- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 24.073
- Поени од реакции
- 41.213
... аааааа овде грешка си, Егејците и сега никој не ги сака од овие демек автохтони Македонци, само по потреба кога треба да се кажат антички Македонци инаку во реалниот живот тука се сите Македонци никој не се именува Вардарец , ама ќе рече остај го Егеецот? Си видел некаде функционер Егеец и не е нормално јас ти гарантирам, албанскиот етникум има повеќе почит кон Егеецот отколку Вардарецот кој само тој е Македонец другите од Пиринска, Егејска Македонија и Мала Преспа пасат трева и по потреба се спомнуваат како Македонци!Егејци бе. Ете памтете Егејците како никој не ги сакаше, а глеј сега како е све нормално и нема некој проблем...
...ако си Македонец, а си отиден со бугарски пасош, џабе - за ЕУ ти си Бугарин, а дома може и Кинез да си документите се тие!Прво и основно - јас и Швајцарците не сме *ние*, за да ми се обраќаш со *немате ни*. Јас си сум Македонец, кој живее и работи Швајцарија, за да на мора да лижи партиски кур - против своја воља. Тоа е угнетување на личноста, каква што ретко се видела на овај свет.
Најголемиот дел исселени Македонеци овде, ја имаат истата причина. Ние не сме Швајцарци.
Последно уредено:
Еве веднаш ќе те демантирам. На овие конкурсите за приватни специјализанти каде што напримаа вмровци, во секоја институција низ Македонија примија по 7,8 души максимум. Ама затоа во Тетово баш пред една недела примија дури 28 Албанци: