Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Каква изјава дава прав лидер за својот пријателски настроен сосед

А каква куртон изгубен во времето и просторот

Па пред 30 години грчки танкери одеа преку непризнаената Македонија, нас не жигосаа дека го кршиме Ембаргото....сега Грција к@р ги боли за србите, ако немаат гориво за да стигнат во Грекос може евентуално возови да им пуштат или ќе полнат по пат, кај нас или Бугарија....

Подобро племе одколку да сме раја.
Араци(араци= araci или на македонски арачи - za da me razberes oti ne si makedonec), сме имале во турско, имаме и сега, само да грабаат од народот.

bidi sto sakas seedno mi e mene... :toe:

sto tocno moze od tebe da se grabne be voskar eden? danok/arach se plaka skoro sekade za da funkcionira drzavata. neznam sto ti e poentata ama ete ova e klasicen primer za kakva bagra ostanala vo mkd, vtor post kade se macis nesto da kazes i pak nisto ne kazuvash...

Србија итекако треба нас да ни биде благодарна, дури мислам дека овие зборови на Мицко се благи за сосед што провоцира еквивалент на Бугарија.
После 3 децениско цицање на Македонија од страна на Србија време е да се стави крај, со тоа паѓаат во вода и тезите на татарите за српски свет во брисел.

Последно уредено:
Ако ги стави во устав цвиќерата, потоп ќе им се деси
Ќе иде партијата во иста насока како и комуњарите и ќе пропадне
Ќе си го прашам дека рејтингот ќе им остане ист..

Ова е тој кукавички синдром уште од времето на Љупчо и Грујо, „комуњарата еба работа, ние неможеме ништо да направиме“

Неспособни од прв од последен
Тешко на сите со оваа опозиција

sto tocno moze od tebe da se grabne be voskar eden?
Ти не нарекувас нас племе бе ретардиран.Знаци не си македонец.
Ја плакам данок тука а ти сто плакас освен гомна што јадес.
Плакам даноци а сто добивам за возврат од тоа ?
Нисто.
Здравство нула.
Обрзование нула.
Инфраструктура нула
Јавна администрација нула...итн...итн...

Заради ретарди како тебе вака писувам.
Јазикот и писмото не си го почитувате.
Подобро арапски или хиероглифски пишувај.

Вошка што се населила во друг систем и јаде гомна за народот од кој побегнала.

Последно уредено:
Ти не нарекувас нас племе бе ретардиран.Знаци не си македонец.
Ја плакам данок тука а ти сто плакас освен гомна што јадес.
Плакам даноци а сто добивам за возврат од тоа ?
Нисто.
Здравство нула.
Обрзование нула.
Инфраструктура нула
Јавна администрација нула...итн...итн...

Заради ретарди како тебе вака писувам.
Јазикот и писмото не си го почитувате.
Подобро арапски или хиероглифски пишувај.

Вошка што се населила во друг систем и јаде гомна за народот од кој побегнала.

makedonci imas sekade niz svetot toa sto ostana tamu se bas toa plemenkovci sto neznaat sto sakaat.

kolku plakas i sto ako plakas? aj nastrana sto plakas pomalku od mene ama eve kazi mi sto fajde od toa? plakas za da si severdzan, za da zivees mizerno i kako kalimero da baras pravda sekade bez da prezemes odgovornost za svojte postapki... plemenko
Автоматски споено мислење:

Ако ги стави во устав цвиќерата, потоп ќе им се деси
Ќе иде партијата во иста насока како и комуњарите и ќе пропадне
Ќе си го прашам дека рејтингот ќе им остане ист..

Ова е тој кукавички синдром уште од времето на Љупчо и Грујо, „комуњарата еба работа, ние неможеме ништо да направиме“

Неспособни од прв од последен
Тешко на сите со оваа опозиција

nema. samo gledaj...

i daj kazi sto predlagas da napravime, i dali imas kesh da ja platish cenata? da se sprotistavis na EU i USA koga si opkolen so nivni vazali i nemas izlez na more ne e bas lesno. ke treba kesh vo miljardi za toa. ama ti tolku daleku ne mislis, ti e gajle...

makedonci imas sekade niz svetot toa sto ostana tamu se bas toa plemenkovci sto neznaat sto sakaat
Па сто кур писес тука ако сме племенковци.(постои разлика помегу народ и раја, данок и арач , итн..)
kolku plakas i sto ako plakas? aj nastrana sto plakas pomalku od mene ama eve kazi mi sto fajde od toa? plakas za da si severdzan, za da zivees mizerno i kako kalimero da baras pravda sekade bez da prezemes odgovornost za svojte postapki... plemenko
Ти по 10 долара давас и куцето гоце го имас крстено во знак на патриотизам.

А дека си ретарда показува што месас баби и заби.
Знаеме кои партии изгласаа северџанство, ама што има врска тоа со денесната нефункционална партизација сто пак ја прави дрпне во обрзованието, администрацијата, здравството, итн....тендераство, луге протестираат овие реки суми унистуваат, за нивни лицни интереси и иц не им цуе.
Итн...

Девојки и дечки,

Ако вашиот сопруг/а, партнер, љубовник/ца не ве гледаат на начинот на кој што Огнен Јаневски ја гледа Агелер и не ве тагнуваат во вакви статуси со вакви слики на социјални мрежи, чуму ви се потребни во животот?

Прегледај го приврзокот 462040
Ја гледа ко @Византиецот што ме гледа мене.

nema. samo gledaj...

i daj kazi sto predlagas da napravime, i dali imas kesh da ja platish cenata? da se sprotistavis na EU i USA koga si opkolen so nivni vazali i nemas izlez na more ne e bas lesno. ke treba kesh vo miljardi za toa. ama ti tolku daleku ne mislis, ti e gajle...
Референдум бе кано
Референдум и народот да каже, не кеш меш и приказни да ми кажуваш тука за ЕУ и УСА
Што ме боли курот мене за политика и што морало и што не морало

Ти забораваш дека сме народ со своја држава, какви-такви, тоа е :toe:

Да си знаеш да не ти текне некогаш да кажеш „морало“, мора референдум за тоа, друго ништо не мора.
Или референдуми само кога одговара, кога не одговара не важи?
Во држава во која корупцијата е на високо ниво, тоа не е избор, тоа е задолжително.
Со референдум може и они да се оградат, но не сакаат

Се решава преку уставен, уживај ти и гледај што ќе биде ако направат таков чекор

Референдум бе кано
Референдум и народот да каже, не кеш меш и приказни да ми кажуваш тука за ЕУ и УСА
Што ме боли курот мене за политика и што морало и што не морало

Ти забораваш дека сме народ со своја држава, какви-такви, тоа е :toe:

Да си знаеш да не ти текне некогаш да кажеш „морало“, мора референдум за тоа, друго ништо не мора.
Или референдуми само кога одговара, кога не одговара не важи?
Во држава во која корупцијата е на високо ниво, тоа не е избор, тоа е задолжително.
Со референдум може и они да се оградат, но не сакаат

Се решава преку уставен, уживај ти и гледај што ќе биде ако направат таков чекор

ne zaboravam nego znam deka narodot e glup. ke kaze edno i koga ke se napravi taka pa ni lupnat sankcii posle drugo ke saka. zivees u drzava kade ako ne se odi na vikend ili odmor u grcka gotovo e...

Ја гледа ко @Византиецот што ме гледа мене.
Ај постирајте слика да видам како е пули, немам ФБ да отворам. Само Инста.
Автоматски споено мислење:

Па сто кур писес тука ако сме племенковци.(постои разлика помегу народ и раја, данок и арач , итн..)

Ти по 10 долара давас и куцето гоце го имас крстено во знак на патриотизам.

А дека си ретарда показува што месас баби и заби.
Знаеме кои партии изгласаа северџанство, ама што има врска тоа со денесната нефункционална партизација сто пак ја прави дрпне во обрзованието, администрацијата, здравството, итн....тендераство, луге протестираат овие реки суми унистуваат, за нивни лицни интереси и иц не им цуе.
Итн...
И јас така го читам :pos: не го нервирај сега да не сржи со гнев

ne zaboravam nego znam deka narodot e glup. ke kaze edno i koga ke se napravi taka pa ni lupnat sankcii posle drugo ke saka. zivees u drzava kade ako ne se odi na vikend ili odmor u grcka gotovo e..
Па што тера тогаш про-ЕУ кампањи преку Драгана и Алек, што мисли он, дека ќе добие нешто со тоа и дека младите одеднаш ќе бидат про-ЕУ настроени?
Младите не се глупи, знаат дека ЕУ е полна со мигранти и дека тоа лесно може да се донесе и кај нас.
Тогаш не само ние, туку сите на Балканот ќе имаме голем проблем!

Никако Бугари во Устав, многу пасоши се земени, се и сешто од тоа може да излезе

Без промени во протоколите и преамбулата каде точно ќе се знае разликата помеѓу нас Македонците и малцинствата ни милиметар понатаму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom