Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Одамна ја барав песнава, фала :ДКога копчето ќе се притисне нема каде да се бега другари.
Ехаа има и тоа многу.Во Америка е тренд бункери да се купуваат. 800к е цената, внатре има све. Имаат различни планови, дури и за 85к со дневна и ВЦ.
utahsheltersystems.com
Плитко нешто...Во Америка е тренд бункери да се купуваат. 800к е цената, внатре има све. Имаат различни планови, дури и за 85к со дневна и ВЦ.

Плитко нешто...![]()
За радијација можеш и поевтино да поминиш купи си најлонпа нема да експлодира бомба над бункерот. Целта е да го заштити човекот од радијација.
И Џери Риг праеше бункер. Има цел серијал околу него.
nsarchive.gwu.edu
А дали им се избришани и страниците со "тестовите" на темната страна на месечината ?
![]()
Автоматски споено мислење:
Able Archer 83 - Wikipedia
en.wikipedia.org
The Censored History of Able Archer 83 | National Security Archive
Washington, D.C., November 14, 2025 - The State Department quietly deleted important archival records from an official history detailing how a 1983 NATO war game could have led to a catastrophic nuclear exchange, according to new reporting from the Washington Post. This is the first known...nsarchive.gwu.edu
Во исто време, германскиот министер за одбрана Борис Писториус изјави во интервју за Франкфуртер алгемајне цајтунг дека германскиот начин на живот е под закана и дека нема време за губење.
Ем не ги бива една Украина не можат да ја победат, снемано оружје и муниција, тенкови, ништо немаат... Ем ќе ја нападнеле цела Европа.Значи не се они, односно нивните влади закана за нивниот начин на живот, кога може црнци и Арапи да им силуваат малолетни девојчиња и за тоа Германецот ако повика на казна да биде притворен за ксенофобија, туку Путин е крив за све.
Од друга страна, Русија пред три години снемуваше оружје и муниција во Украина, сеа догодина Европа ќе ја напаѓаат.
Како и други и ти ги потценуваш Германците.без енергијата на Русија они се едно ништо, и како такви ќе бидат третирани во наредните години додека не дојде некој да ги стабилизира односите со Русија.