Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Операцијата успешна ПАЦИЕНТОТ мртов.
Точно како и што очекував празни муабети, претседателот не знај колку луѓе има вработено во клубот уште помалку колку се со редовен работен однос а колку со договор на дело само знај дека работат во пмалите категории. Спортски директор нема и нема ни да има пошто најлесно е дај му на тренерот одврзани раце и по катастрофите отказ, па излезе дека Капинот ја составуваше екипата тој ја тренираше и секако тој е крив за резултатите после ту неважи не е тој крив еве уште соработуват а ќе соработуват и понатаму. Долгот не знај точно колку е знај дека претходната наследи 8М денари и сега е помалку од 200К евра. Тренерот нема што да кажи реално не се ни очекуваше кратко е тука и вероватно нема баш никаква вина за резултатите. Мирко мораше по отворено да одговори кога сакаат да бидат транспрентни вака само направи поголема штета внатре помеѓу играчите. Инаку супер се сите добрисе сеите со секого сите се сплотени е сега тие што креват раце на утакмици и негодуват тоа е нивно домашно воспитување (лоша изјава).
Добар потег со вардар што е хуманитарен меч па можи ќе се има 2000 публика инаку 500 луѓе ќе немаше на стадион прв пат по 1992 никаков интерес нема за дербито.

По свадба тапани можеше кој сакаше да оди по сака да праша се одважија само двајца ја одбранија честа се друго сега тука реферати и глупости е џабе нема шо да се повторуваме и прајме празни муабети

Среда треба да се погоди почетниот состав да изиграат со 200% па да се надеваме на бодој и се разбира да се удвојва ѓупакот значи цел товар ќе биди кај нас на одбраната и средината да покрива со други зборој на кој му се игра нека игра а кој не можи да си оди !

Да резимираме:

1. Клубот сеуште има долгови а не е на нула како шо не убедваја тука некој членој.
2. Претседателот дојде на прес како англиска кралица :
- Незнај кој го напрајл долгот.
- Незнај колкав е долгот моментално.
- Незнај колку луѓе има на платен список.
- Нема одговор на ниедно прашање а ја повикува јавноста на прес.
3. Еден дечко таму шо беше единствен му постави 5-6 прашања и на сите немаше одговор, запиша па ќе проверел, ќе видел.
4. Клубот нема спортски директор.
5. Играчите биле желба на Капино и тој е одговорен за селекцијата пошо нема спортски.
6. Единствениот спортски новинар З.М. не дозволваше дискусија на прашањата. Ќе цитирам шо прашање имапе З.М после 30 год новинарска кариера во Битола :
- Дали Милан сметате дека фудбалот во мкд има напредок ?

Сума сумарум. Тажна и депресивна е иднината на фудбалска Битола.
Посетеноста на следниот меч против гостите од Скопје ќе испрати јасна порака колку битолчани се задоволни од работата со Пелистер.

Не ми реплицирајте, се повлеквам од секаква дискусија на оваа тема.
Достапен сум за дискусија на ракометниот фан клуб за состојбите во рк.
За фудбалскиот клуб ќе почекам некои подобри времиња.

Спортски поздрав!

edinstveno konkretno so go kaza beshe deka se planira fan shop zaedno so rk i kk ama nema lokacija, duri ni to ne se sposobni da najdat dukjan so uba lokacija na shirok sokak
od fudbalska strana totalno ne postojme, nikakov plan nitu se znaj koj jadi koj pie, kapino gi biral igracite drapaj si kuro ova bagrata sho e dojdena od srbija kaj mozis da ja vidis a ne pa da ja odberish ocigledno bilo daj sta das
nemame nikakov konkreten plan i vizija t.e ne postojme, ta e realnosta uste samo da se nadovrzam deka e kolku pari tolku muzika i miljon da e i pomalce sumata so se dava od opstinata za fudbal e premalce
poentata e deka jas ne gleam nacin za spasvanje duri ni vemero ne mozi da ne spasi vakvi ko sho sme, treba dve ekipi da isklucat eventualno haha
Автоматски споено мислење:

i uste da se nadovrzam zoki sigurno chitas sramota e da falish vo 5 sato vo sreda zakazvate utskmica lugeto se do 5 sato na rabota mislete malce ko vekje palite reflektori naprajte ja vo 7 ili 8 utskmicata rezili ste

Последно уредено:
Да нема потреба поќе од реплицирање и објаснување се видовте и слушнавте само тоа шо треба не !
Прво и основно сите финасии до сега биле обезбедени од приватни фирми шо рече овај ниту денар не е потрошен од општината значи џабе плукаме наши пари од кој два спонзорски договори и кажа сума но никој не праша за тоа кој се фирмите колку пари и кој дава во клубот ?
Втора и поважна работа се кажа потајно дека мишевски со прецедателот вршеле презентација на некоја фирма за продажба на клубот и дека до сега имало понуди но биле не сериозни за 100 000 евра рекоја не го даваме клубот или нешто слично како тиквеш шо напрај па прашањето е кој е таа фирма и од каде е но на крајот ќе излези во право муабето на тој членот @It's my house шо имаше претходно пишано дека се спрема превземање на клубот од некој странци
Трета работа шо и да се случи во иднина не дај боже ако отпадниме сите си одат даваат оставки и на пролет да има прес дека борчот ќе биде нула за разлика од пред тоа шо не лажеше митко и другите ...
Четврта работа спортскиот дел е препуштен на тренерот за играчи кој да ги пушти и кој да ги земи(така било претх8дно така и сега) во рамките на буџетот а не да преговара пура мен,ванчо,мирко славко шо поќе од ова не знам
За крај после овај прес каде имаше шанса кој сака шо сака да праша не ојде скоро никој нема причина да коментираат на фб и лечат комплекси сите ќе бидат банирани лично од мене а на десет души му пишав да одат и прашаат никој не ојде шо сега ќе си прајме курташак значи да не му се лутите на @Deksi @sakamestadion @ мишевски шо знам управа и други да знајте од мене сите ќе бидат банирани иако никогаш еве поќе од 15 години никој не бил баниран ни избришан коментар освен на скопјани сега сите ќе јадат по уши и мене нека ми се лутат кој сака и шо сака ,со глупи коментари не издржана критика туку без врска муабети можи дома да си прат забава плус политика па боже здравје за прочка како секогаш сите пак ќе бидат одбанирани а до тогаш ум во глата ! Или сте за Пелистер или против трето нема сите управи ,тренери и играчи се менливи само Пелистер е вечен доста е само со плукање купете сезонска ,земете дрес нешто придонесете за клубот одете на утакмица ете сите ви се ноќни шо беше наш сон напрајте нешто арно со лајна јадење поќе нема бива доста е попуштање на сите !

Незнам зошто уште овде пишите реферати, имавте шанса, требаше да дојдите. Јас очекував да трај околу 3 сати искрено, но како и да е и ова е еден ОГРОМЕН чекор кон транспарентност и на некој начин отчетност. Клубот на нула дека е лажеа ако се сеќавам добро претходната управа и ДА кажа Александар дека долговите се влечат од 2017 година (кога се радвавте (јас не) на Блашко Куп) кои тогаш беа мислам највисоки 490.000 евра. Дрвото дел врати ама после и тој си пиша, враќаше и претходната управа ама на НУЛА не бил, се надевам дека до крајот на сезоната ќе биди конечно. Општински пари НУЛА од Јули до сега, за нештото и јас првпат слушнав и е за поздрав, дајбоже да го дочекаме денот кај шо општината НЕМА да има потреба ИЧ да дава, па тие пари да се пренасочат во спортската инфраструктура. За разлика од претходната управа и спортскиот кои сами бираа играчи и скоро се да промаршија и не остаја никаков костур на екипата, сега си бира тренерот. Нема спортски директор (НЕ СЕ СЛОЖВАМ ДЕКА НЕ ТРЕБА ДА ИМА) за да се остај целосна слобода на тренерите (претходно на Капинот, сега на Милан) да одлучуваат, секако во консултација со луѓето од клубот, но конечната одлука да е нивна. Клубот имаше спортски директор и кога церматот го одврза ќесето и го донесе србинот, па видовме со еден тон пари како заврши проектот ЗА ЖАЛ, јас сум сигурен дека ако таа сезона наместо да се испаднеше, клубот да се стабилизираше до сега ќе имавме барем 1-2 титули, планот и визијата ја имаа дури и писмено го знам нештото од тогаш потесниот круг на Зоран ама за жал избраа погрешни луѓе да го водат проектот. Колку теми имаше други за прашвање, се фативме за колку вработени има (шо исто треба да се знај ама не е најбитно од спортски аспект), а малце или скоро ич прашања за спортските работи, планови, визии, кратки, долгорочни, соработка со школи, од нашиот, но и од другите градови во регионот. Фан шоп ќе има ! Локации нема баш најпожелни, ама вервам дека и то ќе се среди и ќе биди топ локација, а понатаму зошто да не и на стадион.

САМО ПЕЛИСТЕР, САМО БИТОЛА !

Голема грешка беше шо се ојде против Цермат. Луѓе во клубот и самите кажваја дека никогаш претходно не биле така организирани и со плати навремени и се. Имав можност да ги видам канцеларите (мислам не дочекаја јавно да бидат отворени) низ корзо негде беа во една куќа на приземје нешто и за то време беа топ. Да останваја во клубот ќе најдеа начин да опстаниме, ама за жал и тогаш проработи самоуништувачкиот менталитет. Од тогаш 10 години нема салам приватен инвеститор.

Незнам зошто уште овде пишите реферати, имавте шанса, требаше да дојдите. Јас очекував да трај околу 3 сати искрено, но како и да е и ова е еден ОГРОМЕН чекор кон транспарентност и на некој начин отчетност. Клубот на нула дека е лажеа ако се сеќавам добро претходната управа и ДА кажа Александар дека долговите се влечат од 2017 година (кога се радвавте (јас не) на Блашко Куп) кои тогаш беа мислам највисоки 490.000 евра. Дрвото дел врати ама после и тој си пиша, враќаше и претходната управа ама на НУЛА не бил, се надевам дека до крајот на сезоната ќе биди конечно. Општински пари НУЛА од Јули до сега, за нештото и јас првпат слушнав и е за поздрав, дајбоже да го дочекаме денот кај шо општината НЕМА да има потреба ИЧ да дава, па тие пари да се пренасочат во спортската инфраструктура. За разлика од претходната управа и спортскиот кои сами бираа играчи и скоро се да промаршија и не остаја никаков костур на екипата, сега си бира тренерот. Нема спортски директор (НЕ СЕ СЛОЖВАМ ДЕКА НЕ ТРЕБА ДА ИМА) за да се остај целосна слобода на тренерите (претходно на Капинот, сега на Милан) да одлучуваат, секако во консултација со луѓето од клубот, но конечната одлука да е нивна. Клубот имаше спортски директор и кога церматот го одврза ќесето и го донесе србинот, па видовме со еден тон пари како заврши проектот ЗА ЖАЛ, јас сум сигурен дека ако таа сезона наместо да се испаднеше, клубот да се стабилизираше до сега ќе имавме барем 1-2 титули, планот и визијата ја имаа дури и писмено го знам нештото од тогаш потесниот круг на Зоран ама за жал избраа погрешни луѓе да го водат проектот. Колку теми имаше други за прашвање, се фативме за колку вработени има (шо исто треба да се знај ама не е најбитно од спортски аспект), а малце или скоро ич прашања за спортските работи, планови, визии, кратки, долгорочни, соработка со школи, од нашиот, но и од другите градови во регионот. Фан шоп ќе има ! Локации нема баш најпожелни, ама вервам дека и то ќе се среди и ќе биди топ локација, а понатаму зошто да не и на стадион.

САМО ПЕЛИСТЕР, САМО БИТОЛА !
Koj cermat sekoj den pisese frlase drva kamenja protiv pola upravi gi smena sega da si gi iscistis grevojte trebase toj da ostani xaxaxax

Голема грешка беше шо се ојде против Цермат. Луѓе во клубот и самите кажваја дека никогаш претходно не биле така организирани и со плати навремени и се. Имав можност да ги видам канцеларите (мислам не дочекаја јавно да бидат отворени) низ корзо негде беа во една куќа на приземје нешто и за то време беа топ. Да останваја во клубот ќе најдеа начин да опстаниме, ама за жал и тогаш проработи самоуништувачкиот менталитет. Од тогаш 10 години нема салам приватен инвеститор.
Xaxax pola fridzideri niz Bitola so bea na cermat gi ickrta so sprej sega trebase cermat cela srekja so masaratito pocna da go prakira od drugata strana uste zatvor ke bevme pola jadro

Za cermat sam si e kriv najmnogu a imame del od vinata I nie prvo so go donese gjoko izlapen so koki posle srbinot sportskiot edno kazvase na videa za igraci drugo nosese koj ke mu daj pari nego I na gjoko od dvaeset dusi tie kekc,smokovski,mitic samo cesmidziev izleze tro igrac

Druga rabota do den denes se cudam kako ne gi pusti italjanite da ne gepekuvaat na tie gluposti so se napraja togas no I nego ne mu bese cist gazot cela rabota bese za parcelata I legalizacija plus pari plus za apce ne davase zoran no izmenadi na krajot vo epinal so kesot no zamina vozot

P.S.so se smejs ti be @ZelenoBel ne bese poaren mame mu ebavme na cermat I dimce serovski (noz viljuska)sega da go vratele da ne ve znaj coek majka tereza ke ve misli gnasni deca samo za zulum ste rodeni xaxax

Последно уредено:
Каков Цермат бе, тој катиљот не му дава пари на вработените таму, во мизерни услови, овде клуб ќе ти водел како Пелистер, присилен исто тогаш од локалната власт за присилно да го земи ФК, ти кажале луѓе од клубот пикнати од штабот на платен список, па тој Пелистер тогаш со овај сега се најслабите во моите 19 години активно следење на ФК Пелистер, на исто рамниште ти е се, зато и кратко траеше авантурата тогаш на Зоки, ако не се лажам имаше еден спортски тогаш Милош мислам се викаше, му напрај исто шема како сега, се донесоја 4-5 срби, претежно млади деца, ама најавени како најголеми таленти во иднина, батињата кузнај дали после Пелистер продолжиле да играт негде во следните 2-3 години, дефинитивно му бевме најголем клуб, која мамка ни ја напрај тој србинот тогаш за сите пари, имаше еден Митиќ се презиваше, средина играше, фацата не му се гледаше со таа косата ко пудлица распуштена, овде го зеле за креативец :facepalm: Едно крило имаше така солидно само од србите, ако се сеќаваш тогаш и за прв пат имавме грк напаѓач Цилиридис, поголем труп не стапнал во Битола, братот со авто-стоп ако не дошол до тука еве на, безвеза екипа тогаш, заковани на дното, ако не се лажам Бошко Ступиќ беше во екипата тогаш, па за сите беше овде Златан Ибрахимовиќ.
Дури не дојди некој од надвор, да покажи интерес и визија за работа, во овие нашите можи да се верва ако има избори само на 3 месеци.

Posle vcerasniot pres ocekuvam potvrda kako I ime na koj bila izvrsena prezentacija za prodazba na klubot @It's my house da se javi na glavna kasa I kazi pojaki ke bidime od vardar ,cz I dinamo ili od site zaedno ;) za derbito najubo ke bidi drugarski ,,bratski" tri za tri da se dogvorime ko ne mozese so brakjata od kavadarci sega povikaj prijatel da zemime nekoj bod i se napraj atmosevra za slednite kola :D majtapot na strana skopjani pagaat vo forma imame sansi ko zedovme bod so iskra mozime I so niv no sostavot ke bidi vazen formacijata I pred se da pokrivaat I udvojvaat vo odrbana da pokriva srediont red I napadot da se vrakja nazad na prekini da se odbranime nekako od tie gjupcinjata isto posle muabetite za sponzor so znam gazda ke treba da se napolni tribinata da se pokazi deka ima narod pa ako ima vistina I nekoj ne skenira da ima so da vidi so drugi zboroj da bidi pola od lanskoto derbi so mislam deka e nepovtorlivo vo ovie uslovi ke bidi top incidenti sekako ne mozi da ima barem da ima zabava na tribina samo ne znam dali ke gi vadat stolcinjata kaj nas I kaj drugite so mora da bidi oti pepel ke se naprat
Druga rabota za del od igracite rekov bez razlika so ke bidi so klubot ova se posledni sansi da se dokazat I pokazat deka go zasluzuvaat dresot ako ne se znaj slekvanje I brkanje od Bitola
Trenerot bez razlika so ne gi znaj sega uste gi uci koj se kako se klal nekoja avtoritet ke treba da si odgovara sepak toj ne e dete malo znael so ke bidi se nafatil vaka ne sred sezona so znaci posle ova nema opravduvanje mora da go pogodi sostavot I izmenite

P.S.so se smejs ti be @ZelenoBel ne bese poaren mame mu ebavme na cermat I dimce serovski (noz viljuska)sega da go vratele da ne ve znaj coek majka tereza ke ve misli gnasni deca samo za zulum ste rodeni xaxax
Смеа ме фаќа ко ќе прочитам за фрижидерите:icon_mrgr:

na cermat so dzokica srbite sho gi dojse polosi se od ovie segashnite ulaj ste i vie cermat gazda , ta uprava polosa od segashnata beshe

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE
Каков Цермат бе, тој катиљот не му дава пари на вработените таму, во мизерни услови, овде клуб ќе ти водел како Пелистер, присилен исто тогаш од локалната власт за присилно да го земи ФК, ти кажале луѓе од клубот пикнати од штабот на платен список, па тој Пелистер тогаш со овај сега се најслабите во моите 19 години активно следење на ФК Пелистер, на исто рамниште ти е се, зато и кратко траеше авантурата тогаш на Зоки, ако не се лажам имаше еден спортски тогаш Милош мислам се викаше, му напрај исто шема како сега, се донесоја 4-5 срби, претежно млади деца, ама најавени како најголеми таленти во иднина, батињата кузнај дали после Пелистер продолжиле да играт негде во следните 2-3 години, дефинитивно му бевме најголем клуб, која мамка ни ја напрај тој србинот тогаш за сите пари, имаше еден Митиќ се презиваше, средина играше, фацата не му се гледаше со таа косата ко пудлица распуштена, овде го зеле за креативец :facepalm: Едно крило имаше така солидно само од србите, ако се сеќаваш тогаш и за прв пат имавме грк напаѓач Цилиридис, поголем труп не стапнал во Битола, братот со авто-стоп ако не дошол до тука еве на, безвеза екипа тогаш, заковани на дното, ако не се лажам Бошко Ступиќ беше во екипата тогаш, па за сите беше овде Златан Ибрахимовиќ.
Дури не дојди некој од надвор, да покажи интерес и визија за работа, во овие нашите можи да се верва ако има избори само на 3 месеци.
Nikola Mitic bese toj koslajot ko Puyol licese a kriloto bese Igor Stanojevic poigra posle Pelister negde po Srbija nisto specijalno
Golman bese Milos Dragojevic crnogorec 2m visok ne bese los samo vo gresno vreme bese tuka pamtam gol od centar primi od Najdenov ako ne se lazam :cool: :pos:
Drugi sho pamtam bea Ljutfi Biljali, Cirlidis grkot, Smokovski, Raspaskovski, Ensar Sulejmani (igra negde sk po selata mislam) Stajev i Petreski (majko moja pocnuvam da se ezam koj se igrase kaj nas :tapp:) i nazad Velkoski i Cesmedziev cela liga dvata ja svrtija na po edna polusezona segde poigraja.
Da ne znaj coek koj Pelister e polos...

Utre vardar ke go eb*me !
Kolku e padnata atmosverata upm porano za derbi se cekase I zborase uste pred dve tri nedeli sega aber nema od nisto I to samo poradi losite rezultati pa utre e posledniot voz da se vratime vo igra oti i tikves pobedi pa izbegaa na tabelata so znaci ovie tri naredni kola mora da se zemat bodoj ako ne kjotek I samo kjotek brkanje na site tn igraci vo klubot !

Utre vardar ke go eb*me !
Kolku e padnata atmosverata upm porano za derbi se cekase I zborase uste pred dve tri nedeli sega aber nema od nisto I to samo poradi losite rezultati pa utre e posledniot voz da se vratime vo igra oti i tikves pobedi pa izbegaa na tabelata so znaci ovie tri naredni kola mora da se zemat bodoj ako ne kjotek I samo kjotek brkanje na site tn igraci vo klubot !
Najveke sto mozete e nereseno I toa so golema srekja da ispromasime sve zivo I da dadete nekoja frljoka na kraj ko lani. Golema e razlikata vo kvalitet.
Ona sto e loso, sto e vo raboten den I od 17h...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom