Не биди толку сигурен.Никој (ваљда) нема дилема дали Киро е или не е никаков патриот.
Само на форумов ги има поприлично кои не само што имаат дилема ами сакаат и кај останатите да произведат.
Ја знам изјавата, сум ја гледал/слушал.Изјавата, Киро ја даде при едно интервју на хрватска телевизија.
На интервјуто беа присутни и други видни дејци од тоа време.
Никој од нив не ја негираше изјавата на Киро.
Ја не сум сретнал никаков јавен демант од никој, кој бил на тој состанок за кој се зборува, во врска со изјавата на Киро.
Не спорам дека има таква изјава туку дека е лага дека ЕЕЗ има понуда за членство на ехЈУ во таа ЕЕЗ.
(има извештај на таа ЕЕЗ кој сум го читал каде експлицитно се вели дека Словенија и Хрватска и некои делови од Србија би можеле да бидат членки на ЕЕЗ ама Македонија, БиХ и Косове НИКОГАШ нема да бидат членки на ЕЕЗ)
Тоа што не си видел/слушнал демант е затоа што не си барал таму каде треба.
Има демант, на форумов се расправав со некого пред повеќе години за истото прашање тогаш изнесов кој, кога и каков демант дал.
Види вака демант може да даде некој кој бил на позиција во тоа време (значи има релевантни информации), а тоа се членовитена претседателстовото на ехЈУ или некој од тогашното собрание на ехЈУ кој ги водел тие разговори и имал средби со копитарите од ЕЕЗ.Ако има некој демант негде на оваа изјава на Киро, ја не сум го видел. Тоа не докажува дека Киро збори вистини, него само е индиција за тоа.
Киро во тој период беше надвор од политика и можеби, велам можеби, со некој со кого си имал, на ти го дај ми го, му пренел таква информација ама е ЛАГА.

Инаку ако ти е чудно ова што го зборам. Баш Ксеркс (тој со пирсовите од научната фантастика Триста, но во случајов историската личност што не изгледала ко садо мазо dunegon keeper ) 5-6 век п.н.е. владеел т.е. имал освоено територии од егејска Макеоднија и мал дел од Вардарска (Гевгелија, Богданци и Валандово) и се ова е пред познатава битка кај Тернопили. Кога губи таму се повелкува во Азија.