Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Интересното е што многу помалку такви срања со колење има во матичните земји на кољачите. Пошто таму изгледа сите/повеќето носат слични орудија и помагала. :unsure:

Во Европа начекале село без кучиња (pun intended).

Неколку причини се зошто е така.

Прво кај говнокожците генерално има крвна освета така што семејството на евентуалниот „хирург“ уште истата вечер ќе биде линчуванo.

Второ жените не им се возат сами во јавен превоз а навечер генерално не искачаат од домовите (за де не ги провоцира дегените нели)

Трето таму ако имаат предходно кривично дело не ги пуштаат на условна слобода после консултација со психијатар туку сечат екстремитети а за полесни прекршоци ги кршат од ќотек.

Преломен момент беше масовното силување и сексуално малтретирање низ Германија за нова година 2015 - 16 https://en.wikipedia.org/wiki/2015–16_New_Year's_Eve_sexual_assaults каде поголем дел од виновниците помина неказнето а и властите и активистите се искршија бранејќи ги сирототе “бегалци“

Овој напад и слабата реакција на Германија во главите на новодојденците створи слика дека нема да бидат казнувани или само благо (во споредба со дома нели) и ете.

За споредба во Турција се изврши погром врз арапите https://en.wikipedia.org/wiki/2024_anti-refugee_riots_in_Turkey и сега не смеат да писнат.

За жал нивните култури се толку примитивни што ова е единствен начин да ги држат мирни (ако веќе не ги протеруваат) и на 02 Јануари 2016 година да имало еден погром со палење на дуќани, автомобили и претепување на се потемно верувам дека значително ќе се намалеле нападите.

Едноставно тие “култури“ имаат страв само од насилство.

За жал нивните култури се толку примитивни што ова е единствен начин да ги држат мирни (ако веќе не ги протеруваат) и на 02 Јануари 2016 година да имало еден погром со палење на дуќани, автомобили и претепување на се потемно верувам дека значително ќе се намалеле нападите.

Едноставно тие “култури“ имаат страв само од насилство.
Па не треба да си гениј за да ова да го знаеш, или ако некако не си го знаел - лесно да го разбереш.
Проблемот не се црнците и песочните црнци, они се такви какви се, предвидливи. Проблемот е масовниот етноцид што се дешава во Европа. И сето тоа е скроз со умисла, а обичните луѓе си мислат дека проблемот се политичарите и црнците.

Царството на слепите. Европа. :-/
Автоматски споено мислење:

За споредба во Турција се изврши погром врз арапите https://en.wikipedia.org/wiki/2024_anti-refugee_riots_in_Turkey и сега не смеат да писнат.
Турција во моментов е суверена држава, за разлика од цела Европа (минус РФ). Затоа за еден век од сега Турција ќе биде цивилизација во однос на вукoјeбината што ќе биде Европа.

Они „бегалците“ ги толерираат кај нив само заради тоа што имаат обврска контролирано да ги испорачуваат во Европа.

Па за точката „2„ е сосема во право.
Полот на секој го одредува природата, тоа е нејзина улога и задача и до сега добро си ја врши работата.

Повеќе за ова од стручен аспект зборува нашинецот Тошевски кој на почетокот на '90-тите од минатиот век ја откри “жирафата“ во женскиот мозок.

П.С.
Пред некој ден изнесов свое мислење околу затворањето на фабриките за автомобили по Германистан.
Дека тоа се прави НАМЕРНО за да се пренаменат за производство во наменската индустрија...
Па деновиве и други кои многу подобро се информирани од мене го изнесуваат истото !
Изненадува што никој на форумов не најде за потребно да истото го коментира.
Како и секогаш луѓето се повеќе склони да верват во медиумските спинови отколку да му веруват на својот разум, па спинот за Русите беше дека купувале машини за перење како би надоместиле недостаток од интегрални кола а кај Гермнаистанциве е спинот демек немале доволно ИК за да продолжи производството на ватомобили и глеам многумина се фатија на спинот како сомови.

Последно уредено:

Germany Caps Power Prices to Save Its Industrial Base​

Germany has agreed to subsidize electricity for its heavy industries, capping prices at about €0.05 per kilowatt-hour from 2026 through 2028—a major policy move aimed at keeping its industrial base from eroding under the weight of Europe’s soaring energy costs.

Chancellor Friedrich Merz said Thursday that Berlin’s coalition partners reached the deal after months of debate, and that discussions with the European Commission for approval were “largely complete.” The measure will target energy-intensive industries such as steel, chemicals, and automaking—sectors that have warned repeatedly they cannot compete globally with power costs nearly double those in the U.S.

П.С.
Пред некој ден изнесов свое мислење околу затворањето на фабриките за автомобили по Германистан.
Дека тоа се прави НАМЕРНО за да се пренаменат за производство во наменската индустрија...
Па деновиве и други кои многу подобро се информирани од мене го изнесуваат истото !
Како и секогаш луѓето се повеќе склони да верват во медиумските спинови отколку да му веруват на својот разум, па спинот за Русите беше дека купувале машини за перење како би надоместиле недостаток од интегрални кола а кај Гермнаистанциве е спинот демек немале доволно ИК за да продолжи производството на ватомобили и глеам многумина се фатија на спинот како сомови.
Jaс се сомневам дека Амерот ќе ги остави воопшто и да пркнат. Тоа би било надвор од сега веќе лесно видливиот план што нивната елита го има за ЕУ.

Jaс се сомневам дека Амерот ќе ги остави воопшто и да пркнат. Тоа би било надвор од сега веќе лесно видливиот план што нивната елита го има за ЕУ.
Освен ако сето тоа не е план на Каубоите!
Според достапни инфо, фабриките се пренаменуваат за сега единствено тоа е сигурно.

Изненадува што никој на форимов не коментирал! Хаха! Ги избркаа сите со ниско однесување, цинизам и приземен јазик (а македонскиот е толку убав јазик, кога се зборува како треба) останаа овде двајца тројца и никој не коментирал.
Како деца јас и брат ми игравме по цел ден баскет 1 на 1 зад зграда и мислеме дека никој не ни е рамен.

Пуштајте си вие клипчиња!

Изненадува што никој на форимов не коментирал! Хаха! Ги избркаа сите со ниско однесување, цинизам и приземен јазик (а македонскиот е толку убав јазик, кога се зборува како треба) останаа овде двајца тројца и никој не коментирал.
Како деца јас и брат ми игравме по цел ден баскет 1 на 1 зад зграда и мислеме дека никој не ни е рамен.

Пуштајте си вие клипчиња!
Кој те брка тебе на пример?
Не си праи филмови, ако не си подготвен на размена на мислења во пристојни рамки никој не ти е виновен, веџбај малку

Колку ми е познато само администрацијата може некој да избрка/банира, јас не знам ни за еден таков случај.

Туку не рече ништо за пренамента на фабриките, немаш мислење...

Кажи ми дека си фашист без да ми кажиш дека си фашист.

New Slovenian law treats entire Romany minority ‘as a security threat’​

Parliament approves law giving police powers to raid and surveil homes in what are demarcated as security risk areas

Кој те брка тебе на пример?
Oд негов аспект: Што е полесно, да глуми принцеза со повредени чувства - или да дискутира (со неговото минимално познавање).

Дап, принцеза. :)

Можеби е лоша дипломатска слика за Мерц но колку и да глумиме лудило и вџашеност, помеѓу Германија и Бразил сите знаеме каде порадо би живееле.

Можеби е лоша дипломатска слика за Мерц но колку и да глумиме лудило и вџашеност, помеѓу Германија и Бразил сите знаеме каде порадо би живееле.

Да сме здрави и живи, за едно 20-30 години би било интересно да се види...

Мерц: Ме вознемирува што не можеме да имаме божиќни пазари без големо осигурување​

what-are-you-talking-about-huh.gif

Бразил? :unsure:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom