Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Суштината е во тоа каков однос се покажува кон другите земји. Ај со Русија знаеме, изгубија војна катастрофално.

Ама со Бразил. Незнам ама ако Шолц беше глуп, овој е ем глуп ем его манјак. Многу лоши комбинации.

Глуп потег, во Бразил имаат огромна дијаспора од милиони луѓе со германско потекло.

Мерц: Ме вознемирува што не можеме да имаме божиќни пазари без големо осигурување​

what-are-you-talking-about-huh.gif

Бразил? :unsure:
Не зезај Ванлок, не сум фан на политиките на ЕУ но несериозно е да се спореди Германија со држава во која 10% од населението живее во шупи во населби контролирани од банди.

Не зезај Ванлок, не сум фан на политиките на ЕУ но несериозно е да се спореди Германија со држава во која 10% од населението живее во шупи во населби контролирани од банди.

Членка ма БРИКС е тоа, знаеш ли ти што збориш ?

Можеби е лоша дипломатска слика за Мерц но колку и да глумиме лудило и вџашеност, помеѓу Германија и Бразил сите знаеме каде порадо би живееле.

Како на Мерц Бразил не му чини, а им чинеше на неговите соплеменици кои пребегаа таму и во околните земји после ВСВ?

Несериозно е однесувањето на Мерц со вакви изјави. Ова е само не е дипломатија. И веќе е очигледно дека стануваат се повеќе агресивни во изјавите и е очигледно отсутство на логичко размислување однесување кон една држава како Бразил. Колку и да била онаа бедна и со фавели. Вака не се градат односи меѓу две земји, ниту сојузници се здобиваат. Па не се овие бе малски политичари бе со вакви изјави од рангот гол со пета ти дадов на Амди Бајрам. Дали сте слушнале еве Моди, Си Џи, Путин, Лукашенко или Лула со вакви изјави да се бламираат? Абе еден диктатор рокетМан од Кореа има аристократско однесување за боранијава која повеќе налекуава на жена во пмс отколку во изградени државници.

Ти таму не би живеел во шупи. И имаат функционална сегрегација меѓу богати сиромашни/криминал, додека во Германија каде сакаш живеј децата нема да ти бидат безбедни па и во приватни школи да учат. Западна Европа како што сите ја замислувавме е капут. Во споредба со овдешниот стандард сеуште може да се заработува, но и тоа прашање е до кога. Индустријата им е умрена.

Не велам дека е толку добро во Бразил да со умисла би идел таму. Но ако морам да бирам меѓу сегашен Бразил и сегашна Германија... Бразил.
А изборот е утепан избор, реално. Но и од лошо има полошо. Впрочем ќе се види кога ќе почнат да се враќаат нашиве, јас им давам деценија можеби две. Ако не испадне така, тогаш уште подобро. Нашава добробит е поврзана со европската (засега).
Автоматски споено мислење:

Несериозно е однесувањето на Мерц со вакви изјави. Ова е само не е дипломатија. И веќе е очигледно дека стануваат се повеќе агресивни во изјавите и е очигледно отсутство на логичко размислување однесување кон една држава како Бразил. Колку и да била онаа бедна и со фавели. Вака не се градат односи меѓу две земји, ниту сојузници се здобиваат. Па не се овие бе малски политичари бе со вакви изјави од рангот гол со пета ти дадов на Амди Бајрам. Дали сте слушнале еве Моди, Си Џи, Путин, Лукашенко или Лула со вакви изјави да се бламираат? Абе еден диктатор рокетМан од Кореа има аристократско однесување за боранијава која повеќе налекуава на жена во пмс отколку во изградени државници.
На запад раководството е сведено на кловнови, а мнозинството гласачи се десензитивирани и не се замараат. Сѐ поминува. Мерц и не е најретардираниот Реално многу поголеми нивни гафови имаме пренесувано овде на форумов.

Ни газдите (америте) не се многу подобри. И не зборувам само за гафовите на Трамп, туку општо за стандардите што се изјавува и колку тоа има врска со реалноста (дури и по обичен површен преглед).

Последно уредено:
Кој те брка тебе на пример?
Не си праи филмови, ако не си подготвен на размена на мислења во пристојни рамки никој не ти е виновен, веџбај малку

Колку ми е познато само администрацијата може некој да избрка/банира, јас не знам ни за еден таков случај.

Туку не рече ништо за пренамента на фабриките, немаш мислење...
Аха, добро, никој не ме брка....

Мислење имам, но моето имслење не е меродавно, би можел да пренесам мислења од Петис, Сецер, сиглиц, родриго,.... но и тоа не е важно. Секако Германија ќе пропадне.

Забавувајте се...

Можеби е лоша дипломатска слика за Мерц но колку и да глумиме лудило и вџашеност, помеѓу Германија и Бразил сите знаеме каде порадо би живееле.

Ако може во Рио барем за време на фестивалот! :)

Абе еден диктатор рокетМан од Кореа има аристократско однесување за боранијава која повеќе налекуава на жена во пмс отколку во изградени државници.
Какво е ова непочитување за Г-дин РакетМен!
Да не поверува и ти во тоа приказните како ги убил вујко-му чичко-му и сите други па ги јадел?
Неговата земја прави атомки, лансира сателити ама диктатор е, да беше демоНкрат ќе беше по ваш вкус!

Секако Германија ќе пропадне.
Кој го вели тоа, те лаже.
Германија повторно ќе стане најголемата сила и ќе го воскресне Четвртиот рајх, само се чека хОливуд да напраи филм.

Последно уредено:
Силни се за јадење лајна, Трамп и Путин ги игнорираат како да не постојат, прават планови за мировен договор овие настрана тргнати можат само да лаат кучињата и да плачат по небитните конференции кои ги одржуваат.

Колку се ретардирани наредната голема војна ќе значи воен судир Сад и Русија против еу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom