Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Ако премиерот ќути и се покрие наместо да изјавува нешто што не е по весници, помалку ќе иритира. Си носам закони какви си сакам, само да поминат изборите, а ги з. пензионерите. Просечна пензија тукушто изгуби 1000 денари ради овие глупости, минимална 350. Ама ќути си трај си работава. Кога коментирав за лаповача на вториот столб, ботовите си ќутеа. Сега нешто им пречи, ги активираа.
Кога нивни адвокат и Уставен им качија 78%, добри беа, ќути. Комисија во собрание едногласно гласаше ЗА.
Тебе не ти пречат овие лаги и ускратување на пензиите? Ако се глупости, не знам зашто дебатираш(те).
Добро гледам тебе не ти е до пензионерите и дали ќе земат 1000 денари или и без тие ќе останат туку премиерот лажел, што туку ја откри америка.
Но тоа е друга тема, но кога сме веќе кај премиерот најмалку што можам да му забележам е тоа што на сите пензиоенри им се зголемила пензијата за 1000 денари.
По се изгледа не комуницираш со пензиоенри или ги немаш во твоја близина па сметаш дека не треба да им се зголемува пензијата.

@брмбрм , а ти изгледа посакуваш такво сценарио или пак си природно глуп или многу си вежбал.
Уставен и скоро па цело кривосудство е под контрола на Кале и да очекуваш од тој и таков суд да носи одлуки според уставни норми е невидена ступидарија.

Влада или Собрание како што носи закони по нарачка може и да носи закони по сопствена совест а да тераш работа преку суд кој и да е е само бегање од одговорност и штитење на лични интереси.
Копитото кој го потпиша службениот весник и се објави законот без потпис на Претседателот до сега требаше да биде осуден и обесен но никој ниту претседатељката ниту прајмерот ниту сточниот пазар се нешто загрижил околу тоа.

Последно уредено:
Добро што си се фатил за тоа “дава“ очевидно неспретно избран термин
Еве државата дава
Ова што се обидуваш не ја менува суштината, а таа е дека на социјално ранливи групи потребна им е помош од државата, а на пензионерите пензија, кога премиер ќе излезе со изјава дека се донела одлука да им се додели тоа се подразбира дека е од буџет на државата. И за вакви глупости ли е потребна дебата?
Автоматски споено мислење:

останатото и личните квалификации не е за коментар, премногу фрустрации имаш.

А зошто вие да не соберете 10 милијарди?
Вие не сте ли Македонци, ако не сте нема проблем.
Аууууу ќе требало 10 години по 10 милијарди па не е ова Украина бе момче.
Да вие надвор имате и пари и пасоши ама немате достоинство и патриотски чувства, барем со тоа парите кои ги имате да си купите малку достоинство ќе биде подобро за вашиот духовен мир.

Аха значи кога некој ќе затвори граници и ќе се изживува врз Македонците тие не смеат ни да плачат, а ако одлучат да се борат и побарат пари за оружје од вас патриотите нема да им дадете затоа што самите се виновни...
И некои се чудат што има изрека подорбо да го издркал отколку што направил вакви синови!

ti kazav zosto NIE nema da gi sobereme, nie ne ucestvuvavme vo smena na imeto, ni gi zedovte pratenicite so kurton revolucijata. ova e sega problem koj ocekuvame vie da go resite, a nie ke pomogneme ako vidime deka rabotite dole sme smenile ako ne terajte si kako sakate...

ne e ukraina u pravo si. ukraina ima izlez na more ja ima eu i usa da frlaat pari, se granici so nekolku eu drzavi sto i davaat podrska... ke dobie krediti i dobiva krediti.

ti ako se povlecis od dogovorot ke go navleces gnevot na usa i eu. rusija i taka ni e luta za pomosta na ukraina, kina ja kupi pola grcija i poslednive godini grcite ja obezbedija nivnata podrska okulu trejdmarkovite na terminot makedonia taka da veke nisto ne mozes da izvezes u kina pod toa ime... se granicis so bugarija, grcija i ljockite koj ke ti zatvorat granica u takov slucaj. ti vaka imas skoro 1mil deficit racunaj koga sve ke ti poskapi za 200-300%, koga ke ti gi skratat letovite koga i ke ti go unistat turizmot koga ke ti go skratat protokot na pari, dovolno e da izbutkaat nekoj zakon za da ne se vrsi isplata na mak smetki nekoe kvazi finansisko embargo da ti go unistat IT sektorot... ranliv si na sekoe pole be alo... dovolno e grcija da ne isporacuva nafta, edna srbija u momentov panici sto ima i prijateli komshii i znacitelno pogolemi rezervi od nas ama ne ti ke se spravis so posledicite...

zaebi krivo mi e i volku sto napisav, gubenje vreme....

ti kazav zosto NIE nema da gi sobereme, nie ne ucestvuvavme vo smena na imeto, ni gi zedovte pratenicite so kurton revolucijata. ova e sega problem koj ocekuvame vie da go resite, a nie ke pomogneme ako vidime deka rabotite dole sme smenile ako ne terajte si kako sakate...

ne e ukraina u pravo si. ukraina ima izlez na more ja ima eu i usa da frlaat pari, se granici so nekolku eu drzavi sto i davaat podrska... ke dobie krediti i dobiva krediti.

ti ako se povlecis od dogovorot ke go navleces gnevot na usa i eu. rusija i taka ni e luta za pomosta na ukraina, kina ja kupi pola grcija i poslednive godini grcite ja obezbedija nivnata podrska okulu trejdmarkovite na terminot makedonia taka da veke nisto ne mozes da izvezes u kina pod toa ime... se granicis so bugarija, grcija i ljockite koj ke ti zatvorat granica u takov slucaj. ti vaka imas skoro 1mil deficit racunaj koga sve ke ti poskapi za 200-300%, koga ke ti gi skratat letovite koga i ke ti go unistat turizmot koga ke ti go skratat protokot na pari, dovolno e da izbutkaat nekoj zakon za da ne se vrsi isplata na mak smetki nekoe kvazi finansisko embargo da ti go unistat IT sektorot... ranliv si na sekoe pole be alo... dovolno e grcija da ne isporacuva nafta, edna srbija u momentov panici sto ima i prijateli komshii i znacitelno pogolemi rezervi od nas ama ne ti ke se spravis so posledicite...

zaebi krivo mi e i volku sto napisav, gubenje vreme....
Знаев дека нема да собирате пари, па цело време тоа го тврдам.

Читај внимателно Украина беше спомната во поинаков контекст а не тоа што тебе ти одговара.

Ме заболе за реакцијата на УСА, ЕУропска, РФ и Китајо, сите тие во '90-тите ја погазија повелбата на ОН и промовираа нацифашизам врз Македонците така да ако нешто сакаат да речат нивни проблем.

Од секогаш сме граничеле со тие земји ама како никогаш до сега сте со смакнати гаќи и спремни да го примите само заради тоа да има што да ....

Добро ќе поскапи се и ќе умреме од глад и што се грижите вие за тоа па не сте виновни вие, да не ве пече совеста нешто!

Ќе ни уништат се а баш ни тргна работата :yid:

Само пишувај не се стегај, шири страв, северџгани до гроб!

Добро гледам тебе не ти е до пензионерите и дали ќе земат 1000 денари или и без тие ќе останат туку премиерот лажел, што туку ја откри америка.
да ти нацртам. Ќе земеа повеќе од 1000 денари. Ако не ја разбираш пресметката, не можам да ти помогнам.

Сериозно ова дека таткото(Гоце се вика ако ме служи памтење) работи како софтверски инжињер во МВР? Овој знае основна математика за шверцање и кравите неверувам дека може да ги преброи. Претходно беше инспектор мислам и незнам дали го вратија во МВР. Допирна точка со компјутер му е вајда некоја од ќерките кога му правела фејсбук и да му покаже како се логира и вклчува.
Заменик министер за софтверско инженерство, и вицепремиер за информатичка технологија е Гоце.

да ти нацртам. Ќе земеа повеќе од 1000 денари. Ако не ја разбираш пресметката, не можам да ти помогнам.
Нема да земат повеќе од 1000 денари. И не е точно дека нема да им се укине предходното покачување.

Последно уредено:
Па по Дпмне метрики најголемите профитери ви се патриоти. Мијалков, Јане Ченто, Александар Пандов, Богдан Илиевски итн
Не верувам дека неко го смета Мијалков за патриот.Мијалков е една од најголемите грешки на Грујо.требаше да се дистанцира од него иако се брачеди.А тој му даде одврзани раце.

Последно уредено:
Заменик министер за софтверско инженерство, и вицепремиер за информатичка технологија е Гоце.

Нема да земат повеќе од 1000 денари. И не е точно дека нема да им се укине предходното покачување.
покачување. Или усогласување. Со второво не си во право. А пишав зашто, веќе ме мрзи на ботови да им цртам. Вака да се буневте за пљачка на вториот пензиски и покачување 78+15%, арно ќе беше. И претходно тие 5000 не можат да им ги укинат.

тоа било според "пресметките" на сдсш они го повторуваат тоа на пресови. А сите знаеме колку они кажуваат вистина. Со ова се дозакопаа.

покачување. Или усогласување. Со второво не си во право. А пишав зашто, веќе ме мрзи на ботови да им цртам. Вака да се буневте за пљачка на вториот пензиски и покачување 78+15%, арно ќе беше. И претходно тие 5000 не можат да им ги укинат.
Можат и ќе им ги укинат. Дури и ќе мора да ја вратат разликата. А законското покачување ќе биде под 1000 денари за 80% од пензионерите.

Ova za penziite neli imase namenska tema za toa kade onie so cel zivot na drzavno placat deka bile obespraveni nasproti ogromnoto mnozinstvo zrtvi na tranzicijata koi ne po nivna vina ispadnaa so neplateni pridonesi i staz. Da bidi tragedijata pogolema, ovie sto cel zivot bile na drzavna cicka, so cesni isklucoci najcesto ne znaat vo gazot da se dupnat. Utre da gi pustis sami da si go vadat lebot, za leb ke umrat od so se nesposobni za nisto. E tie se najglasni okoku penziite i kako tie plakjale( drzavata im plakjala, da bile privatno ni minimalecot nemase da si go izvadat, ne pak da im ostani za pridonesi ).
Znaci nikakva solidarnoat, empatija. Zatoa pokraj drugoto i ne ne biva kako republika.
Napravi tamu ista penzija za site i prijatno sozdravje. Ako imas imot i paricni sredstva nad nekoj limit, ni taa nema da ti sledva.

Ova za penziite neli imase namenska tema za toa kade onie so cel zivot na drzavno placat deka bile obespraveni nasproti ogromnoto mnozinstvo zrtvi na tranzicijata koi ne po nivna vina ispadnaa so neplateni pridonesi i staz. Da bidi tragedijata pogolema, ovie sto cel zivot bile na drzavna cicka, so cesni isklucoci najcesto ne znaat vo gazot da se dupnat. Utre da gi pustis sami da si go vadat lebot, za leb ke umrat od so se nesposobni za nisto. E tie se najglasni okoku penziite i kako tie plakjale( drzavata im plakjala, da bile privatno ni minimalecot nemase da si go izvadat, ne pak da im ostani za pridonesi ).
Znaci nikakva solidarnoat, empatija. Zatoa pokraj drugoto i ne ne biva kako republika.
Napravi tamu ista penzija za site i prijatno sozdravje. Ako imas imot i paricni sredstva nad nekoj limit, ni taa nema da ti sledva.
Владе полека го напушта учк крилото и навлегува во комунизмот, да не речам Левица :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom