Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги поддржувате протестите на Ромите низ државава?

• Вкупно гласачи
    100
  • Гласањето е завршено на .
Па ние на балканот имаме право да не сакаме ислам после 6 вековно ропство од исламски калифат, тоа што на запад е расизам овде е друго, еве мене не ми пречат украинци на пример.
Автоматски споено мислење:

Со Тане во средина? Бугарот кој го шетаа фашистите низ Македонија како голем јунак, притоа и шпиун за турците.
Бато се заебавам.

Ме зачуди негативната реакција на неколку Албанци по нетов околу веста. Но, немајте дилема повеќето сакат овде да биде све муслимани па макар и од Афгнистан и Пакистан и Сомалија.

Наше е - секој од нас да биде против тоа. Независно за кого гласал на избори.

Сметаш дека шќипојте се поинакви у гла‘та од Пакистанчеросите само ради некој нивен допис на „Нет„?

Јас не мислам....иста им е верата, ист им е менталниот склоп.

poloso e da ni pustat strucen kadar sto ke ostane a ima tetovski diplomi... takvi eksperti veke si imas doma
... „експерти“ имаш и од другата страна каде започнуваат на скопските универзитети, па пошто не можат испити како пример анатомија да положат се префрлуваат со студирање во тетовскиот, па и во соседните држави, најчесто во Бугарија, па на крај година таму за еден два испита, пак ќе се префрлат во скопските универзитети и воала диплома од скопски универзитет, а ако не успее да се префрли диплома од „странски“ универзитет, каде пример анатомија полагаат онлајн или со прашања и одговори „Да“ „Не“ или под а/б/в/д кажи го точниот одговор, „другата страна експерти“ истото го прават во косовските универзитети, бургија- парата е!

... образованието е во голема криза, не само со тетовските дипломи, кои се со Амин од скопските професори кои за пара им ги изработуваат и специјалистичките теми и докторати, документи со највисоки титули, а знаење нула, го уништуваат македонското образование, па ете ги сите скоро во пензија ќе изумрат веќе тие професори, ќе видам на што ќе се шлепат сите овие нови генерации кои со мама и тато и партија и со пари на грб се пробиваат со незнаење, а старата гарда професори за пари им ги изработуваат сите дисертации, трудови, магистратури...итн итн!

... а да се знае, треба некој што знае да направи инспекција и провери сите тие силни титули и завршени школи, ами ако самат инспекција исто како тие што треба да ги провери е неписмена, кој ќе одреди што е исправно или ни тие не знаат ни за што треба да направат инспекција, :ROFLMAO:

...криза голема на незнаење во секоја сфера и тоа што е како треба, го расипуваат и затоа хаос во секоја сфера, советници со никакво искуство, жолтоклунци, женски тукушто излезени од клупи - советници?? што би советувале, дали надвор ќе врне и треба да се земе чадор? :facepalm:
Така ли ви рекоа, не ги носите вие ами од ЕУропска така ви рекле, тоа што вие сте се согласиле е небитно :lolzz:
...те мислев за попаметен, ама сепак ти давам шанса дека не знаеш кој седи зад форумски ник, кој тоа би ,,ми рекол“ нели ти е јасно дека селектирам извори што читам, а најмалку ги читам овие на нашиве копи пасте новинари и политичари од ранг на најниска интелигенција и неостварени како личности? али нема веза штом сум тука на форумов, треба да се прилагодам на нивото!

Последно уредено:
и до сега има ли заклучок односно точност во веста..Ќе идат или Не?

Абре пизда ви матер глеате ли вие што се дешава у западна Европа?

Нормални ли сте бре да ви ебам све по список...

добри биле... ќе мешале малтер
се придружувам кон добрите желби!

што курац не мешаат малтер у Енглеска, него силуват тамо, пљачкаат...
божиќните панаѓури им се ко кибуц со огради и змејски заби опколени, божиќните миси со оружана стража со панцири...
Е па доста беше овие од “Енглеска“ да силуваат и крадат време е малку и овие да силуваат и крадуцкат!

Вака со неверување беше народецов дека ќе му го продадат името и идентитетот..
Си свиркаа!
После плачат на тастатури, а некои и баш к*р не ги боли..
IQ80 народ сме..
Не биу рекол дека народот е со коефициент 80 ама ако те задоволува тоа во ред.
Имаше референдум и според многу критериуми покажа и докажа дека е само објект со кој се играат демоНкратските елити.

А за коефициентот како и многу други сте во заблуда или пак не знаете за што говорите.
По се изгледа има потреба некои работи да се повторуваат затоа што многу брзо се забораваат.
Првиот пример:
Некој селанец имал крава со која бил незадоволен па со жебната му одлучиле да ја продадат.
И така еден ја зел и ја води на ат-пазар, но по пат се среќава со еден сосед кој го прашва каде со кравата?
Овој рекол ја носам на пазар ама дали ќе ја продадам не знам.
На што овој одговорил дека сигурно ќе ја продаде затоа што секое тенџере си има свој капак.
И така овој ја однел на пазар доаѓале луѓе прашувале ама никој да ја купи и така попладне пак ја зел и тргнал накај дома.
По патот повторно наишил на човекот , но сега го прашува зошто повторно ја води дома.
На што овој вели дека никој не сакал да ја купи, а човекот рекол не се секирај дај ја ваму сега ќе ја продадеме и повторно завршиле на пазар.
Дошле на пазар и овој почнал да вика погледнете ја ова крава, дава млеко по цел ден, дава телиња, не јаде не пие многу е мила децата со неа си играат...
По што почнале да се собираат луѓе и да прашуваат за цена и таман да ја продаде сопственикот на крават СТОП не ја продавам!
А пријателот го прашал па нели сакаше да ја продадеш зошто се предомисли?
Па јас ваква крава цело време барам, крава што дава млеко што е мирна што не јаде многу и.... па си ја зел и се вратил дома со кравата.

До наравоучение се надевам самите ќе дојдете!

Втор Пример:
Некој од големиве олигарси цркнал ама копиљ олигарх бил од тоа газдите капиталисти од редот на Рончевци.
И таму горе го пречекал Дедо Петар со прашање:
Каде сака во Рајот или во Пеколот?
Копиљов изненаден на вакво прашање, подразмислил, па како и секој бизнисмен, прашал: А може ли прво да погледнам?
Дедо Петар одговорил може, па повикал еден од Анѓелите за да му ги покаже на копиљов рајот и пеколот.
Анѓелот го зел копиљов и прво го одвел во Рајот.
Копиљов гледа таму некакви си ливади, луѓе нешто си работат и додека работат се смеат и си пеат песни, ама нешто досадно исто како ...
(едни нудат рај на земјата други нудат рај на небото, кој се кои?)
По рајот Анѓелот го одвел во пеколот да го види... кога има што да види, во потоци виски и вино, шипка на која се вртат само девици, кока и и милилитри милиграми колку ти душа сака...
По сето тоа Анѓелот од одвел копиљот повторно кај Дедо Петар, кој го прашал, дали и што избра?
На што копиљот одговорил сакам во пеколот!
И штом го рекол тоа се нашол во казан со други копиљи да се вари...
Кога видел копиљот одлуќил да праша некој од Ѓаолчињата што е ова зошто е во казан што е со тоа што го видел???
На што ѓаолчето одговорил,: Ние имаме подовар маркетин од тие во Рајот!

Е сега кој разбра разбра, кој не ќе ја повториме лекцијата во некоја друга прилика.

Важи нека донесат ама да се вратиш и ти со цела фамилија вака не ме убедуваш

ne te ubeduvam nisto ti ne ubeduvas deka ke donesat migranti pri veke kazano deka nema.

ti si toj sto pravis panika za zhabe, jas ti posocuvam deka i da se sluci toa sto nema, 1 nema da ostane vo vukojebinata... kapiras?

и до сега има ли заклучок односно точност во веста..Ќе идат или Не?

fake news... gubrevo od opozicija samo jade gomna kako i sekogas.

UK si ima veke potpisano dogovor so rawanda koj veke e testiran i si funkcionira od predhodno. ako povtorno pocnat da procesiraat aplikacii nadvor veke imaat kade.

Кој кажа дека нема?

100 pati e objaveno i od nasi i od nivni politicari.

fake news... gubrevo od opozicija samo jade gomna kako i sekogas.

UK si ima veke potpisano dogovor so rawanda koj veke e testiran i si funkcionira od predhodno. ako povtorno pocnat da procesiraat aplikacii nadvor veke imaat kade.

100 pati e objaveno i od nasi i od nivni politicari.
Нема грешка, од наши политичари било објавено :)

Инаку го заболе курот некој дали ќе останат тука или заминат, проблемот е во тоа што некој прифатил нешто такво или не. Истово да се случеше да беше обратна ситуација со сдс на власт 10 тастатури до сега ќе сменеше, така да имај образ малце и коментирај за самиот чин, не за тоа дали ќе останале тука или не.

тогаш и ние Македонците и Албанците мора да се обединиме со идејата да не стапнат овде.
Со Арнаутите единствено можете да се обединете во поделба на Македонија.
Тешко е да се прифати реланоста ама не ја креирам јас.

...те мислев за попаметен, ама сепак ти давам шанса дека не знаеш кој седи зад форумски ник, кој тоа би ,,ми рекол“ нели ти е јасно дека селектирам извори што читам, а најмалку ги читам овие на нашиве копи пасте новинари и политичари од ранг на најниска интелигенција и неостварени како личности? али нема веза штом сум тука на форумов, треба да се прилагодам на нивото!
Ајдее уште еден загрижен за мојата памет.
Инаку не полемизирам со форумски никови ами со напишано на форумов од таму некој.
Никогаш не селектирам што читам затоа што сметам дека мора добро да го познавам непријателот за да се заштитам.
Пресститутки и политичари од тие рангови не ми се во фокусот, и онака се само корисни идиоти.
Ма секако си добредојден, на форумов што се однесува до мене, само не претерувај со релативизација затоа што е почетна фаза во манипулирањето, а на тоа сум алергичен. :)

Последно уредено:

Инаку го заболе курот некој дали ќе останат тука или заминат, проблемот е во тоа што некој прифатил нешто такво или не. Истово да се случеше да беше обратна ситуација со сдс на власт 10 тастатури до сега ќе сменеше, така да имај образ малце и коментирај за самиот чин, не за тоа дали ќе останале тука или не.

normalno sdsm se gomna sto ja unistuvaat drzavata. ovie sega sto kukaat tuka se gomna sto gi podrzuvaat sdsm ili kurtonite od levica. jas ne gledam panika megu narodot i glasacite na vmro. prilicno jasen e stavot i na vmro i na uk. samo glupaci se palat na vakvi gluposti.

cinot na dezinformacii?

Опа бато, значи целава работа е кој бил на власт сдсСС или ДПснЕ јас пак почнав да мислам дека е од чисто патриотски побуди!

@kano , добро и ти затоа што нема да останат депортираните во Северџганистан си за таков договор со Бритите или принципиелно си против?
..многу нешто врдуцкаш ни риба ни девојка, ај биди по концизен ;)

normalno sdsm se gomna sto ja unistuvaat drzavata. ovie sega sto kukaat tuka se gomna sto gi podrzuvaat sdsm ili kurtonite od levica. jas ne gledam panika megu narodot i glasacite na vmro. prilicno jasen e stavot i na vmro i na uk. samo glupaci se palat na vakvi gluposti.

cinot na dezinformacii?
Ќе покаже веемето дали се дезинформации или не.

Опа бато, значи целава работа е кој бил на власт сдсСС или ДПснЕ јас пак почнав да мислам дека е од чисто патриотски побуди!

@kano , добро и ти затоа што нема да останат депортираните во Северџганистан си за таков договор со Бритите или принципиелно си против?
..многу нешто врдуцкаш ни риба ни девојка, ај биди по концизенсамо дадов пример за истите овие погоре ако беше обратна ситуацијата што ќе правеа.

..многу нешто врдуцкаш ни риба ни девојка, ај биди по концизен ;)
Не кој бил на власт, туку како стојат реално работите. Ако беше обратно тие погоре што голтаат кнедли сега, имаше да го запалат форумов

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom