Војната на патиштата

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Убиецов од вчера бил љопка. ОЈО барало мерки претпразливост. 1.05 коеф. дека задутре ќе биде на Косово и очи не му се гледаат веќе. Еј убил човек избегал од местото го уапсиле и не е во притвор до судење…мизерија.
Pisuva deka imal pasos na Srbija, siguren si deka e sipac?

Страшно е колку народ загина на тој пат за толку кратко време. Нула сообраќајна култура и свест имаме. Пред неколку часа имаше сообраќајка на тафталиџе пазарчето кај што повеќе од 10-20км на час неможеш ни да возиш кога кружиш таму освен ако си ретардиран.
Гледаш дека се судрија, не е прва ама нема ни последна да биде. Пред неколку месеци една ја собра при паркирање.
Овие денес кај се судрија па се објаснуваа кој е прав а кој е крив.

Многу случки имало во тој дел, тоа е муабет за друга тема.

Страшно е колку народ загина на тој пат за толку кратко време. Нула сообраќајна култура и свест имаме. Пред неколку часа имаше сообраќајка на тафталиџе пазарчето кај што повеќе од 10-20км на час неможеш ни да возиш кога кружиш таму освен ако си ретардиран.
Na Pletvar vo poslednite 40 godini imaat zaginato eden cel grad zhiteli! Izmedju drugoto i nekolku moi prijateli.
Prichina:
Smrden asfalt, i pred se mnogu kurchenje po ulici vo stilot " Ej jas be vozam BMW Audi .... " kako i vozenje pod aklohol i so neispravni vozila.

П.с. пациентов Ненад ме блокирал на ФБ, дека сум лајкнувал коментари против него :D
По физионимија личи на Јанко Јади Бурек па затоа изгледа истото го прават двајцата.

Еве случај каде трамвајот не кочи на време
Кај Шински возила нема претрчување, па има дузини несреќи со воз. Трамвај е посебна приказна бид3јќи е во град...Ние никогаш нема да имаме трамвај, немаме Дисциплина... А имало Прв и Единствен Трамвај во Шкуп, 1884, ама коњски, а плус тогаш имало и Дисциплинска мерка КАМШИК....
1762356006076.jpeg

Пошто скроз паметна идеја е да увезеш шљам од вукојeбини и да им дадеш да управуваат десетици тони тешки возила со моќни мотори, на патиштата каде после гинат нормалните граѓани.

65000 прекршоци за 12 часа.
Колку плачење денес за камерите. Па маме му ебам, од една страна плачат дека се вози ненормално, од друга страна нејќат нив да ги фати камерата.

Колку плачење денес за камерите. Па маме му ебам, од една страна плачат дека се вози ненормално, од друга страна нејќат нив да ги фати камерата.

Сите бараат правна држава, да биде како на запад, ама сега кога се палат камери и ќе се проверуваат странски приливи на пари - сите пиштат вриштат и никој не сака да си го плати својот долг

Од кои 3000 за црвено и 1000 за нерегистрирано. Тоа е ок.
Ама другите 60.000 се ваљда за поголема брзина. Тоа е буквално секоја една кола. Значи сите возеле побрзо. Очигледно треба да го досредат системот и да ги средат границите. Дали они очекуваат дека сите ќе возат точно 40km/h?
Eве на другар му стасало казна за 53km/h, океј е тоа, ама според мене треба да има 10km/h граница.

И уште нешто. 65000x40=2.600.000x365=околу 900.000.000. Значи толку казни одприлика ќе се плаќаат годишно? лол

Не знам кој кур им е со камериве разбирам прекршоци да регистрираат ама јас да возам 56 на час и да ми стигне казна од 10 евра затоа што на ебениот булевар било 50 и јас сум возел до 10км на час од дозволеното односно 56км на час е апсурд. За 52 исто ќе казнуваат?

Наместо над 10 да е казниво а другото да се толерира, они глупости прават.

Не знам кој кур им е со камериве разбирам прекршоци да регистрираат ама јас да возам 56 на час и да ми стигне казна од 10 евра затоа што на ебениот булевар било 50 и јас сум возел до 10км на час од дозволеното односно 56км на час е апсурд. За 52 исто ќе казнуваат?

Наместо над 10 да е казниво а другото да се толерира, они глупости прават.
До 10км е 10 евра казна? На другарот казната му е 45 евра оти возел "oд 10 до 30км повеќе" на булевар со 40км ограничена брзина.(он возел 53км)

Не заборавајте ако полиција ве сними дека сте возеле 55км/ч, тоа е реалната брзина минус отстапката која постои поради прецизноста на апаратот, значи сигурно сте возеле 57-58. Ама на шал табла во тој момент вие сте гледале 65-66 км/ч поради отстапката што ја прави брзиномерот.

Од кои 3000 за црвено и 1000 за нерегистрирано. Тоа е ок.
Ама другите 60.000 се ваљда за поголема брзина. Тоа е буквално секоја една кола. Значи сите возеле побрзо. Очигледно треба да го досредат системот и да ги средат границите. Дали они очекуваат дека сите ќе возат точно 40km/h?
Eве на другар му стасало казна за 53km/h, океј е тоа, ама според мене треба да има 10km/h граница.

И уште нешто. 65000x40=2.600.000x365=околу 900.000.000. Значи толку казни одприлика ќе се плаќаат годишно? лол
Добра математика дека секој ден ќе има исти број. Треба секој нареден повторен прекршок да се дуплира се додека не се дотера паметот. Секаде нека наставаат камери, штом бугарите ги доведоа во ред еве и ние што мислиме дек сме над нив ќе се ставиме во ред.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom