пар ашљаци од твитер да им искреираат хистерии и психози, какви што Заев и Шарена Револуција не можеа да создадат со милиони евра вбризгани од Сорос и Усаид. Ни знаеја да се опозиција, ни па знаат да се власт.

Последно уредено:

Мицкоски: Ќе се повлечам од политиката ако Филипче најде еден мигрант, во спротивно да се извини јавно

Ај да се надеваме дека ова е вистина.

До кога со овие вмровски финти?

Ако најде мигранти јас ќе се повлечам од политика? Никаква одговорност нема, никаква казна. Ќе се повлечел од политика? Та голем кур, дај ми мене некој милион и јас ќе престанам да пишувам на форумов.

Што уствари ќе се случи: Ќе потпише се, ќе земе еден куп пари и кога ќе е доцна ќе летне кај тате Грујо, а ние тука ќе се плашиме да пуштиме дете или сопруга надвор од куќата без надзор.

Секогаш ама буквално секогаш вмро работи против народот и државата.

Господ нека ни е на помош...

До кога со овие вмровски финти?

Ако најде мигранти јас ќе се повлечам од политика? Никаква одговорност нема, никаква казна. Ќе се повлечел од политика? Та голем кур, дај ми мене некој милион и јас ќе престанам да пишувам на форумов.

Што уствари ќе се случи: Ќе потпише се, ќе земе еден куп пари и кога ќе е доцна ќе летне кај тате Грујо, а ние тука ќе се плашиме да пуштиме дете или сопруга надвор од куќата без надзор.

Секогаш ама буквално секогаш вмро работи против народот и државата.

vadi bugarski i teraj nekade... stom ne ti cini sto si go gubis vremeto zaludno

Еве Кањо го претрка Рон и веќе е во фаза 5 - Иселисе ако не ти се свиѓааа!!!

Фала богу дека негираат, ама не сме сите со IQ81.

1. Прво ќе негираат дека се договорени да донесат мигранти
2. Па ќе почнат да релативизираат.
3. Моравме, таков беше договорот. Сфе да им ебеме на сдс!
4. Фаза 4 Мигрантите се добри помагаат за БДП ни требаат повеќе мигранти.
5. Иселисе ако не ти се свиѓааа!!!

vadi bugarski i teraj nekade... stom ne ti cini sto si go gubis vremeto zaludno
Значи ќе има мигранти, ама тие се од добрите мигранти?

Каков самоубиствен ген имате не е можно.

Сакам да живеам тука, сакам да живеам во опшество што е безбедно, што има иднина и сигурност, не сакам предавнички политичари да ми населуваат криминалци, силувачи, убијци итн по улициве.

Ако ги сакаш толку, оди ти таму каде што се мнозинство па живеј ти таму.

Еве Кањо го претрка Рон и веќе е во фаза 5 - Иселисе ако не ти се свиѓааа!!!

prvo si pravite filmovi. pa barate da vi gi demantiraat. pa koga vi gi demantiraat si pravite pak filmovi vo koj i sve ne cini i dzabe bilo. ako ne vi se sviga idete nekade kade ke vi e podobro.
Автоматски споено мислење:

Значи ќе има мигранти, ама тие се од добрите мигранти?

Каков самоубиствен ген имате не е можно.

Сакам да живеам тука, сакам да живеам во опшество што е безбедно, што има иднина и сигурност, не сакам предавнички политичари да ми населуваат криминалци, силувачи, убијци итн по улициве.

Ако ги сакаш толку, оди ти таму каде што се мнозинство па живеј ти таму.

ti glup si ili nesto ne ti e jasno? dogovor nema ti e kazano toa sto poveke ne ti jasno?

Проектот е од Кралството Југославија ама како тогаш што е замислен не е одржлив од финансиски карактер. Ваков како овај со 12 хидроцентрали е разработен во 60тите и во 88ма или 90та има добиено награда од владата на Марковиќ за најдобар проект во Југославија за таа година. Во 96та или 97ма за првпат во независна Македонија се дискутира за овај проект и тогаш се јавува Франција за да го реализира овај проект. Договорот бил да им се отстапи на 30 и потоа да се врати во наше владение. Практично до сега ќе ги имавме наши ама имаме многу глупави политичари на власт.

Проектот од Кралство Југославија бил за пловен канал Морава - Вардар , и за тој имале произнесено некаков интерест Французите колку и да бил сериозен тој интерест.

Проектите од СФРЈ биле далеку поконзервативен и сличен на најмодерниот проект од ЕСМ. Мнозинството на браните да бидат проточни, и приоритетот да се стави на производство на енергија и системи за наводнување. Преводници не биле планирани на ниту една од браните ниту пак каков било речен транспорт по целиот тек.

Imalo mnogu pokonkretni predlozi od ova, kaj sto imalo i fizibiliti studii i stignale do sobranie pa pak nisto ne bidnalo. Ova e mnogu daleku, i osven za vlijanie nema nikakva ekonomska isplatlivost.

И СФРЈ проектите и последниот од ЕСМ ималекомплетна документација и физибилите студии. Проектот од СФРЈ имал и комплементарни проекти за релокација на автопатот како и проект од Железница за релокација на пругата. Од аспект на исплатливост и сериозни понуди и за Чебрене и Галиште и за ТЦ Неготино имаат добиено сериозни понуди, не ги прифаќаат зошто немаат никаков кратко рочен интерес и најверојатно нивните наследници ќе ги сечат лентите на истите.

И барем моја е теоријата дека нашите политичари намерно спречуваат каков било вистински развој на државата. Зошто на пример Луково Поле беше комплетно реалистичен проект со целосна документација и одобрен кредит и беше спречен за банални причини.

Стигнаа првите неколкумина. Баш се фини, Заветна знаат да ја пеат и рекоа дека се чувствуваат многу гордо во Македонија.

Прегледај го приврзокот 463147
9537.jpg

Размислување ? :kafence:

Пребарување:

„Многу е веројатно дека фотографијата на која се повикувате е лажна слика генерирана од вештачка интелигенција.

Има значителен пораст во употребата на вештачка интелигенција за креирање и ширење лажни слики и видеа за мигранти на платформите на социјалните медиуми, честопати со цел монетизација или дезинформација.
Иако секако има мигранти во Северна Македонија, бидејќи е транзитна земја на балканската рута кон Европа, специфичната фотографија што ја споменувате веројатно не е вистинска поради неколку фактори:

Распространетост на лажни слики од вештачка интелигенција:
Бројни извештаи од организации за проверка на факти потврдуваат дека каналите на социјалните медиуми, вклучително и некои што се фокусираат на „мигрантски патувања“, користат алатки за генерирање видеа и слики од вештачка интелигенција како Veo за да креираат измислена содржина.
Сентимент на корисниците:
Коментарите на овие лажни објави честопати покажуваат дека некои гледачи сфаќаат дека се генерирани од вештачка интелигенција, додека други реагираат како да се вистински, што го поттикнува ширењето на содржината.

Традиции за откривање:
Експертите советуваат да се бараат вообичаени артефакти од вештачка интелигенција во сликите, како што се измешан текст, необични делови од телото (раце, стапала), чудни позадини или неприродно замаглување, за да се утврди нивната автентичност.

Всушност, Северна Македонија првенствено служи како транзитна земја за мигранти кои се упатуваат кон Западна Европа, а не како крајна дестинација. Постојат официјални транзитни центри и центри за азил, а невладини организации како што се Македонскиот Црвен крст и Легис обезбедуваат поддршка, но големи, видливи, нерегулирани „кризи“ во срцето на Скопјe, како што се прикажани на потенцијално лажни слики, се малку веројатни.“

hat-tip-hats-off.gif

Imalo mnogu pokonkretni predlozi od ova, kaj sto imalo i fizibiliti studii i stignale do sobranie pa pak nisto ne bidnalo. Ova e mnogu daleku, i osven za vlijanie nema nikakva ekonomska isplatlivost.
Ова е многу блиску и затоа боли многу што не се реализира. Физибилити студија има и за Чебрен и Галиште, Вардарска долина и сите оние познати хидроенергетски проекти.

Како дискутабилно за партиска припадност, голем дел биле готово специјалисти? :facepalm: Овие што ги гледаш на линкот за примените во Тетово, сите ги познавам.Добар дел се моја генерација, некои плус 1,2 години, а некои 2,3 генерации од мене. Буквално преку 90% од нив не се готови специјалисти, во моментот се на специјализации, а некои се во процес на запишување специјализација.:rolleyes: Во однос на овие директори кои ги линкова, оди на сликите од конгресот на вмро што беше сега и пробај изброј колку лица ќе најдеш таму. Јас веќе 6, 7 избројав. Аууи човече ти навистина си била уникум. :pos::pos:
... OK, јас прашав така ми кажаа и еве ти пример некој(а) специјализант(ка) „Т“ си доби решение и е доктор специјалист во ртг одделот, а кога аплицирал(а) била специализант(ка) и сега што сум јас овде уникум :toe:,
... и ако добар дел е твоја генерација, а пишуваш дека сите ги познаваш, останува логичното прашање од каде ги познаваш, си завршил медицина во тетовскиот универзитет или си почнал специјализација во тетовскиот универзитет чиј упис колку читам било од 2023год за специјализации? :eek: немој да ми кажеш дека сите овие специјализанти завршиле во скопскиот универзитет и дека и тука специјализираат, пресмешно да биде вистина и воедно уникум доколку е!
многу ги фалите кинезиве, но автопатот кичево охрид го праат 100 години. Лапајќи 250 милионски анекси. Исто и настрешницата што уби 15 души во Нови Сад они ја праеја.
+ унгарски и француски фирми да биде поточно!
До кога со овие вмровски финти?Ако најде мигранти јас ќе се повлечам од политика? Никаква одговорност нема, никаква казна. Ќе се повлечел од политика? Та голем кур, дај ми мене некој милион и јас ќе престанам да пишувам на форумов.Што уствари ќе се случи: Ќе потпише се, ќе земе еден куп пари и кога ќе е доцна ќе летне кај тате Грујо, а ние тука ќе се плашиме да пуштиме дете или сопруга надвор од куќата без надзор. Секогаш ама буквално секогаш вмро работи против народот и државата.

...е ајде де, да ги вратиме СДСМ тие работеле за народот и државата... нели вујче? сега како ќе биднеме шарена револуција или розова, да го урнеме системот и да го донесеме Филипче ака Заев премиер, бесплатна лоботомија за сите гарантирана!
ааааааа сакаш пари да не пишуваш на форумот, значи земаш пари да пишуваш....ааа извини ти влегов клизечи во бизнисот, продолжи да пишуваш! (y)

Последно уредено:
Нема да има мигранти тука. Единствено за бележење е како легендиве дозволија да бидат поразени на своја тема од клинички мртви СДС, и пар ашљаци од твитер да им искреираат хистерии и психози, какви што Заев и Шарена Револуција не можеа да создадат со милиони евра вбризгани од Сорос и Усаид. Ни знаеја да се опозиција, ни па знаат да се власт.
Има Мицко направено некоја беља. Прво, Тајмс и Дејли мејл ги нарекува таблоиди. Второ, вели ,,ако до пролет,, Филипче најде и еден мигрант... зошто бе до пролет? Оти не каже ,,ако било кога,,... Шо ако на лето дојдат мигранти?

....медиуми ставени на најако, Филипче, а божем доктор, приципиелен со етика, глумење лудило до небо, срамота каков штирак од образ има овој човек, како не му е срам за тоа све што правел и тој и СДСМ сега да глумат лудило, големи патриоти, не ми се отвара ТВ, ни па ми се доаѓа овде на Кајгана, членови изникнати до сега никаде ги немаше, се распишале тука продавање мозок за бубрези да се прекрсти човек, власт со година дена споредбено срањето од седум години, па уште сеир се тера, колку треба да имаш проблем со мозочната централа да кажеш „ Кој е Мицковски да прима мигранти“ ниту примил, ниту рекол дека ќе прими, а кој сте вие бе мамица ваша и со кое право го сменивте името на Македонија? со кое право, народот ли се сложи, ебави мозошниот куршлус што го имате!

Ве читам и никако да разберам,
Што стана со Пржино 2 пропадна или не?
Едни изнесуваат информации дека тоа е готова работа пропаднал (ќе им ли барем овој пат одговорност, се шегувам знам дека ќе нема), а други не се даваат упорни се и изнесуваат дополнителни прашања од типот ако до пролет немало мигранти дали тоа значело дека ќе дојдат на лето :pos:

И на двете екипи им посакувам успех, не се давајте, прво беа кравите, сега мигрантите, во паузата пензиите... следно што би можело да биде!
Автоматски споено мислење:

....медиуми ставени на најако, Филипче, а божем доктор, приципиелен со етика, глумење лудило до небо, срамота каков штирак од образ има овој човек, како не му е срам за тоа све што правел и тој и СДСМ сега да глумат лудило, големи патриоти, не ми се отвара ТВ, ни па ми се доаѓа овде на Кајгана, членови изникнати до сега никаде ги немаше, се распишале тука продавање мозок за бубрези да се прекрсти човек, власт со година дена споредбено срањето од седум години, па уште сеир се тера, колку треба да имаш проблем со мозочната централа да кажеш „ Кој е Мицковски да прима мигранти“ ниту примил, ниту рекол дека ќе прими, а кој сте вие бе мамица ваша и со кое право го сменивте името на Македонија? со кое право, народот ли се сложи, ебави мозошниот куршлус што го имате!
Чувај си здравјето не гледај ТВ. :)

Последно уредено:
Kakov e stavot na Levica okolu migrantite ? Ima nekoe soopstenite, izjavi za javnost, se znae nesto :cautious:
P.s ne gi racunam pritresvanjata na dezurnite blagonadezni levicari tuka, tie generalno za se se pritresvat , kako odvaj da cekat nekoj da umri ili nesrekja da ima :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom