Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Se nadevam od ova kolbasov so cicki (Na ovaa nekomu da stani mora da e ili so 5% alkohol vo krvta ili zabegan) si poubava inace i vizantiecov ce ti bidi premija :LOL:
Пичле јас и како геј сум премија за просечната стрејт жена.
Автоматски споено мислење:

Никако Бугари во Устав, многу пасоши се земени, се и сешто од тоа може да излезе
Не само ова. Бугар е како крлеж. Види на форумот како се 'кријат' преамбулата да била дефинирана дека сме различни. Ти нафати им се да ти го сменат Уставот, па ќе остани нешто од тебе.
Намерно се чепка бугарот по такви теми: јазик и устав. Едното како симбол на идентитетот, другото како стожер на државноста. Изгуби ги и двете - Ти си појче никој и ништо. Амеба покорена од бугар. А пошто ние стварно веруваме дека ова е вака, дека тие и ЕУ работеле во наш интерес. Затоа не ни заслужуваме земја поќе. Мило ми е шо Мицко, Заев, Рада, Бранко, нема од што да има да крадат веќе. Ко че стани бугарско, че ја видиш бановината вардарска која е. Се Софија че земат. Гледаш како гордо си постираат слики од градовите нивни по форумот? Пробата не викаат јеботе.

Вака и оригиналното вмро е заебано. Тврди дека те штити тебе, Ти нафати се туѓа земја да ти смени Устав, ама пиши во преамбулата дека си друг народ од нив, гледаш дека те штитиме? Тодор Александров врста на Македонизам. Одвратно. Знаат многу добро тие за кој одработуваат. Бугари се тоа - не Македонци. 1000 пати че повторам. Лазо бил ваков таков онаков. Лазо е Македонец, каков сакал нека бил. Лазо е Македонец. Ради таквите имаме земја.

Последно уредено:
Па што тера тогаш про-ЕУ кампањи преку Драгана и Алек, што мисли он, дека ќе добие нешто со тоа и дека младите одеднаш ќе бидат про-ЕУ настроени?
Младите не се глупи, знаат дека ЕУ е полна со мигранти и дека тоа лесно може да се донесе и кај нас.
Тогаш не само ние, туку сите на Балканот ќе имаме голем проблем!

Никако Бугари во Устав, многу пасоши се земени, се и сешто од тоа може да излезе

politicar e de... sto ocekuvas?

normalno ke tera pro eu kampanji koga ogromen del od narodot seuste misli deka vo eu tece med i mleko. zivees u zemja so plati kako u afrika so plemenkovci sto sonuva da zivee kako u kalifornija... pak ke kazam problemot e sto ne znaete sto sakate a i koga nesto sakate ne razmisluvate podaleku kako do tamu i koj se posledicite. fino sto ete ti sakas nesto ama za toa taka da bide treba zrtvi sto 90% od narodot e spremen da gi plati samo na forum.

i ne me sfakaj gresno, ne e ova nisto licno, ti si si sosema ok forumski lik i bar kolku tolku ete znaes sto ti sakas.

Не сум комуњара по убедување, ама во 20ти век цел свет бил така, исто и ликојте од Сингапур, кој реално се за славење, биле со доста ауторитарно расположение.

Сепак Лазо е мојот херој, неговите анти бугарски ставови, црвени линии со бугаристан, тоа е она вистинското, најмакедонско. Другото е Јуда. А за овај велат дека има посебно место во пеколот. Го бакнал Исус пред да го предаде на Понтиус. Звучи познато?
Еден ВМРОец не сум видел со толку анти-бугарски ставој. Ко че видам бар еден таков? Че го славам ко Лазо. А не ликој кој го ревидираат и рехабилитираат Тодор Александров, убиецот на Ѓорче Петров и само Бог знае, колку други Македонци. Гнасен грозен Бугар. Ваљда на смртна постела му дошла грижа на совест и сите тие убиени лица му натежнале во мислите, па затоа рекол Македонија на Македонците. Што рекол и дали воопшто рекол постхумно, мене курот ми дреми. Важно е што правиш дур си жив. Тој е Бугар. Засекогаш.

Последно уредено:
politicar e de... sto ocekuvas?

normalno ke tera pro eu kampanji koga ogromen del od narodot seuste misli deka vo eu tece med i mleko. zivees u zemja so plati kako u afrika so plemenkovci sto sonuva da zivee kako u kalifornija... pak ke kazam problemot e sto ne znaete sto sakate a i koga nesto sakate ne razmisluvate podaleku kako do tamu i koj se posledicite. fino sto ete ti sakas nesto ama za toa taka da bide treba zrtvi sto 90% od narodot e spremen da gi plati samo na forum.

i ne me sfakaj gresno, ne e ova nisto licno, ti si si sosema ok forumski lik i bar kolku tolku ete znaes sto ti sakas.
Проблем е што народот е удавен во социјалистички вредности и појше од неколку иљади евра не видел..

Тоа е проблемот, треба да се модернизира се а ние не сме спремни на тоа бидејќи живееме уште како југословени

Проблем е што народот е удавен во социјалистички вредности и појше од неколку иљади евра не видел..

Тоа е проблемот, треба да се модернизира се а ние не сме спремни на тоа бидејќи живееме уште како југословени

e taka...

uste pogolem problem e sto na se gledame kako vo vremeto na juga i seuste mislime deka sme nekakov jak "narod" i "drzava" pa cesto potcenuvame nekoj si "bugari" "sipci" ili "grci/cigani" koj na vremeto bile ebivetrovci za nas a sega se otideni svetlosni godini pred nas... pazi si ziveel vo ista drzava so slovenec sto pred 20 godini ispratil sopstven satelit u kosmos a ti nemozes pozarite sekoe leto sam da si gi ugasis ili da soberes gubre...

znaci daleku sme nie od pametna i stabilna drzava. daleku sme od moment koga ke mozeme da napreduvame zasto za takvo nesto ti treba lider sto ke si go znae i ke si go hendla adekvatno narodot. imavme takov, ne ni cinese... sega ke lutame malku dur/ako voopsto pak najdeme takov... toa e, vo singapur nasle na vremeto go ostavile da gi vodi 40 godini, tolerirale sekakvi glupi zakoni i antidemokratski merki za da ima napredok, ne menuvale rezim so penkalo i se sega kade sto se...

pak ke kazam problemot e sto ne znaete sto sakate a i koga nesto sakate ne razmisluvate podaleku kako do tamu i koj se posledicite. fino sto ete ti sakas nesto ama za toa taka da bide treba zrtvi sto 90% od narodot e spremen da gi plati samo na forum.
Нешто што најмногу ме иритира кај а_сра?лјанците е што кон нас Македонците се обраќате со - вие, вас, кај вас. Како ние да сме друг народ од вас. Еден иселеник во Европските земји не сум видел вака да зборува за својот народ во 3то или 10то лице. До толку ли сте оттуѓени ко дијаспора? Слободно карај врни, спомнувај моја хомосексуалност и што се не, што мене би ме дискредитирало во твој нареден пост. Навикнат на тоа. Јас сеуште си сум Македонец.

Taka de pravo na izbor!
Избор? Да беше, сите че одберевме да сме стрејт. Ил сме родени вака, или во многу рана возраст се формира сексуалноста, од 3 до 4 години ми кажа Хрватот. Тој е Психолог и го има читано австриецот Сигмунд Фројд, кој имал многу што да каже за сексуалноста. Штом е вака, немаш многу што да му ја мислиш за избор. Радувај се што си стрејт.

Последно уредено:
Нешто што најмногу ме иритира кај а_сра?лјанците е што кон нас Македонците се обраќате со - вие, вас, кај вас. Како ние да сме друг народ од вас. Еден иселеник во Европските земји не сум видел вака да зборува за својот народ во 3то или 10то лице. До толку ли сте оттуѓени ко дијаспора? Слободно карај врни, спомнувај моја хомосексуалност и што се не, што мене би ме дискредитирало во твој нареден пост. Навикнат на тоа. Јас сеуште си сум Македонец.

bidi si ti sto sakas, jas ne gi delam lugeto na nacionalna baza, jas gi delam na nas vo stranstvo i vas vo mkd. ti ni nas vo ovoj slucaj a kako se custvuvas si e tvoja rabota.

i mora da se podelime taka zasto za zal sepak sme razlicni posto mkd tapka vo mesto i nemoze da fati priklucok kon zapadot a klucna uloga vo toa igraat bas lokalcite. radi se toa razlicno gledame na rabotite, nie imame pogolema nezavisnost i sloboda zosto ne zavisime od nikoj tamu i sme finansiski dovolno mokni da mozeme da kazeme sto mislime bez strav od nekakvi represii. kolku si podolgo nadvor ke ti se prosirat i vidicite ke vidis novi raboti, novi nacini na rabota i red drugi raboti sto vo mkd nemas uslovi i moznosti... taka da ima razlika.

od druga strana oni ziveat so problemite tamu i treba da si gi resat nekako. nie treba kolku mozeme da pomogneme ali pak na kraj se si zavisi od niv tamu.

bidi si ti sto sakas, jas ne gi delam lugeto na nacionalna baza, jas gi delam na nas vo stranstvo i vas vo mkd. ti ni nas vo ovoj slucaj a kako se custvuvas si e tvoja rabota.

i mora da se podelime taka zasto za zal sepak sme razlicni posto mkd tapka vo mesto i nemoze da fati priklucok kon zapadot a klucna uloga vo toa igraat bas lokalcite. radi se toa razlicno gledame na rabotite, nie imame pogolema nezavisnost i sloboda zosto ne zavisime od nikoj tamu i sme finansiski dovolno mokni da mozeme da kazeme sto mislime bez strav od nekakvi represii. kolku si podolgo nadvor ke ti se prosirat i vidicite ke vidis novi raboti, novi nacini na rabota i red drugi raboti sto vo mkd nemas uslovi i moznosti... taka da ima razlika.
Ако јас по игра на среќа ил Бога не завршев Швајцарија, немаше да бидам истиот сиромашен лик кој сеуште талка по планините во Прилеп невработен? 3 години ја качував Селечка од мака, секој ден, освен 2 дена во неделата.
Мислиш дека сиромаштија е само невработеност? Знајш колкав дел од неа е психата? Неможев да одам келнер? Или клуб оператор? Изгледа си заборајл како е да си на маргините од општеството и колку тоа влијае на психата и ставот одново да му се приклучиш на истото.
За тебе незнам, ама јас ко че си одам МКД гледам еден куп ликој, кој би постигнале и подобро од мене кога би имале шанса, ама натежнал животот и скоро и да се нема воља. Биди малце похуман, наш народ е тоа.
Јас сум можда нашетан и глупости, можи ми се наежува кожата ко че слушнам глупи муабети од мои луѓе. Ама тоа не го менува фактот што јас сум од Македонци дојден на овај свет. Па ако сакале, биле вакви такви или онакви.

So e fintata so penziite sega, pu pu ne vazi? Kacarska bila kriva. :pos:
Уставен суд го спори линеарното покачување пензии донесен од новава власт. Значи секој закон изгласан во собрание може да падне на уставен кој е посебна институција, таму власта нема ингеренции.

Уставен смета дека линеарново покачување не било правично, односно дека треба процентуално или со други зборови оние што земале повеќе да земаат пак повеќе, а оние што немаат пак да немаат, така на 70% од пензионериве ќе им се намалат пензиите. Со оглед на тоа дека овие пензионери се истите стечајци на коишто им биле украдени акциите во фабриките, они ќе удрат пак по нив на сметка на тоа да можат да си ги покачат платите за нив. Ако стварно го направат ова, таа зграда на паразити треба да се запали. Истите гомнари пак да цицаат на сметка на другиве. Сто неуставни закони поминаа, вклучувајќи ја двојазичноста и промената на името, ама за вакви закони одма се тука да реагираат.

Е поради вакви работи ми фали Груевски, да пробаа него да му го направат ова, на клоци ќе им влезеше таму, па колку сакаа да крекаат за мешање во судство и сл. Мицко е некако многу мек, даваше изјава во која ги осуди, ама тоа не е доволно. Треба да го спречи ова како знае и умее, пошто на него ќе му се пише ова без разлика дали бил против или не. Имаат целосна моќ, нека ја искористат малку, кажав и претходно од нас држава не бидува додека не ги рашутираме комуњарите од судството кое го имаат запоседнато.

Ако јас по игра на среќа ил Бога не завршев Швајцарија, немаше да бидам истиот сиромашен лик кој сеуште талка по планините во Прилеп невработен? 3 години ја качував Селечка од мака, секој ден, освен 2 дена во неделата.
Мислиш дека сиромаштија е само невработеност? Знајш колкав дел од неа е психата? Неможев да одам келнер? Или клуб оператор? Изгледа си заборајл како е да си на маргините од општеството и колку тоа влијае на психата и ставот одново да му се приклучиш на истото.
За тебе незнам, ама јас ко че си одам МКД гледам еден куп ликој, кој би постигнале и подобро од мене кога би имале шанса, ама натежнал животот и скоро и да се нема воља. Биди малце похуман, наш народ е тоа.
Јас сум можда нашетан и глупости, можи ми се наежува кожата ко че слушнам глупи муабети од мои луѓе. Ама тоа не го менува фактот што јас сум од Македонци дојден на овај свет. Па ако сакале, биле вакви такви или онакви.

lol, ja promasuvas poentata povtorno. jas nikogas ne sum rekol deka ne sum makedonec ili sum se otkazal od niv. naprotiv jas sum eden od retkite sto i po 2 dena patuva da glasa zatoa sto si go smetam toa kako dolznost prema drzavata, imam nekretnini i do pred nekoja godina biznis dole (im prepisav toa na rodninite sega) i red drugi raboti...

valjda sfati jas gledam ocigledni razliki megu nas vo stranstvo i "vas" vo mkd i taa podelba e takva kakva sto e najmalku po nasha vina.

nekogas treba tough love malku poostro za da sfatat kade se gresi pogotovo koga gledas deka se se povtoruva. ti si bankar bar treba da si imal nekakov bazicen trening za procenka na rizik, znaes valjda da napravis i znaes zosto se pravat modeli i proekcii... sekoja odluka si snosi posledici i sekoja "popravka" na greskite si ima smetka koja mora da se plati i finansiska i politicka. lesno e da se kuka daj popravete ova, neli vie bevte protiv... da bea i se, i jas sum i sakam da se ispolni zelbata na @датум za referendum i redifiniranje na dogovorite ama centa sto ke treba da se plati e pregolema za pred se niv a na toa ocigledno ne razmisluvaat... za mene i tebe e lesno, gledas sepak ima podelba.

Е поради вакви работи ми фали Груевски, да пробаа него да му го направат ова, на клоци ќе им влезеше таму, па колку сакаа да крекаат за мешање во судство и сл. Мицко е некако многу мек, даваше изјава во која ги осуди, ама тоа не е доволно. Треба да го спречи ова како знае и умее, пошто на него ќе му се пише ова без разлика дали бил против или не. Имаат целосна моќ, нека ја искористат малку, кажав и претходно од нас држава не бидува додека не ги рашутираме комуњарите од судството кое го имаат запоседнато.

sega e dobar moment za ova dur e tramp i balkanot e prepusten na britanija... ajde valjda ke si gi najde jajcata i on...

Последно уредено:
Пичле јас и како геј сум премија за просечната стрејт жена.

Не само ова. Бугар е како крлеж. Види на форумот како се 'кријат' преамбулата да била дефинирана дека сме различни. Ти нафати им се да ти го сменат Уставот, па ќе остани нешто од тебе.
Намерно се чепка бугарот по такви теми: јазик и устав. Едното како симбол на идентитетот, другото како стожер на државноста. Изгуби ги и двете - Ти си појче никој и ништо. Амеба покорена од бугар. А пошто ние стварно веруваме дека ова е вака, дека тие и ЕУ работеле во наш интерес. Затоа не ни заслужуваме земја поќе. Мило ми е шо Мицко, Заев, Рада, Бранко, нема од што да има да крадат веќе. Ко че стани бугарско, че ја видиш бановината вардарска која е. Се Софија че земат. Гледаш како гордо си постираат слики од градовите нивни по форумот? Пробата не викаат јеботе.

Вака и оригиналното вмро е заебано. Тврди дека те штити тебе, Ти нафати се туѓа земја да ти смени Устав, ама пиши во преамбулата дека си друг народ од нив, гледаш дека те штитиме? Тодор Александров врста на Македонизам. Одвратно. Знаат многу добро тие за кој одработуваат. Бугари се тоа - не Македонци. 1000 пати че повторам. Лазо бил ваков таков онаков. Лазо е Македонец, каков сакал нека бил. Лазо е Македонец. Ради таквите имаме земја.
Доста бе со тој Лазо, никој не го спомнува ни ништо, тотално небитен човек, ти да не си од Титови леви сили? Имаше партија незнам дали уште постои, нешто за некоја сендвичара имаше проблем и француски збор, ле курвазие.

Чути бугар и тумачи дали бугарите да ни пишеле во клаузулата во нашиот Устав дали сме Македонци или не. Муабет шо само за Бугар е нормален/прифатлив, а за секој Македонец е off charts.

Народ пишува Устав по објавувањето на својата независност. Исто како што САД го направи тоа - we, the people.
Си имате држава да си пишувате Устав во незе. Не се мешајте во туѓи државни констелации. Знам дека притискате и мислите Македонецот ќе даде се, кога веќе и потпиша на Грција се.
Но, Бугарија не е Грција. Изгубивте многу воњи заради нас. Ќе изгубите пак. Слушај ми го зборот.

Референдум бе кано
Референдум и народот да каже, не кеш меш и приказни да ми кажуваш тука за ЕУ и УСА
Што ме боли курот мене за политика и што морало и што не морало

Ти забораваш дека сме народ со своја држава, какви-такви, тоа е :toe:

Да си знаеш да не ти текне некогаш да кажеш „морало“, мора референдум за тоа, друго ништо не мора.
Или референдуми само кога одговара, кога не одговара не важи?
Во држава во која корупцијата е на високо ниво, тоа не е избор, тоа е задолжително.
Со референдум може и они да се оградат, но не сакаат

Се решава преку уставен, уживај ти и гледај што ќе биде ако направат таков чекор
Narodot prilicno jasno i glasno glasase za pro zapadna opcija koja vo nikoj slucj ne vetu referendum ili nz sto. Nema sigurno da go slusame malcinstvoto vo drzavata.

Еве што го снаоѓа нашиов народ од 35 години Сдс - Дпмне. На просјачки стап доведуваат пола нација.

Никаква надеж,иднина,просперитет нема ни за мас,ни за нашите деца...
Едноставно излез од оваа дупка нема.
Испоземаа бугарски пасоши ,децата им учат надвор,не го дишат најлошиот воздух на светот.

Драги ботови и партиски стаорци од двете партии дали не би е бар малку срам да спинувате и да дефокусирате од реалните проблеми? Ајде нападнете сеа ,едните кажете дека ова е ради Мицко,а другите пишете дека ова е ппради лошата политика на предходната власт.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom