- Член од
- 29 август 2019
- Мислења
- 1.327
- Поени од реакции
- 3.108
TOL ne ne interesira znaes, bitno e ova, na modelov LOT10 dokumentot veli.....Bivalentna na modelov e -10 i za Avearage i isto e -10 e Tbiv za Colder so Pdesignh 4.7 na -22 a ja iszmrile 4.8kw na -15 t.e poveke od PdesignH sto nema logika. Ili toa 4.8 e 3.8 ?? Ama i da e taka togas pa neodgovara Bivalentnata
Si praime muabet ne deka nekoj ke razbere...ama eve ti kao razbiras, pa najdi ja pecatnata greska po dokumentive.
Добро LOT10 нека биди, еве го најдов....EPREL e dobar izvor na informacii za da se proveri info za noname proizvoditel koj nedal nikakvi dokumenti ama nema potreba so Eprel da mi maftas za ME....nema da ti repliciram ponataka, si znaes kaj sum videl i sto sum videl LOT10.
Oва е тоа што пишал и што си измерил сам производителот така?
И тебе те буни што си измериле 4.8kw на -15?
LN25 nordik моделот носи 9.2cm3 компресор па дава 3.2kw на -15....
Јас го имам LN35 обичниот модел кој го носи истиот 9.2cm3 компресор и во домашни услови имав измерено како дава преку 6kw на -10С.
Mitsubishi LN35VG heating on MAX @ -10C fan 5/5(822m3/h) outputs 6kw with 3.28 COP
The final calculated AVERAGE values from this video are:Consumption: 1.85 kW/hOutput heat: 6.07 kW/hCOP: 3.28To get the average values I did COP calculation...
Тоа е тоа .... Мицу врвните модели се произведени со голема резерва, затоа и се скапички...
И сеа овие од МЕ тестирале/измериле за RW25-кава на -15С или не?Za Lada klimatska zona ili COLDER zona, od klimata se bara i dopolnitelen Test na -15 (za da se interpolira do 22) i toj ima IME "TEST G" a klimi deklarirani do -15 nemaat takov na -15 test i zatoa nemaat ni energetska klasa za Colder, i im stojat X-ovi na energetskata
Не гледам X-ови на енергетската за ладна зона

Или тврдиш измериле ама надпишале нешто згрешиле.... нешо многу ти се гледа 4.8kw на -15С?
Еве и Лапонциве гледам нешо ja мереле... и тие изгледа нешо грешаваат според тебе (ти заокружив со зеленко кај е грешката
)
O