KSC #348 - Песна што Ви буди непријатни спомени - гласање

• Креатор на темата Креатор на темата П²
  • Време на започнување Време на започнување

Песна што Ви буди непријатни спомени

• Florence + The Machine - No Light, No Light

• Damien Rice - The Blower's Daughter

• Galija - Dodirni me

• Goran Kukic & Jupiter - Za Tebe Brate

• Robert Miles - Children

• Toma Zdravkovic - Svirajte noćas samo za nju

• Тоше Проески - Игри без граници

• Ана Христоска - Боби баш ми е гајле

• Lana Del Rey - Blue Jeans

• Queen - The Show Must Go On

• Mischief Makers opening and closing

• Shpongle - I Am You

• Riblja Čorba Pobeći negde

• Erika - German soldier song

• Plain White T's - Hey There Delilah

• Guns N' Roses - Don't Cry

• Тоше Проески - Полско цвеќе

• James Blunt - Same Mistake

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
15 јануари 2020
Мислења
1.189
Поени од реакции
3.870
По еднонеделна пауза, одиме на гласање за Песна која Ви буди непријатни спомени. Се гласа за 3 песни до Недела 23.59.
Имаме пријавени 18 песни, се гласа максимум за 4.

Многу тешка и субјективна тема за гласање. Некои песни и покрај контекстот сеуште ми се чудни. На пример тоа цртанот на Сусаро не ми буди никакви емоции, а за Злате гласав само заради настанот што го сподели.

Јас идам на поедноставен начин, гласам за тие песни што мене можат да ми доловат непријатен или чуден спомен, на Злате прикаската пример беше многу зезната и емотивна али Боби баш ми е гајле не ми буди никакви лоши или меланхолични чувства/спомени мене, али па Children буди и те како.

Не е како опција ама Desert Rose од Sting дефинитивно. Околу 2000та работев како шанкер во ноќен клуб и тој самопрогласениот Диџеј не отру со песнава. Се до една вечер кога две групи рекетари кои се бореа за превласт над клубот се здробија од мавање.А во позадина одеше песнава по 2000 пат.Е па реков доста е.Мавнав 2-3 штока и дадов отказ.Инаку околу листава за песниве за кои гласав би рекол дека повеќе ми будат меланхолични чуства ,а не непријатни!

Последно уредено:
Не е како опција ама Desert Rose од Sting дефинитивно. Околу 2000та работев како шанкер во ноќен клуб и тој самопрогласениот Диџеј не отру со песнава. Се до една вечер кога две групи рекетари кои се бореа за превласт над клубот се здробија од мавање.А во позадина одеше песнава по 2000 пат.Е па реков доста е.Мавнав 2-3 штока и дадов отказ.Инаку околу листава за песниве за кои гласав би рекол дека повеќе ми будат меланхолични чуства ,а не непријатни!
c1c78d3a3feadd04f9afe4f48e8bcee0.jpg

Мислев ќе пишеш дека си им влегол и на едните и на другите, си ги истерал на клоци и боксови и никад више не припариле до местото.
:pos:

Treba da glasame za pesna koja na toj sto ja postiral mu budi neprijatni spomeni sto samo po sebe e bezveze oti e individualno. Mislam koj bi bil kriteriumot za da glasas za pesnite ?
Treba da glasame za kvalitetot na pesnata, da pretpostavime kolku neprijatni spomeni mu budi na toj sto ja postiral pa kolku poneprijatni tolku povekje glasovi ili da glasame za pesna od ponudenite koja isto i nas ni budi neprijatni spomeni :cautious: .
Jas se odluciv za tretata opcija i glasav za pesna koja i mene mi budi neprijatni spomeni koi najverohatno nemaat dopirni tocki so neprijatnite spomeni na toj/ taa sto ja postiral ama samo toa mi imase logika iskreno. Posto glasanjeto e skrieno, si glasav samo za edna, za Tose so Igri bez granici :toe:

Пропуштив да пријавам,

А уште тогаш еден му напиша на пејачот
И ти чеш да остариш будало пијана...

Ќе убрзам малку со прогласување на победникот јер трката е многу извесна и не очекувам никаков прсврт до 23:59.
Победник е @Darling со Игри без граници. Сосема заслужено, верувам никој не е рамнодушен на песната после кобниот ден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom