Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Византија како Империја секогаш се пика под тепих кеј. Причини? Многу. Секој кој се занимава со неа знае дека обединувала многу балкански народи под една капа. Премногу моќ.
На Грција и се сугерира од други да се крсти во пагански храмој и историја, а да го заборава или воопшто да не го спомнува среден век како далеку погламурозен и поуспешен и поинтересен. На кратко и сугерираат да се снижи и редуцира. Токму ова и го прави. Премногу би се поврзала со Словенските народи, на некој тоа му е јасно и му смета.
После тоа, не сакаат да учи што и направиле крстоносците и како го испустошиле нашиот главен град Константинопол. Да беше мозаиков негде во Франција че се изучуваше ко поубав од Мона Лиза. Ама не е, па затоа кому му е гајле.

1000052249.jpg1000052250.jpg1000052251.jpg

Draga si mezam onaka labavo salata od domati ( svezi ) so rakice. Odgovorno tvrdam deka domatite osven so licat na domati, za se drugo veze nemat, ni miris ni vkus. Da jadev so vrzano oci, da me otepas tuka na mesto ako pogodev so mezam. Ni na kraj na pamet bi mi padnalo deka domati se. Ustvari so sakav da kazam. A da, sezonata na tursija ja proglasuvam za otvorena.

Драга кајгана,

Од проблемите на секојдневието, сакам да прашам, дали улициве во Скопје, во план е да се реконструираат? Мал милион езерца има метрополова. Дури и кога врне малку се собира многу вода. Како да немаме ниту одводи, ниту канализација, ниту било каква основна инфраструктура. Ако одиш пеш, на вакво невреме, ќе бидиш утоп. Ако одиш со кола, ќе заглавиш во сообраќај. Благо речено, ужас.

Ја гледав рекламата на Сидни Свини, дека имала големи фармерки и дека и биле сини. Со месеци читам луѓе тригернати због ова.
Јас сум по плавите кеј (памтите), ама зошто некој би се брукал вака? Умре џупката шо ја фалеше? Остај друг да те пофали ако си толку уба. Кој распад од држава се станати овие. Пародија на постоењето. Треба да се мери колку им е И-Ку на државно ниво. Во Швајцарија е над 100 просечниот коефициент, можи зато ни е глупо.
Автоматски споено мислење:

Не сум за diversity double whammies, посебно не за агресивни црнци. Ама немој да паѓаш толку ниско.

А, гинемо обоје да једно друго згазимо. То ти је љубав, ту ти је казна, ту је лед. И што смо мислили да наш је читав свет. 1000052254.png1000052255.png

Научив и зошто имат Шах на знамето. И него му беше хоби. Тоа ме потсети на дедо ми и него го биваше за Шах (и Математика). Мене само за Математика и (особено) Физика.
Автоматски споено мислење:

Марина Туцакович ко ја слушнала песната и пишала порака на Емина, дека е комплетно под импресии и дека текстот е живот - постоење. Емина инаку сама си ги пишува песните. #Босанка<3 колку ми е мило шо го откачи турчинот. Нека го полни сега Сава центарот во Белград 3 ноќи со ред - и повеќе да и дај Бога. Нема како дома. И нека си најди партнер Хрват Србин Босанец. Секако ист народ се, со ист јазик.
Ова се најубавите луѓе во Европа.
Не можам да ви опишам колку е убава мајкаму на Хрватот. Има зелени очи и руса коса. Тој има сини. Татко му има кафени ко моите. Тој е ист ко татко му, само рус. Брат му исто, тој е црномурест. По 2 метра се. #ЈугославијаЕНаИлирите

Последно уредено:
Драга Кајгана,

У фирмава имаме онлајн ејџ-ар тренинзи и поим неам зошто морам пак да правам 6 тренинзи кои веќе ги имав комплетирано пред година дена.
Уствари знам...

Имавме фото натпревар на бродов на тема Природа (убави фотки од Канада) и победникот беше.... звук од тапани... факинг џон мартин од гест сервисис со неговата фотка од зајдисонце. Секој ебан ден вработените од бродов прават поубави фотки од неговата ама неврмајнд, типот ја прати и освои прво место и награда од 100 долари. Второ место беше пијанистката Татјана со фотка од верверичка. Кој фоткал верверички знае колку се тешки да се уловат.
Енивејз, го начекувам џон мартин и му викам како ја напраи намештаљката да освоиш прво место со факинг најобичната фотографија која некој некогаш ја има пратено на фото конкурс. И џон мартин како што го дал госпо', латентно педерче или што вика девојка ми, солти бич, ми вика дека не е убаво така да му зборам и дека ќе ме пријави на ејџ-ар затоа што не му се свиѓа како му зборам. Наредниот ден ејџ-ар ме вика кај нејзе у канцеларија (како и скоро секој ден затоа што увек нешто не ѝ работи на јадната) ама овој пат затвора врата и ми вика дека не било убаво тоа што сум му го рекол на џон мартин, дека ако не сум бил задоволен со резултатите од фото конкурсот требало да сум и се обрател нејзе, имало големо жири, дури и капетанот бил вклучен (кој од трите капетани кои се сменија изминатите 10 дена), не и држи вода лагата. Ми вика те знам дека си фин дечко и дека не правиш вакви работи, ама овој пат сум направил престап. Нормално и кажав дека не е престап и дека нема шанса да му се извинам. Ејџ-ар нормално неќеше да се конфронтира со мене откако мојот шеф ја отера УПМ неколку дена претходно и дека ако ја зарати со мене тогаш ќе остане на цедило без никаква техничка поддршка.
Енивејз, денес стига апдејт за кои луѓе треба да праат онлајн курсеви и среќниот добитни е Тончи.
Шефот мој вика, тоа е Тончи, у големи корпорации не се поддржуваат силните луѓе кои можат чуда да прават туку плачковците кои се чувствуваат повредени на секој втор чекор.

Енивејз, ојдов да ги завршам овие глупостиве.
А на следните фото конкурси намерно ќе пуштам фотки направени чисто од заебанција и дури и намерно ќе ги унаказувам у фотошоп за да не можат да бидат искористени од страна на маркетинг тимот во главната канцеларија.

Omileni filmovi mi se sekogas korejskite: Oldboy i Parazit...Otkako staviv televizor 2 godini se gleda samo Baby zoo i Super Mario...najdov nekoja kratka pauza go pudtiv Parazit do pola,normalno poradi obvrski go izgledav do pola, pa resiv drugata pola da ja izgledam vo idnina iako mi bese vo mozokot vsaden narednite denovi....

Za da nemoram da go gledam filmot, prifativ pokana kaj bivsa koleska 35 130kg da otidam na rodenden, najdobriot covek od site ovde ali familijarno interesen slucaj...

Romska Srpska debela familija dojdena od pred 30 godini 8 deca, starite i 20 vnuci bevme vo soba od 15 kvadrati, da nemoram da go gledam vtoriot del od Parazit pred mene gledam:

Tatko koj 3 godini glumel deka e invalid vo krankenkasa da zeme invalidska penzija, ja dobiva pa poradi pofalba vo kladilnicata e prijaven deka laze i pak mu ja zimaat,
Sekoj ima socijalen stan, 4 na socijala, 1 60 % behindert drug 70% invalid vo glava, sekoj e parazit na svoj nacin, samo edno devojce raboti na 4 casa od cela familija...
Najmaliot 60% behindert saat ipol mi zbori za grcka Mitologija
- Ti si od Makedonija mora da go znaes Zevs Kaja, Afrodita Dionis, nemozes da go prekines posto ima nekoj autizam stanuva ahresiven, vo isto vreme stariot mi se fali deka dosega iskockal 500k na aparati na crno kaj Djengis......vikam eve tatko ti e Zevs na drvata sto odat na apatati sega ke bevte sigurmo na poarno sranje.....

Edna e 110 kila 33godini devica misli deka ke dojde nekoj bogat Ram4e ke ja nosi za Die Sweise, sedi po 12 saati den i jade samo cips.

Najstarata so 4 deca nasla nekoj Persijan ocuv posto mazot i e vo apsaana, arapot ispi 1 kilo votka i mi zboruva za sharija ovie grejnite poima nemaat sto e toa a gi gleda decata sekoj den.

Korejskiot parazit e mala beba za ovoj

Вчера у Кавадарци уапсен Аца Лукас пошто носел знаме наше на грбот???
Дали сте вие нормални.
Јзк да ви е сѐ. Секоја корка леб заб да ви крши. За Цеца и Теа збор не кажавте, циганки од српски села довлечкани до Белград да станат нешо.
Јзккк
Идете удавете се у нечив бугарски гз.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom