Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Оди мори чанто една. Дефамација. Еден сум.само педери има.
Треба темел, и темелот треба да биде цврст, стабилен за да ја издржи целата градба на себе, да издржи тежина, поплави, ветрови.... значи темелот треба да биде константа. И сега, што мислиш, дали љубовта е константа или умот е константа? Според мене, љубовта е многу поконстантна, многу постабилна категорија од умот за кој го врзуваш карактерот. Кога човек љуби, тоа не се менува преку ноќ, може да се случат и триста глупости и пак кога ке ја распреташ пепелта љубовта е таму. Умот... умот е денес овака утре онака, денес го сакам утре не го сакам, денес ми одговара утре не, денес е среќна со него а утре прочитала мудрост од семе синапово и не е среќна со него, денес свекрвата ми е ок а утре ради неа ке го оставам, денес не ми требат пари а утре шо ке ти е маж без пари... многу аморфна супстанца е умот.Достоевски рекол: “Кога љубиш, љуби не само со срцето, туку и со умот”. Бидејќи карактерот е тоа што ја гради личноста, мислам дека ти како правник би требало да се согласиш дека стабилен темел е основа за секаков вид напредок.
Така ме викаја како малаЧанте?
Автоматски споено мислење:
Оди мори чанто една. Дефамација. Еден сум.

Рамнотежа треба да има Лазе. Едното без другото не иде. Љубов без ум, ќе се изгубиш себеси, ќе простуваш нешта што се непростливи, ќе луташ. Обратно, ум без љубов, се сведува на површност. И двете се битен темел, за да издржи градбата.Треба темел, и темелот треба да биде цврст, стабилен за да ја издржи целата градба на себе, да издржи тежина, поплави, ветрови.... значи темелот треба да биде константа. И сега, што мислиш, дали љубовта е константа или умот е константа? Според мене, љубовта е многу поконстантна, многу постабилна категорија од умот за кој го врзуваш карактерот. Кога човек љуби, тоа не се менува преку ноќ, може да се случат и триста глупости и пак кога ке ја распреташ пепелта љубовта е таму. Умот... умот е денес овака утре онака, денес го сакам утре не го сакам, денес ми одговара утре не, денес е среќна со него а утре прочитала мудрост од семе синапово и не е среќна со него, денес свекрвата ми е ок а утре ради неа ке го оставам, денес не ми требат пари а утре шо ке ти е маж без пари... многу аморфна супстанца е умот.
Далеку од тоа да човек треба да го исклучи мозокот и да сурфа на брановите од љубовта, но ако нема љубов нема ни причина да го вклучи мозокот. Тука некаде сме... треба да мавнеме по 3-4 домашни со мезе и ке дојдеме до консензус по прашањето љубов вс разум...Рамнотежа треба да има Лазе. Едното без другото не иде. Љубов без ум, ќе се изгубиш себеси, ќе простуваш нешта што се непростливи, ќе луташ. Обратно, ум без љубов, се сведува на површност. И двете се битен темел, за да издржи градбата.

VIknete go i maz mu ko ke mavate 3-4 domasni so meze, odma do konsenzus ke dojdite za prasanjata so ve macatДалеку од тоа да човек треба да го исклучи мозокот и да сурфа на брановите од љубовта, но ако нема љубов нема ни причина да го вклучи мозокот. Тука некаде сме... треба да мавнеме по 3-4 домашни со мезе и ке дојдеме до консензус по прашањето љубов вс разум...![]()

Не бива, не е он од кајгана и не го примаме на дискусија.VIknete go i maz mu ko ke mavate 3-4 domasni so meze, odma do konsenzus ke dojdite za prasanjata so ve macat![]()
Мене ме иритира шо и во 21 век многу жени се откажуваат од својот дел од наследството на сметка на братот.Муабетот-Не му земам на брат ми ми е многу глуп.Па ти не му земаш на брат ти туку си го добиваш твојот дел од наследството.Родителиве ги наоѓаат женскиве деца на улица или шо е работава?Знаете што ме иритира? Во 21 век уште постои очекувањето мажите да имаат обезбеден стан, добра работа и кола за да бидат “вредни” партнери. Нели зборуваме за еднаквост? Тогаш, зошто сè уште опстојуваат вакви традиционални размислувања?
Ова не се разликува многу од очекувањето жената по секоја цена да се реализира како мајка под 30 години, зашто “биолошкиот часовник отчукува”. И едното и другото ги прави луѓето објекти, а не субјекти, жените како тела што треба да исполнат биолошка норма, а мажите како проекти со финансиски обврски што мора да ги испорачаат пред да бидат прифатени.
Да не бидам погрешно сфатена, сите сакаме професионална независност и финансиска стабилност (и јас самата се стремев кон тоа при градење на мојата личност и при бирање партнер). Но, зошто акцентот толку често се става на тоа мажот да биде главниот носач на товарот? Интересно е што и самите мажи подлегнуваат на таквите “правила” и ретко кога самите они поставуваат такви критериуми кон жените. Они обично немаат проблем да бидат со жена која не заработува многу, или воопшто не работи, или живее со родители. Зошто вие мажите се потценувате на таков начин?
Ова е само охрабрување ама реалноста е многу посурова.Жена на 45 години обично ќе потроши уште 5 години по клиниките за плодност.Па специфична бременост па можноста за доносување на плодот е мала па триста тракатанци.И така на 50 години мајка,ако не и покасно.И после издржи да те видам.Не за џабе менопаузата кај жените почнува околу 40та година.Не е страшно да си жена и имаш 35...се може да се смени преку ноќ. Баба ми татко ми го родила на 45 ако не и постара ако не била. Битно е да не се изгуби волја и најбитното...да не се откажете пред време и нај најбитно да се потрудите да најдете некој. А има избор само треба да се проталашка. Е сега, ако уште бара некоја топ 5%, крем од машката популацијата тоа нема.
Темава е за жениве да си кажат...ја чисто само како охрабрување да напишам нешто.
Нема правила, на кого како е среќата.Жена на 45 години обично ќе потроши уште 5 години по клиниките за плодност
Разликата е во процентите.На 45 повеќето не ни можат да забременат по природен пат.Нема правила, на кого како е среќата.
Некои на 25 ќе поминат, некои на 45 може така без никаква мака да родат зошто не се претресуваат толку. Колку помалку стрес толку повеќе успешна бременост.
Нормално не треба да се спие и да се чека до 45та за деца, ама сакам да ти кажам некои затруднеле мислејќи дека не можат и не се потресувале за ништо.Разликата е во процентите.На 45 повеќето не ни можат да забременат по природен пат.
Нормално не треба да се спие и да се чека до 45та за деца, ама сакам да ти кажам некои затруднеле мислејќи дека не можат и не се потресувале за ништо.
Знам неколку случаи со 3 деца што баш вака го зачнале третото.
Ти до кај си?Чекај ти до 48, златното време за зачнување.